Emocje w dniu slubu - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-24, 21:10   #1
Marua:)
Zakorzenienie

Cool

Emocje w dniu slubu

Nie znalazlam w wyszukiwarce takiego tematu wiec zakladam..... bo wiem ze bede miala z tym problem..... Nie mamy jeszcze ustalonej daty slubu ale tu nie o tym....

Dreczy mnie to ze jak jestesmy u kogos na slubie to ja sie strasznie wzruszam: w trakcie skladania przysiegi w kosciele, albo jak organista gra cos romantycznego, takiego wiecie.... jak to na slubach... To mi zaraz lzy do oczu naplywaja hehe. No i jak jestem a czyims slubie to wtedy staram sie np myslec o czyms zupelnie innym i nie sluchac zeby sie nie poryczec. Ale co bedzie jak to ja stane na slubnym kobiercu? Matko juz widze te litry wylanych lez ze wzruszenia hehe nie wiem czemu tak mam i jak temu zaradzic. Nawet w czasie czyjegos wesela jestem w stanie sie poryczec np przy podziekowaniu dla rodzicow itd.... Dreczy mnie to bo nie chce wygladac ciagle zaplakana. Boje sie ze wlasnie te lzy mnie bardziej zestresuja ze np sie rozmazalam czy jak ja wygladam taka zaplakana.
Gdyby np slub wywolywal u mnie nerwy wziela bym tabletke uspokajajaca ale na lzy nic nie wezme

Moze ktoras z wasma podobny problem?
Marua:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 21:31   #2
natali86
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to natali86
Dot.: Emocje w dniu slubu

Jestes bardzo wrażliwą osoba Tez jak jestem na czyims ślubie to oczka mi się szklo, albo w różnych innych wzruszających momentach. Chyba nie ma na to rady, przynajmniej ja nie mama pojecia żeby coś na to było. No nie wiem co mam Ci poradzic . Może jak już będziesz stała przy ołtarzu to może będziesz tak skupiona na składaniu przysięgi że nie będziesz myślałą o wzruszeniu, łzy moze pojawią się póżniej przy składaniu życzen. Tylko żeby ktos opatrznie tego nie zrozumiał

Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem?
Jesteś?
A więc musisz minąć.
Miniesz?
A więc to jest piękne.

"Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi"

Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
natali86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 21:57   #3
aurelia-aurita
Raczkowanie

Widzę , że nie jestem sama . Ja też strasznie się wzruszam, mam to chyba po mamie. Mój ślub za prawie 3 miesiące i szczerze powiedziawszy to nie wiem, jak to będzie . Liczę na to, że w tym momencie, będę skupiona na składaniu przysięgi i się nie popłaczę. Mam nadzieje, że moja mama się jakoś będzie trzymać, bo narazie na samą myśl o błogosławieństwie ma oczy zaszklone. A jak Ona się totalnie rozklei, to mi będzie trudniej się opanować.
Efektem mojego wzruszenia będzie czerwony nos, rozmazany makijaż itd., będzie wyglądało, że mnie do tego ślubu siłą zmusili

Może wypowiedzą sie jakies mężatki, jak to z tymi emocjami w dniu ślubu było u nich ??

4.VIII.2007 r. Nasz Ślub
aurelia-aurita jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-24, 22:02   #4
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Emocje w dniu slubu

No proszę, okazuje się że nie tylko ja mam taki problem Ślub w sierpniu a ja już się boję co to się będzie działo. Te strumienie łez Chociaż powiem wam że jak byłam świadkową to tak się pilnowałam i byłam w takim stresie że wyjątkowo na tym ślubie się nie popłakałam. I mam cichą nadzieję że podobnie będzie na własnym

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-25, 00:44   #5
Amalthea
Raczkowanie

Ja raczej nie płaczę, chociaż na własnym... kto wie

Za to boję się, że jak podczas składania przysięgi spojrzę mu w twarz, to zacznę się śmiać... i taki śmiech trudno powstrzymać
Amalthea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-25, 08:06   #6
olivka_7
Zakorzenienie

To ja się też dołączę. Ja mam ślub w sierpniu i też ciarki mnie przechodzą na myśl o tym. Najbardziej boję się przysięgi, błogosławieństwa i życzeń. Czuję że będę ryczała jak bóbr. Jak byłam na weselu kuzynki ze wzruszenia nie dałam rady złożyć jej życzeń. Poinformowałam już kilka najbliższych mi osób- takich które wiem że się nie pogniewają- żeby nie składały mi jakichś wymyślnych życzeń. Wszytskiego dobrego czy coś w tym stylu i tyle Nic więcej.
olivka_7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-25, 08:11   #7
Yoolia
Zakorzenienie

GG do Yoolia

ja tez bardzo się wzruszam jak jestem na czyims ślubie, zwłaszcza podczas przysięgi, i też sie obawiałam, czy aby nie porycze sie na własnym. Na szczęście obyło się bez łez, przez cała ceremonię miałam uśmiechniętą minkę
Yoolia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-04-25, 08:11   #8
wersta
Zakorzenienie

rany mam tak samo. koszmar jakiś to będzie. ech...
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-25, 08:17   #9
asikkk
Raczkowanie

Re: Dot.: Emocje w dniu slubu

no ja bylam na takim slubie gdzie panna mloda sie smiala skladajac przysiege..troche tragicznie to wyszlo, kazdy patrzyl na siebie ze zdziwieniem, no ale coz czasem nie mozna opanowac emocji
asikkk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-25, 08:27   #10
Jolinek
Rozeznanie

GG do Jolinek
Post Dot.: Emocje w dniu slubu

Cytat:
Napisane przez Yoolia Pokaż wiadomość
ja tez bardzo się wzruszam jak jestem na czyims ślubie, zwłaszcza podczas przysięgi, i też sie obawiałam, czy aby nie porycze sie na własnym. Na szczęście obyło się bez łez, przez cała ceremonię miałam uśmiechniętą minkę
Mam nadzieję że u mnie będzie tak samo . W każdyb bądź razie będę się starała wziąć z ciebie przykład

Michasia... nasz wigilijny cud
Jolinek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-25, 17:44   #11
aaneczka
Zadomowienie

Cieszę się, że nie jestem sama. Jestem osobą, która bardzo wzrusza się w szczęśliwych chwilach- płakałam jak bóbr, kiedy mój TŻ mi się oświadczał. Zastanawiam się, czy ze wzruszenia będę w stanie powiedzieć słowa przysięgi. Mam nadzieję, że jakoś to będzie, chociaż pewnie bez rozmazanego makijażu się nie obędzie... i na wszelki wypadek (raczej na pewno się przyda) moja świadkowa będzie miała ze sobą kosmetyki, żeby mi go poprawiać
aaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 08:45   #12
muszka66
Rozeznanie

ja rowniez mam podobny problem. tak latwo sie wzruszam, tak szybko, ze koszmar. mnie na slubie kuzyna na blogoslawienstwie lzy stanely w oczach. a co bedzie na wlasnym? az sie boje...
muszka66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-26, 12:08   #13
olahola
Raczkowanie

) ja na 'obcych' ślubach zazwyczaj też się wzruszam Na swoim też się tego obawiałam, już przy błogosławieństwie, kiedy prosiłam o nie rodziców rozkleiłam się... A na ślubie - najpierw drżał mi głos, a pod koniec przysięgi miałam już 'banana' na twarzy I o płakaniu ze wzruszenia nawet nie pomyślałam To chyba jest ciut inny rodzaj emocji, który blokuje łzy
Dziewczyny, myślę, że i u Was będzie spokojnie i bez płaczu
olahola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-28, 20:26   #14
musicman
Zadomowienie

Dot.: Re: Dot.: Emocje w dniu slubu

Cytat:
Napisane przez asikkk Pokaż wiadomość
no ja bylam na takim slubie gdzie panna mloda sie smiala skladajac przysiege..troche tragicznie to wyszlo, kazdy patrzyl na siebie ze zdziwieniem, no ale coz czasem nie mozna opanowac emocji
ja mam właśnie tak w obie strony, nie umiem przewidzieć czy zacznę płakać czy śmiać się,
mam nadzieję że będę tak zaaferowana, że wzruszenie do mnie nie dotrze.

Na cudzycg ślubach płaczę jak bóbr, podobnie na filmach.
Po mamie oczywiście, ona płacze nawet jak jej składam życzenia na urodzinki.
musicman jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-28, 22:18   #15
Amalthea
Raczkowanie

Ale wiecie co?!
Dużo też zależy od księdza. Na ślubie kuzynki trochę się wzruszyłam (a jestem takim typem co płacze tylko w ukryciu), a miesiąc później byłam na ślubie kolegi i ksiądz walnął takie kazanie, że rozglądałam się wokół czy to nie żart... był po prostu żałosny

Na naukach przedmałżeńskich ksiądz też nam mówił żebyśmy składając przysięgę patrzyli sobie w oczy, bo podobno często się zdarza, że młodzi w tym momencie patrzą na księdza
Boję się też, że będę mówić takim "złamanym" głosem... Mąż mojej kuzynki mówił tak cicho, że ledwo było słychać
Amalthea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-29, 18:22   #16
allmode
Wtajemniczenie

Ja też jestem typem, który się łatwo wzrusza. Ale na ślubie czułam się swobodnie - choć głos mi drżał.
Nie przyjmujcie się łzami - makijaż można poprawić, zresztą i tak zostanie w większości scałowany przez gości i spłynie podczas wesela. Zdjęcia można zrobić wcześniej - więc ten problem odpada.
Ale branie środków na uspokojenie to raczej nie jest dobry pomysł. Silne emocje, a następnie alkohol podczas przyjęcia (nawet symbolicznie) mogą różnie zadziałać. A chyba lepiej pamiętać własny ślub (nawet jak się na nim popłaczemy albo wyszepczemy przysięgę ledwo słyszalnym głosikiem) niż pamiętać jak przez mgłę.
allmode jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-29, 22:20   #17
Marua:)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez allmode Pokaż wiadomość
Ja też jestem typem, który się łatwo wzrusza. Ale na ślubie czułam się swobodnie - choć głos mi drżał.
Nie przyjmujcie się łzami - makijaż można poprawić, zresztą i tak zostanie w większości scałowany przez gości i spłynie podczas wesela. Zdjęcia można zrobić wcześniej - więc ten problem odpada.
Ale branie środków na uspokojenie to raczej nie jest dobry pomysł. Silne emocje, a następnie alkohol podczas przyjęcia (nawet symbolicznie) mogą różnie zadziałać. A chyba lepiej pamiętać własny ślub (nawet jak się na nim popłaczemy albo wyszepczemy przysięgę ledwo słyszalnym głosikiem) niż pamiętać jak przez mgłę.

Racja
Marua:) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-03, 17:27   #18
aniaaa83
Raczkowanie

oj jak dobrze, że to nie tylko ja tak mam.właśnie nie wiem jak ja zareaguję płacz czy śmiech.na pewno byłabym cała czerwona ale dlatego muszę się trochę opalić bo inaczej będę wyglądać jak pomidor nie wyobrażam sobie tego , ogólnie jestem bardzo emocjonalną osobą więc zaczynam się z każdym dniem coraz bardziej bać
Stary 2007-05-03, 20:12   #19
m.a.r.t.a
Zakorzenienie

Ja na samą myśl o własnym ślubie, przysiędzie skladanej w Kościele dostaje dreszczy i łzawią mi oczy..to jest taka niepowtarzalna chwila, że szok .I czasem nie moge w to uwierzyć, że będę w białej sukni a u mego boku już nie chłopak/narzeczony tylko MĄŻ .Ech będzie cudnie
Stary 2007-05-07, 10:49   #20
ktosia86
Zakorzenienie

Na obcych ślubach raczej nie zdarzyło mi się płakać ale boję się, że na własnym taka twarda nie będę. Zresztą, zawsze jak się bardzo denerwuję to drży mi głos,a naprawdę tego chciałabym uniknąć na ślubie.Boję się jeszcze dwóch momentów: błogosławieństwa i podziękowania rodzicom. Na wszelki wypadek trzeba mieć zapasowe kosmetyki
Stary 2007-05-08, 22:07   #21
księżniczka_22
Raczkowanie

Smile Dot.: Emocje w dniu slubu

ja teraz przed ślubem jak tylko o nim pomysle to łezki mam w oczkach straszne ale z doświadczenia wiem że (chyba ) nie będę płakać, podobnie na zaręczynach ani łza mi nie poszła ale jak przyjechalismy do domku i oznajmiliśmy to rodzicom to pękłam jak bańka mydlana i ryczałam jak bóbr jestem ciekawa jak to będzie przy ołtarzu myślę że napewno się porycze hah zresztą nie tylko ja mój misiek tez pęknie założe się haha ))
księżniczka_22 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-08, 22:36   #22
majka versace
Zadomowienie

Ja też jestem bardzo wrażliwa osobą. Bałam się własnego ślubu -zwłaszcza przysięgi w Kościele. Przez kilka miesięcy przygotowywałam się na okropny stres z tym związany. I co? Okazało sie że byłam wyluzowana jak nigdy dotąd. Nie wiem jak to sie stało. Ale jestem z siebie dumna. Byłam ciągle usmiechnięta, zrelaksowana, szczęśliwa. Za to mój mąż chyba sie denerwował za nas oboje . W Kościele był bardzo blady i zaschło mu w ustach. Po wszystkim przyznał się, że obawiał się że z tego powodu nie wykrztusi ani słowa. Ale wszystko sie udało. Jesli chodzi o podziekowanie rodzicom to mój TZ miał coś powiedziec (bo moi rodzice nie żyją) ale nie był w stanie. Wcześniej oczywiscie napisałam mu jakiś tekst. Stoimy z orkiestrą, wszyscy sie patrzą na nas a on nic nie mówi. Więc wzięłam mikrofon do ręki i powiedziałam coś od siebie do rodziców i gości. Nikt nie zorientował się że to było "live" a ja nawet nie pamietam co mówiłam. Poprostu jakoś poszło. Mój mąż był zachwycony ze go wyreczyłam. A wczesniej nigdy w zyciu nie zgodziłabym się na to przemówienie.

Wciąż nie wiem skąd było u mnie tyle odwagi tego dnia bo jestem tchórzem na codzień. Chyba poprostu to był MÓJ DZIEŃ, w którym wszystko sie udaje i wszystko jest cudowne!

Tego Wam wszystkim życze!!! Luzu i szczęścia!!! Wszystko sie uda. To tak piekny dzień w życiu że nic nam nie może tego popsuć.

majka versace jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 13:50   #23
aga_1984
Przyczajenie

GG do aga_1984
Smile Dot.: Emocje w dniu slubu

ja tez jestem strasznie emocjonalna, i choc narazie nie planuje wlasnego slubu to juz wiem ze na pewno lezka mi poplynie na blogoslawienstwie i podziekowaniach, bo wystarczy ze ogladam jakis slub to plakac mi sie chce w tych momentach.
Bylam w sierpniu na slubie znajomych i panna mloda poplakala sie skladajac przysiege, byla tak wzruszona i szczesliwa ze nie mogla sie powstrzymac. Mam nadzieje ze ja przynajmniej na przysiedze nie bede ryczec.
aga_1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 08:51   #24
Kattie7
Wtajemniczenie

ja mam podobnie, starsznie się wzruszam na wszystkich slubach i bałam się ze na własnym się porycze.... i mało nie brakło.... jak mąż mówił tekst przysięgi to miałam świeczki w oczach i latałam wzrokiem po suficie bo inaczej bym rykneła
choć musze powiedzieć że od rana w dzień ślubu luzik był totalny, dopiero przy tej przysiędze.....
a najciekawsze jest to że nie pamiętam w ogóle całej tej ceremonii, byłam w takim amoku z powodu nadmiernych emocji dopiero jak obejrzałam film to dotarły do mnie wszystkie szczegóły
Kattie7 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 08:54   #25
SoNeRa
Zakorzenienie

ja tez sie boje ze sie porycze i to strasznie bo ja placze na kazdym serialu prawieboje sie wlasnie przysiegi jak mi TŻ bedzie skladal. Boje sie tez momentu jak mnie tato bedzie prowadzil do oltarza i potem jak bedziemy wychodzili z kosciola z TŻ ze jeszcze jak uslysze Marsz Mendelsona to padne. Acha no i jak mi na skrzypcach beda grali Ave Maria to tez moge sie wzruszycza 23 dni dam znac jak bylo
Stary 2007-09-27, 19:11   #26
mollya
Raczkowanie

GG do mollya

ja juz opowiem z doswiadczenia....Tez balam sie ze sie wzrusze strasznie i ze bede sie bardzo denerwowac. Stresa mialam dzien przed i rano u fryzjera a pozniej jak dotarlam do domu w tej calej krzataninie jakos wszystko mnie puscilo. Lezka najbardziej zakrecila mi sie w oku przy kazaniu bylo bardzo osobiste i o milosci bardzo wzruszajace. A w sumie cala msza i wesele zlecialo tak szybko ze chcialabym z 2 razy jeszcze. Moj maz wydawal sie bardzej zestresowany niz ja. Przy przysiedze denerwowalam sie ale staralam sie by wyszlo jak najbardziej naturalnie i tak bylo
Stary 2007-10-07, 18:12   #27
gosiek82
Raczkowanie

niestety ja też się tego obawiam, ze bede ryczeć jak bóbr

jak to jeszcze bedzie w domu przy błogosławieństwie to pal licho, ale boję sie najbardziej przysięgi, jak tż będzie składał i spojrze w jego oczy... już jak to pisze to rycze

jak ja to opanuje? a za chiny nie chce płakać, bo zaraz jestem cała czerwona i się nie moge pozbierać

na zaręczynach oczywiście jak tylko tż klęknął już wyłam

nie no, coś z tym trzeba będzie zrobić, bo inaczej katastrofa... a ślub za 20 dni

Miłość to ból - powiedział zając jeża ściskając

gosiek82 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 18:40   #28
wersta
Zakorzenienie

byłam u koleżanki na ślubie; najpierw zaczęła się śmiać potem płakać i nie mogła wydusić słowa. wyszło porażkowo i żałośnie.

w moim przypadku zaczynam rozważać drinka przed
wersta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-07, 19:10   #29
magdulec
Zadomowienie

W moim przypadku to nie uniknione są wzruszenia na ślubach innych osób i tez obawiałam sie tego na moim ślubie, a w szczególności przysięgi. łezki nam pociekły na błogosławieństwie jak dziadzio sie rozpłakał, bo wspomniał babcie która niestety nie dożłyła tego dnia bo zmarła w styczniu i pojechaliśmy na cmentarze przed mszą, a przed kościołem mieliśmy sesje i to nas rozluźniło i zrelaksowało i już byłam taka szczęsliwa że teraz każdy mówi ze przysięgę składałam z uśmiechem i się śmiałam, aletakże zdenerwowałam się jak mój mąż wkładał mi obraczke i nie mogła wejsc na paluszek (bo rączki spuchnięte jak to w lecie) i widziałam że zaczął sie denrwowac,ale jakos przesło.Więc każde emocje towarzyszyły mi.
magdulec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-08, 02:48   #30
Danuśka84
Przyczajenie

ech, czyli nie ma patentu jak się nie rozpłakać podczas składania przysięgi też się tego bardzo boje.. może przez te 3 tyg jakoś uda mi sie nastawić...
Danuśka84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości