|
Notka |
|
Ślubny wizerunek Ślubny wizerunek jest dla ciebie ważny? Zadaj pytanie na temat sukni ślubnej, makijażu, fryzury oraz dodatków ślubnych. Czuj się wyjątkowo w tym dniu. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Makijaż ślubny - strój paraludowy
Jeśli w złym miejscu - proszę admina o przelepienie
![]() Mam problem. Wymyśliłam sobie kiecę ślubną, która ma być swobodną wariacją na temat ludowych motywów białoruskich. Tak czy inaczej istotne jest to, że kieca jest: 1. biała, ale w odcieniu białego lnu, żadnych sztuczności; 2. będzie zawierać hafty w kolorze czystej czerwieni; 3. do pełni jasności dodam, że wymyślona fryzura to dwie kosy, czyli długie warkocze. Mam naturalne kasztanowe włosy, farbowane na czerń lub bardzo ciemną czekoladę (co i tak właściwie wychodzi na jedno, chyba że się patrzy pod światło) ; 4. dodatki to m.in. sandałki z naturalnej skóry i srebrny krzyżyk na rzemieniu, kopia z wykopalisk z X wieku. Generalnie więc starożytna księżniczka z terenów Wielkiego Księstwa Litewskiego. Jaki do tego dobrać makijaż? UWIELBIAM styl retro i czerwone usta (uwaga: pan młody będzie przebrany za Powstańca Warszawskiego), ale... przesada z czerwienią może się okazać zgubna, więc... błagam o sugestie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Makijaż ślubny - strój paraludowy
Cytat:
ale powiem wam ze bedziecie stylmi pasowac jak piesc do nosa nie mogliscie sobie wybrac czegos w jednym stylu albo z blizszych sobie epok:P my postawilismy nna dawne hollywood lata 40-50 zeszłego wieku:Pmoze to zawodowe zboczenie ale historyk zawsze chce zeby wszystko do siebie pasowało ale to tylko moje zdanie:P
You must have known that I was lonely Because you came to my rescue And though I know that this is heaven How could so much love be inside of you ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Zgadzam się, według mnie z ostrą czerwienią na ustach przesadzisz. Widziałaś wielkie księżniczki w czasach księstwa litewskiego z takimi ustami? ![]() Stawiam na naturalny look, ewentualnie z podkreśleniem oczu - nie ust. Swoją drogą wyglądem i tak już będziecie... niezwykli (plus pomieszanie epok), jeżeli dodasz do tego teatralny, czy przerysowany makijaż, zrobisz szopkę. Moim zdaniem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Świetny pomysł z tym strojem. Ja jestem za podkreśleniem ust, tylko nie przesadź z tą czerwienią. Ogólnie to ciężko mi jest sobie wyobrazić Twój strój, ponieważ z opisu przypomina mi białoruski folk i księżniczki w tym nie widzę za chorobę. Poza tym te warkocze... Podoba mi się to, ale wystarczy postawić na strój ludowy i nie mieszać do tego X wieku.
![]() |
#5 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a nie mozecie pójść juz w jednym ludowym kierunku? za dużo tych stylów i epok
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:04.