|
Notka |
|
Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Brak apetytu.
Moje psie dziecko ma już 4,5 miesiąca od pewnego czasu nie ma apetytu... Przedtem wręcz rzucał się na miskę, teraz ledwo zjada 2-3 małe porcyjki... Od dziś podaję mu Citropepsin na apetyt. Dodam, że psiak cały czas jest na tej samej suchej karmie, więc nie jest to wina zmiany karmy. Może mieliście podobny problem? Może ktoś zna dobry sposób, aby poprawić mu apetyt, a może ktoś z Was "wyleczył" swojego pupila z niejedzenia?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak apetytu.
Czy piesek od początku dostaje tylko tą samą suchą karmę? Jesli tak, to moze to wina tego- moze powinnas zmienic cos w jego jadlospisie, sama uwazam ze nawet najlepsza karma podawana non stop nie słuzy psiakom, a im samym moze się ona po prostu przejeść
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Brak apetytu czesta powoduje jakies zaburzenie w organizmie. Mozliwe ze cos sie mu tam w srodku dzieje, moze lepiej bys poszlo do wet.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Tak lepiej idź do weta.
To nieprawda, że jedzonko się psom przejada(jestem po rozmowie na ten temat z fachowcem) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
też jestem zdania, że jedzenie psu się nie przejada. Nie podawałabym małemu psu w intensywnym okresie wzrostu domowego jedzenia, gdyż o braki wtedy nietrudno i trzeba być nielada fachowcem, żeby im zapobiegać, a zaniedbania żywieniowe w wieku szczenięcym odbijają się niestety później na zdrowiu.
faktycznie, popieram odwiedzenie weterynarza. Może to problem bolących dziąseł i wyżynających się stałych zębów? Może coś z żołądkiem? Odrobaczałaś już psiaka? Robaczki czasem też powodują brak apetytu. Małemu psiakowi warto trochę rozmaczać suchą karmę. Napisz co i jak powiedział weterynarz, bo jestem ciekawa przyczyn. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:28.