|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Chyba na prawde wrażliwa cera...
Mam klopoty z nia-najbardziej zima i kiedy sie denerwuję. Raczej nie mam juz żadnych wyprysków, jeszczxe nie mam zmarszczek
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: Chyba na prawde wrażliwa cera...
Wydaje mi się, że Twoja łatwo reagująca zaczerwienieniem skóra wymaga delikatnego traktowania. Pewnie to, co powiem, jest dla Ciebie oczywiste: żeby nie dotykać rękami twarzy, jeśli nie trzeba; myć delikatnie, wewnętrzną powierzchnią dłoni, a nie naciskając opuszkami palców; osuszać przykładając ręcznik, bez wycierania, no i żadnego peelingu z drobinkami.
Być może będziesz chciała istniejące zaczerwienienia złagodzić wodą termalną - polecam zwłaszcza La Roche Posay. Jeśli chodzi o krem na skórę suchą, łuszczącą się mogę z własnego doświadczenia polecić Thermal S z Vichy, zwłaszcza w wersji S2. Mnie po jednym zastosowaniu przestaje schodzić skóra, a twarz jest cały dzień mocno nawilżona i chroniona przed wiatrem, mrozem, ogrzewaniem, klimatyzacją i czym jeszcze chcesz. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:47.