|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Człowiek niedźwiedź
Oglądaliście?
Co myślicie o tym człowieku? Pewnie że był psychicznym wariatem?...To złożona osoba, jedno co można o nim powiedzieć z całą pewnością to to że kochał zwierzęta. http://recenzje.filmweb.pl/FilmRevie...review.id=4249 Szukałam wątku o tym i nie znalazłam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Człowiek niedźwiedź
nikt nie oglądał?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Nie widziałam, nawet nie słyszałam wcześniej
![]() ale czuję się zachęcona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie uważam go za wariata. Tak samo nie myślę, że problem z głową miała Diane Fossey, która żyła za stadem goryli, ba!, nawet z nimi (lub za nie) umarła. To po prostu ludzie z pasją, którzy mają niepospolity pomysł na życie. I chwała im za to, bo właśnie dzieki takim odważnym jednostkom zyskują inni. Bo jak inaczej dowiedzieć się czegoś więcej o zwierzętach, owadach czy czymkolwiek innym, jak się nie ma kontaktu z obiektem badań? Filmu nie widziałam, jak mi wpadnie w ręce, to obejrzę.
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Filmu nie oglądałam (ale zamierzam), natomiast słyszałam o tym człowieku. Czy był psychicznie chory? Wg mnie nie. Człowiek z wielką pasją, prawdziwy i oddany miłośnik zwierząt, a przy okazji mało rozgarnięty ryzykant, którego zgubiła rutyna, nadmierna pewność siebie, zwykła, szczeniacka brawura i skrajna nieodpowiedzialność. Zabójcza mieszanka. Daleka jestem od zachwytu nad jego poczynaniami, bo co z tego że nakręcił świetny dokument, jak w pamięci potomnych zachowa się jako ten co dał się zeżreć i taki sam los zgotował bliskiej sercu osobie.
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
z góry założyłam bo ogladałam ten film razem ze swoim Tżetem i wiem co on mysli ![]() chory psychicznie może on nie jest ale też zupełnie zdrowy też nie jest, sam zreszta mówił że ma chorą duszę, i na to tez wskazywały niektóre jego poczynania (kiedy np dotykał ekstrementów niedzwiedzich i się nimi zachwycał) Napewno kochał zwierzęta/niedzwiedzie, ale przekroczył każdą granicę, za bardzo sie z nimi utożsamiał. Ale to było piękne co robił, sama też czuje cos podobnego - bym mogła zamieszkać wśród zwierząt. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
A co sądzicie o tym że poprostu obraz który kreował Timothy był wykreowany na wielkiego miłośnika i obrońcę zwierząt a sam Tredwell chciał tylko zdobyć popularność?
Osobiście sądzę że tak nie było ale ciekawi mnie wasza opinia. Podziwiam go za to że potrafił się poświęcić i naprawdę kochał to co robił. Jeśli było to szczere to oby jak najwięcej było takich ludzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
myślę że ewnetualną popularnośc zdobył dopiero po śmierci, a ja dopiero teraz o nim usłysząłam jak puścili film na discowevery (ogólnie to dziwię się że naprawdę prawie nikt go nie oglądał, szkoda że wątku nie założyłam zanim puścili go w tv)
myślę że chciał być popularny, jak zreszta powiedziąła jego przyjaciółka, ale to nie było motorem jego działania |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:49.