|
|||||||
| Notka |
|
| Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj! |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Wtajemniczenie
|
Oddam ADDICT DIOR'A ---oryginal
Witam! Jestem w posiadaniu orryginalnej wody perfumowanej Addict Dior. Perfumki są pełne - pojemnosc 50 ml. Mogę wymienić za konkretne perfumy -Armani Mania ale w takiej samej ilości, w grę wchodzi równiez odlewka (tyle samo Addict co Mani) i to by mi odpowiadało najbardziej , bo nie do konca jestem pewna czy chce sie ich całkowicie pozbywac, podobaja mi sie ale tymczasowo jestem zmęczona tym zapachem bo miałam je juz raz.
W grę wchodzi również:
|
|
|
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Oddam ADDICT DIOR'A za MANIE ARMANI'EGO
cos u mnie
?
|
|
#4 |
|
Wtajemniczenie
|
Mróweczko, w grę wchdzi wymiana perfum tylko na inne, nie zamieniam na ciuchy czy kolorówkę. A u Ciebie niczego takiego nie widziałam ale moze źle szukałam??? Pozdrawiam serdecznie.
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Oddam ADDICT DIOR'A ---oryginal
mam 100 ml manii armaniego. chetnie zrobilabym odlewke na wymiane. niestety nigdy tego nie robilam. gdybys byla chetna, prosze o podpowiedz w tej kwestii.
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
moze cos u mnie
![]() może sicily albo odlewka sensi ?http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=196729 |
|
|
|
|
#11 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Oddam ADDICT DIOR'A ---oryginal
Cytat:
Cytat:
jesli bedziesz zainteresowana to szczegoly napisze na pw![]() Do reszty Dziewczynek: walcze o biala Manie i narazie innych nie biore pod uwage |
||
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#12 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Drugim sposobem jest odpachnianie posiadanych juz atomizerkow (za pomoca spirytusu) ale powiem szczerze ze mi bardziej odpowiada ten pierwszy, bo czasem mozna niewystarczajaco odpachnic stary atomizer i zapach jest przeklamany . No ale nie zapytalam nawet jaka Ty masz Manie, biala czy czarną? Gdyby wymianka Cie interesowala to daj znac no i jaka bys chciala pojemnosc, mniejsza czy troszke wieksza? A znasz wogole zapach ktory oferuje? czy ma dopiero sluzyc testom? pozdrawiam
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Przyczajenie
|
droga madziulko, jezeli chodzi o oryginalnosc manii, ktora posiadam, to dostalam ja w prezencie na urodziny od brata i z tego co wiem byla kupiona w sephorze. na pewno nie kupil jej na allegro, bo z niego nie korzysta. oczywiscie mozemy tylko zrobic testerki, abys mogla sprobowac i ocenic. jezeli chodzi o addicta, to nie znam tego zapachu, ale chcialabym sprobowac( niestety nie mam dostepu do perfumerii na co dzien).
![]() a tak swoja droga, to sa jakies wyznaczniki, aby poznac podrobki perfum? (swego czasu zastanawialam sie nad zakupem na allegro)
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
oj na allegro to bym Ci nie radzila
chyba ze masz zaufanego sprzedawce od ktorego ktos juz cos kupil a perfumki trzymaly sie dobrze na skorze. Tak naprawde to to teraz bardzo dobrze "robia" podrobki wygladaja tak samo jak oryginal, jedynie w szczegolach mozna rozpoznac, no ale trwalosc nie ta i zapach czasem tez ma jakas taka dziwna nutę w kazdym razie omijaj szerokim lukiem aukcje perfum po 55,00 itp bo za tyle to oryginalu nie uswiadczysz a jedynie jak to oni fajnie pisza "oryginalnie zafoliowane" perfumki a to zasadnicza roznica. Kieruj sie rowniez opiniami o sprzedajacych, sprawdzaj ile ma pozytywów, ile negatwów, czasem pomaga. Ale jesli znajdziesz perfumki za 100 zł to tez nie mozesz byc pewna ze to na 100 % oryginał wiec jesli nie chcesz ryzykowac bo wkoncu 100 zl droga nie chodzi to nie radzilabym ci kupowac na Allegro. Chyba ze np chcialabys miniaturke bo miniaturki zazwyczaj sa oryginalne-chyba ze ktos by na siłe zuzył i wyełnił nieoryginałem, ale ja sie jeszcze nie zawiodlam na miniaturkach. Fajnie wygladają, poręczne a jak zapach nie przypadnie Ci do góustu to zawsze mniej szkoda 25 zł o Addiccie napisze Ci cos wiecej z pracy pozdrawiam
|
|
|
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
hej, nie chodzi o to ze ci nie wierze i dla mnie moze byc większa wymianka np 20-25 ml-nie ma problemu, powiem szczerze ze mania (biala) to ostatnia moja milosc i poki jej nie pouzywam to pewnie mi nie przejdzie, niestety jestem z tych nosów które szybka sie nudzą, a moze to po prostu kwestia tego ze nie trafiłam jeszcze na swój zapach....? Boje sie tylko jak Ty zareagujesz na Addicta, bo to zapach cięzki, raczej na wieczór , chociaz ja osobiscie lubuje sie w ciezkich zapachach i uzywam w ciagu dnia
no ale co sie dziwic skoro moimi ostatnimi faworytami sa kenzo jungle elephant- ale dozuje oszczednie zeby nie naprzykszac sie otoczeniu ; amor amor cacharela-tu umiaru czasem nie mam no i mania, ale tej jeszcze nie posiadam co do Addicta to najlepiej poszperaj na KWC tam chyba jest sporo a Addiccie, to zapach mocnty, początkowo mnie nie zachwycił ale z czasem złagodniał, zaczęła przebijac sie wanilia-która uwielbiam, a początki to takie raczej drzewne-przynajmniej dla mnie, jesli chodzi o trwałosc to powalająca chyba jedne z najtrwalszych jakie posiadałam kiedykolwiek Gdybys była chętna to ja jestem jak najbardziej na tak tylko napisz jaka bys chciała pojemnosc, i upewnie sie jeszcze :poisadasz białą Manię?bo o tą mi własnie chodzi
|
|
|
|
|
#17 |
|
Przyczajenie
|
o te ci chodzi?http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=8180
te posiadam, tylko 100 ml
|
|
|
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
Atomizerki takie jak na lane perfumy(czyli szklana buteleczka z odkręcanym atomizerem i przykryweczką-) mozna kupic w rozlewniach typu nicole, refan-zazwyczaj sa w supermarketach, ale jesli mieszkasz w małej miescinie i nie miałabys dostępu do czegos takiego to mogłybysmy zrobic tak, że ja kupie 2 atomizerki i wyśle Tobie jako pierwsza Addict przepsikany do takiego atomizerka i pusty atomizerek na Manię a Ty w zamian za to nalejesz mi o jakies 4-5 ml wiecej. Co Ty na to? Pozdrowionka! A jaka pojemnosc by Cie Addicta interesowała?
|
|
|
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
a odnosnie jeszcze pojemnosci i buteleczke, to oczywiscie są o przeróżnych pojemnosciach, szklane-ze szkła białego tzn przezroczyste, a także takie fajne kolorowe, tylko najlepiej wiedziec jaka sie chce wymienic pojemnosc to wtedy kupuje sie atomizer o konkretnej pojemnosci i nie ma problemu z odmierzeniem (odlaniem) perfumek
|
|
|
|
|
#22 |
|
Przyczajenie
|
masz swietny pomysl z tymi atomizerami. niestety nie mam mozliwosci kupienia ich w tarnobrzegu. oczywiscie odwdziecze sie wieksza iloscia perfumek. 20 ml -25 ml + pare wiecej cie urzadza?
|
|
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
skoro Ci to odpowiada to postaram sie w poniedzialek rozejrzec za tymi ladniejszymi-w jakich moga byc pojemnosciach-a co...jak szalec to szalec, wkoncu ladny zapach musi miec tez ladna oprawe
boje sie tylko ze ladniejsze beda w mniejszej ale jeszcze zobacze i dam Ci znac ale tak jak pisalam, dopiero moze uda mi sie w poniedzialek, bo aktualnie siostra zjechala z zagranicy i tylko mnie z pracy porywa-a dodam ze porwala rowniez moj samochód wiec i moje mozliwosci sa ograniczone, a do tego dochodzi odwiedzanie rodzinki itp-bo przyjechala na tydzien tylko wiec mam nadzieje ze nie bedzie to dla Ciebie duzy problem, jesli nasza wymianka przesunie sie o kilka dni? Pozdrowionka Ps. gdybys sie rozmyslila co do wymianki czy nastąpily jakies nieprzewidziane okolicznosci to napisz. Milej nocki
|
|
|
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
a odnosnie podróbek ktore niestety udalo mi sie wylapac na allegro-szkoda ze nie przed zalicytowaniem
( i przez pewien czas byly w moim posiadaniu )to pierwsza rzecz ktora sie rzuca w oczy to to, ze pierwsze minuty to czysty spirytus a zapachu malo dodatkowo jakies te korki takie tandetne, plastikowe, albo nie pasujące tylko dziwnie odstające, jakby nierowne, literki zle odbite , krzywe, poszczegolne ich elementy za długie itp. A moja kolezanka-co najgorsze nie przez Allegro tylko od "dobrego" Znajomego-kupila lacoste touch of pink i okazalo sie po kilku miesiacach ze farba calkiem schodzi z butelki-jakby sie luszczy razem z folijka-niestety nie widzialam tego ale opowiadajac mi byla bardzo zbulwersowana! Wiec jak widzisz trzeba sie wystrzegac i miec oczy szeroko otwarte
|
|
|
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
hej, ja mam minaiturkę białej manii. Jest polowa miniaturki, ale używam namietnie i widać jakies farfocle. Zapach ORYGINALNY. Gdybys byla chetna, to ja bym byla zainteresowana taka sama iloscią addicta.
wlasnie zerkam na buteleczke, i jest znacznie mniej niz polowa 1/4. wrr pewnie mama mi podbiera ;-)
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
olivcia&macius czy jestes nadal chetna na wymianke? Co TY na to zebym kupila atomizerek 10 ml i Ci przepsikala Addicta, a Ty mi za to przepsikasz pare ml wiecej? bo tak sobie mysle ze ze te 10 ml wystarcza Ci na ochocho...
(ohoho?) no w kazdym razie zapach mocny i jaki trwaly...i polecilabym na chlodniejsze dni. Daj znac co z nasza wymianka. Ps sprawdzilam te atomizerki ale nie bylo tych ladniejszych metalowych w takich pojemnosciach sa tylko szklane wiec jakby co to kupie szklane
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:59.

?
niestety nic

pozdrawiam
wiec i moje mozliwosci sa ograniczone, a do tego dochodzi odwiedzanie rodzinki itp-bo przyjechala na tydzien tylko