|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Dlaczego nie wszystkie stacje paliwowe mają dobre paliwa? Gdzie najbezpieczniej ?
Ostatnio miałam małą awarię samochdową. Mechanik powiedział mi, że tankuje w sieci stacji, które mają słabe paliwo i nie powinnam tam tankować. Zawsze sugerowałam się ceną paliwa- tam gdzie tanio, tam tankowałam. Teraz zastanawiam się czy nie lepiej drożej zapłacić i mieć spokój- ponoć niektóre sieci mają słabe paliwa, które potrafią uszkodzić działanie silnika.
Co o tym sądzicie? Gdzie wg Was najlepiej tankować? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
BAN stały
|
Dot.: Dlaczego nie wszystkie stacje paliwowe mają dobre paliwa? Gdzie najbezpieczniej
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dlaczego nie wszystkie stacje paliwowe mają dobre paliwa? Gdzie najbezpieczniej
Z reguły to szerokim łukiem omijam stacje typu "U Zdzicha" i przeważnie szukam Orlenu.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zawsze stacja znanej marki daje gwarancje wysokiej jakości. Często są to stacje franchisingowe czyli takie "u Zdzicha" z innym szyldem. Niby paliwo dostarczane przez koncern, ale Polak potrafi ![]() Metodą prób i błedów trzeba sobie znaleźć paliwo dobrej jakości w swojej okolicy. W trasie zawsze mam stres i staram sie jak najmniej tankować poza domem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
ReklaMO(D)żerca.
|
mój poprzedni samochód miał ciężkie przejścia z paliwem z 1-2-3 Statoil (te samoobsługowe). Od tego czasu tam nie tankuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
ja tankuje na stacjach na których są klienci (w myśl zasady, że wtedy stacja musi często uzupełniać zapasy więc paliwo jest świeże)
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Ja tankuję mniej więcej 70% na Orlenie i 30% na Lukoilu (przede wszystkim jak zapali mi się kontrolka gdy wracam z pracy, wtedy Lukoil mam po drodze). Nie zauważyłam jakiejś różnicy, na Lukoilu jest minimalnie taniej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:22.