|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
nie wiem juz co robić :(
witam wszystkich, pomału nie daje sobie rady z jedną sytuacją, dlatego pomyślałam, że zdanie osób trzecich może jakoś rozjaśni mi pewne sprawy... jestem z kimś kilka miesięcy, ale od samego początku On miał jeden dość znaczący dla mnie problem. Mianowicie od zawsze uznawał/uznaje zasadę, że jeśli jakiś czas się nie odzywa tzn nie to, że coś złego się stało, tylko wręcz przeciwnie nic się nie dzieje i nie ma (powiedzmy nazwe to bardzo krytycznie ) "po co" mnie informować co robi itd... jest naprawde wspanialym, kochanym czlowiekiem, ale troszke boli mnie to, ze jesli nic waznego sie nie dzieje to potrafi pomilczec kilka dni... naprawde probuje to w nim zaakceptowac, bylo tez duzo rozmow na ten temat, ale nadal jest tak samo, poradzicie cos ? prosze...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: nie wiem juz co robić :(
chyba Ty musisz zaczac wysylas mu takie smsy ktore konczyc bedziesz pytaniem "a Ty kochanie co dzisiaj robiles" i tak dalej i tak dalej. jakos specjalnie nie widze innego rozwiazania skoro rozmowy juz byly.. jesli cos mi wpadnie do glowy - napisze. pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
*sportaddict*
|
Powiedz mu, że do szczęścia potrzebujesz jego codziennego zainteresowania.
Szczerze mówiąc, nie wyobrażam sobie sytuacji, w której mój TŻ nie odzywałby się kilka dni, bo nie miałby mi nic do powiedzenia o.O |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
wlaśnie...
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
Rozumiem Cie, sama go zaczepiaj
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mają rację, może sama zacznij tak robić, może wtedy nauczy się tego od Ciebie?
Szczerze nie wyobrażam sobie takiej sytuacji, mimo ze mieszkamy razem, jak jesteśmy przez 8 godzin w pracy to codziennie dzwonimy choć raz, albo sms albo mail, mimo że wieczorem się widzimy. To dla nas oczywiste ![]() Może On ma takie przyzwyczajenia wyniesione z poprzednich związków???? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
tak... ale wlasnie to jest tak, ze on bardzo chetnie odpisuje na moje "zaczepki" w ciągu dnia, i za kazdym razem jest to cos milego, cieplego uroczego... ale jesli ja troszke dluzej posiedze cicho, to z jego strony rzadko zdarza sie jakis odzew... i niestety nie wiem co nim kieruje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak piszą dziewczyny, nie widzę innego wyjścia jak zaczepki z Twojej strony, tym bardziej, że piszesz, że chętnie na nie odpisuje. Ja myślę, ze ma po prostu taki charakter i tyle ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Też byloby mi przykro, jakby Moj Tz tak rozumowal... Cale szczescie, ze chociaz odposuje Ci na te 'zaczepki' no i ze podczas spotkan traktuje Cie wyjatkowo - to jest tak naprawde najwazniejsze! Gorzej, jakby bylo odwrotnie. Moj Tz potrafi pisac sliczne smski, ale podczas spotkan nie zawsze jest taki milutki
![]() Chyba rzeczywiscie powinans wzmozyc ilosc wysylanych wiadomosci, aby jakos go zachecac do pisania... Nie wiem czy macie tel w tej samej sieci? jesli nie to, postarajcie sie to zrobic, wykupic jakies tansze rozmowy do siebie, tansze smsy, daj mu do zrozumienia, ze nie wyobrazasz sobie ani jednego dnia bez kontaktu z nim... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
KILKA DNI...i to mnie dziwi. Jak można kilka dni sie nie widziec
![]() Ja i mój TZ w ogóle nie znosimy przez tel gadac, czy SMS wysyłac, ale mieszkamy razem i kazda wolna chwilę razem spędzamy więc jak się dorwimy po 18 to sie nagadac nie możemy. Więc moim zdaniem nie jest to do k0onca kwestia charakteru tylko tak jak napisała nri kwestja waszego dopasowania, wspólnych zainteresowań. No bo niby czemu ma non stop sms wysyłac co robi w danym momencie ![]()
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Nie wiem jak tam Twoj TZ, jednak znam podobne sytuacje od innej strony. Za czasow bylego zwiazku to musialem sie meldowac smskiem co robie po pare razy dziennie. Partnerka tez czesto smsowala. Poczatkowo nie bylo to problemem, milego smska albo dwa mozna wyslac. Problem pojawial sie jak bylem bardzo zajety, pozatym musze napisac ze na codzien mam bardzo nudne zajecie, najgorsze z najgorszych - programista... Do tego jak juz zaczne cos robic to bardzo nie lubie jak mi sie przerywa i tak potrafie spedzic caly dzien az nie skoncze danego etapu pracy. Najgorsze byly pytania w stylu "co porabiasz?". "o czym myslisz?" itp. Coprawda nigdy sie nie zdarzylo abym sie nie odezwal przynajmniej raz dziennie, jednak niekiedy czulem sie poirytowany przymusem odpowiadania. Spowodowane bylo to tym ze na pytanie "co porabiasz?" nie moglem odpisac "to samo co wczoraj, przedwczoraj i miesiac temu...", poprostu nie dzialo sie nic nowego, ciagle niemal to samo. Z czasem z partnerka wymyslilismy prosty sposob, poprostu puszczalismy sobie za dnia czesto sygnalki na komorke. Taka oznaka ze sie mysli o drogiej polowce. Ja bylem zadowolony bo sie od pracy nie odrywalem i nie musialem byc bajkopisarzem 4 razy dziennie aby wykrzesac cos z nudnego dnia, ona byla zadowolona ze czesto o niej mysle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Rozeznanie
|
To ja się może wypowiem na temat mojej dobrej koleżanki i Jej chłopaka
![]() U nich sytuacja jest taka: Oni piszą do siebie non stop, dziennie wymieniają około 100 sms'ów ![]() Ona tak nie chce, ale musi ![]() ![]() ![]() Odnośnie Twojej sytuacji, to trochę dziwne... Jestem skłonna twierdzić, że zachowanie Twojego chłopaka, świadczy o tym, że nie obchodzi Go co robisz, nie widać zainteresowania Twoją osobą z Jego strony... Chociaż nie wiem, lepiej abym się myliła ![]()
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
taka-jedna
napiszę coś innego niż dziewczyny, ale wg mnie właśnie nie powinnaś do niego pisać, wysyłać jakichś zaczepnych SMSów, pdopuszczać go.. skoro o tym rozmawialiście, to przecież on jest świadomy czego oczekujesz, wg mnie im bardziej będziesz go w ten sposób naciskać, tym rzadziej on się będzie odzywał.. daj mu trochę inicjatywy w męskie łapki- niech działa, a założę się, że lepszy efekt odniesie to jak będziesz odzywać się rzadziej niż częściej.. taka męska przewrotność ![]() aha i jeszcze jedno.. jeżeli ktoś mówi co innego i robi co innego.. staram się brać pod uwagę to co robi, a nie mówi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Ja też uważam, że to kwestia zainteresowań albo po prostu nic się nie dzieje i ON nie czuje potrzeby wymyślania jakiś opowieści. Moim zdaniem umówcie się na sygnałki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() oni nie maja o czym rozmawiac to beda sobie sygnalki puszczac ![]() ![]() ![]() rozumiem gdyby problem dotyczyl kilku godzin spedzonych osobno - wtedy sygnalki moga byc pomocne jako alternatywna forma komunikacji - z braku czasu czy mozliwosci rozmowy ale oni nie rozmawiaja po kilka DNI - sory ale to wystarczajaco dlugi okres by znalesc temat do rozmow - o ile ludzi poza chemia cos laczy ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
a ja to w ogóle nie rozumiem problemu
![]() nri ma świętą racje, też nie uważam żeby smsy o treści 'robie kupe, kocham cię' były komuś potrzebne. skoro nie dzieje sie nic ciekawego to możecie o tym równie dobrze pogadać jak sie spotkacie czyż nie? ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
dziękuję za wszystkie odpowiedzi... niestety rozstaliśmy się, bynajmniej nie tego powodu... jeszcze raz dziękuję...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
przykro.. trzymaj sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
edit doczytalam ze juz zakonczyliscie znajomosc. Przykro mi ![]() Zobaczysz jeszcze nie bedziesz nadazac z pisaniem sms-ów do nastepnego lubego ![]() Edytowane przez Rena Czas edycji: 2007-07-22 o 01:50 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:14.