![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Emocje w dniu slubu
Nie znalazlam w wyszukiwarce takiego tematu wiec zakladam..... bo wiem ze bede miala z tym problem..... Nie mamy jeszcze ustalonej daty slubu ale tu nie o tym....
Dreczy mnie to ze jak jestesmy u kogos na slubie to ja sie strasznie wzruszam: w trakcie skladania przysiegi w kosciele, albo jak organista gra cos romantycznego, takiego wiecie.... jak to na slubach... To mi zaraz lzy do oczu naplywaja hehe. No i jak jestem a czyims slubie to wtedy staram sie np myslec o czyms zupelnie innym i nie sluchac zeby sie nie poryczec. Ale co bedzie jak to ja stane na slubnym kobiercu? Matko juz widze te litry wylanych lez ze wzruszenia hehe nie wiem czemu tak mam i jak temu zaradzic. Nawet w czasie czyjegos wesela jestem w stanie sie poryczec np przy podziekowaniu dla rodzicow itd.... Dreczy mnie to bo nie chce wygladac ciagle zaplakana. Boje sie ze wlasnie te lzy mnie bardziej zestresuja ze np sie rozmazalam czy jak ja wygladam taka zaplakana. Gdyby np slub wywolywal u mnie nerwy wziela bym tabletke uspokajajaca ale na lzy nic nie wezme ![]() Moze ktoras z wasma podobny problem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Emocje w dniu slubu
Jestes bardzo wrażliwą osoba
![]() ![]()
Czemu ty się zła godzino z niepotrzebnym mieszasz lękiem? Jesteś? A więc musisz minąć. Miniesz? A więc to jest piękne. "Inaczej serce żąda, inaczej myśl sądzi, inaczej świat spogląda, inaczej los rządzi" Jak zrozumieć sens słów, które nie padły, ze strachu, że mogą coś zepsuć...?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Widzę , że nie jestem sama
![]() ![]() Efektem mojego wzruszenia będzie czerwony nos, rozmazany makijaż itd., będzie wyglądało, że mnie do tego ślubu siłą zmusili ![]() Może wypowiedzą sie jakies mężatki, jak to z tymi emocjami w dniu ślubu było u nich ?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
![]()
No proszę, okazuje się że nie tylko ja mam taki problem
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja raczej nie płaczę, chociaż na własnym... kto wie
![]() Za to boję się, że jak podczas składania przysięgi spojrzę mu w twarz, to zacznę się śmiać... i taki śmiech trudno powstrzymać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
To ja się też dołączę. Ja mam ślub w sierpniu i też ciarki mnie przechodzą na myśl o tym. Najbardziej boję się przysięgi, błogosławieństwa i życzeń. Czuję że będę ryczała jak bóbr. Jak byłam na weselu kuzynki ze wzruszenia nie dałam rady złożyć jej życzeń. Poinformowałam już kilka najbliższych mi osób- takich które wiem że się nie pogniewają- żeby nie składały mi jakichś wymyślnych życzeń. Wszytskiego dobrego czy coś w tym stylu i tyle
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
ja tez bardzo się wzruszam jak jestem na czyims ślubie, zwłaszcza podczas przysięgi, i też sie obawiałam, czy aby nie porycze sie na własnym. Na szczęście obyło się bez łez, przez cała ceremonię miałam uśmiechniętą minkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
rany mam tak samo. koszmar jakiś to będzie. ech...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Re: Dot.: Emocje w dniu slubu
no ja bylam na takim slubie gdzie panna mloda sie smiala skladajac przysiege..troche tragicznie to wyszlo, kazdy patrzyl na siebie ze zdziwieniem, no ale coz czasem nie mozna opanowac emocji
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Cieszę się, że nie jestem sama. Jestem osobą, która bardzo wzrusza się w szczęśliwych chwilach- płakałam jak bóbr, kiedy mój TŻ mi się oświadczał. Zastanawiam się, czy ze wzruszenia będę w stanie powiedzieć słowa przysięgi. Mam nadzieję, że jakoś to będzie, chociaż pewnie bez rozmazanego makijażu się nie obędzie... i na wszelki wypadek (raczej na pewno się przyda) moja świadkowa będzie miała ze sobą kosmetyki, żeby mi go poprawiać
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
ja rowniez mam podobny problem. tak latwo sie wzruszam, tak szybko, ze koszmar. mnie na slubie kuzyna na blogoslawienstwie lzy stanely w oczach. a co bedzie na wlasnym? az sie boje...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, myślę, że i u Was będzie spokojnie i bez płaczu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Re: Dot.: Emocje w dniu slubu
Cytat:
mam nadzieję że będę tak zaaferowana, że wzruszenie do mnie nie dotrze. Na cudzycg ślubach płaczę jak bóbr, podobnie na filmach. Po mamie oczywiście, ona płacze nawet jak jej składam życzenia na urodzinki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Ale wiecie co?!
Dużo też zależy od księdza. Na ślubie kuzynki trochę się wzruszyłam (a jestem takim typem co płacze tylko w ukryciu), a miesiąc później byłam na ślubie kolegi i ksiądz walnął takie kazanie, że rozglądałam się wokół czy to nie żart... był po prostu żałosny ![]() Na naukach przedmałżeńskich ksiądz też nam mówił żebyśmy składając przysięgę patrzyli sobie w oczy, bo podobno często się zdarza, że młodzi w tym momencie patrzą na księdza ![]() Boję się też, że będę mówić takim "złamanym" głosem... Mąż mojej kuzynki mówił tak cicho, że ledwo było słychać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja też jestem typem, który się łatwo wzrusza. Ale na ślubie czułam się swobodnie - choć głos mi drżał.
Nie przyjmujcie się łzami - makijaż można poprawić, zresztą i tak zostanie w większości scałowany przez gości i spłynie podczas wesela. Zdjęcia można zrobić wcześniej - więc ten problem odpada. Ale branie środków na uspokojenie to raczej nie jest dobry pomysł. Silne emocje, a następnie alkohol podczas przyjęcia (nawet symbolicznie) mogą różnie zadziałać. A chyba lepiej pamiętać własny ślub (nawet jak się na nim popłaczemy albo wyszepczemy przysięgę ledwo słyszalnym głosikiem) niż pamiętać jak przez mgłę. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Racja ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
oj jak dobrze, że to nie tylko ja tak mam.właśnie nie wiem jak ja zareaguję płacz czy śmiech.na pewno byłabym cała czerwona ale dlatego muszę się trochę opalić bo inaczej będę wyglądać jak pomidor
![]() ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Ja na samą myśl o własnym ślubie, przysiędzie skladanej w Kościele dostaje dreszczy i łzawią mi oczy..to jest taka niepowtarzalna chwila, że szok
![]() ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Na obcych ślubach raczej nie zdarzyło mi się płakać ale boję się, że na własnym taka twarda nie będę. Zresztą, zawsze jak się bardzo denerwuję to drży mi głos,a naprawdę tego chciałabym uniknąć na ślubie.Boję się jeszcze dwóch momentów: błogosławieństwa i podziękowania rodzicom. Na wszelki wypadek trzeba mieć zapasowe kosmetyki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
![]()
ja teraz przed ślubem jak tylko o nim pomysle to łezki mam w oczkach straszne ale z doświadczenia wiem że (chyba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Ja też jestem bardzo wrażliwa osobą. Bałam się własnego ślubu -zwłaszcza przysięgi w Kościele. Przez kilka miesięcy przygotowywałam się na okropny stres z tym związany. I co? Okazało sie że byłam wyluzowana jak nigdy dotąd. Nie wiem jak to sie stało.
![]() ![]() Wciąż nie wiem skąd było u mnie tyle odwagi tego dnia bo jestem tchórzem na codzień. Chyba poprostu to był MÓJ DZIEŃ, w którym wszystko sie udaje i wszystko jest cudowne! Tego Wam wszystkim życze!!! Luzu i szczęścia!!! Wszystko sie uda. To tak piekny dzień w życiu że nic nam nie może tego popsuć. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Przyczajenie
|
![]()
ja tez jestem strasznie emocjonalna, i choc narazie nie planuje wlasnego slubu to juz wiem ze na pewno lezka mi poplynie na blogoslawienstwie i podziekowaniach, bo wystarczy ze ogladam jakis slub to plakac mi sie chce w tych momentach.
Bylam w sierpniu na slubie znajomych i panna mloda poplakala sie skladajac przysiege, byla tak wzruszona i szczesliwa ze nie mogla sie powstrzymac. Mam nadzieje ze ja przynajmniej na przysiedze nie bede ryczec. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Wtajemniczenie
|
ja mam podobnie, starsznie się wzruszam na wszystkich slubach i bałam się ze na własnym się porycze.... i mało nie brakło.... jak mąż mówił tekst przysięgi to miałam świeczki w oczach i latałam wzrokiem po suficie bo inaczej bym rykneła
![]() choć musze powiedzieć że od rana w dzień ślubu luzik był totalny, dopiero przy tej przysiędze..... a najciekawsze jest to że nie pamiętam w ogóle całej tej ceremonii, byłam w takim amoku z powodu nadmiernych emocji ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
ja tez sie boje ze sie porycze i to strasznie bo ja placze na kazdym serialu prawie
![]() ![]() ![]()
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
ja juz opowiem z doswiadczenia....Tez balam sie ze sie wzrusze strasznie i ze bede sie bardzo denerwowac. Stresa mialam dzien przed i rano u fryzjera a pozniej jak dotarlam do domu w tej calej krzataninie jakos wszystko mnie puscilo. Lezka najbardziej zakrecila mi sie w oku przy kazaniu bylo bardzo osobiste i o milosci bardzo wzruszajace. A w sumie cala msza i wesele zlecialo tak szybko ze chcialabym z 2 razy jeszcze. Moj maz wydawal sie bardzej zestresowany niz ja. Przy przysiedze denerwowalam sie ale staralam sie by wyszlo jak najbardziej naturalnie i tak bylo
![]() |
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
niestety ja też się tego obawiam, ze bede ryczeć jak bóbr
![]() jak to jeszcze bedzie w domu przy błogosławieństwie to pal licho, ale boję sie najbardziej przysięgi, jak tż będzie składał i spojrze w jego oczy... już jak to pisze to rycze ![]() jak ja to opanuje? a za chiny nie chce płakać, bo zaraz jestem cała czerwona i się nie moge pozbierać na zaręczynach oczywiście jak tylko tż klęknął już wyłam ![]() nie no, coś z tym trzeba będzie zrobić, bo inaczej katastrofa... a ślub za 20 dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
byłam u koleżanki na ślubie; najpierw zaczęła się śmiać potem płakać i nie mogła wydusić słowa. wyszło porażkowo i żałośnie.
w moim przypadku zaczynam rozważać drinka przed ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
W moim przypadku to nie uniknione są wzruszenia na ślubach innych osób i tez obawiałam sie tego na moim ślubie, a w szczególności przysięgi. łezki nam pociekły na błogosławieństwie jak dziadzio sie rozpłakał, bo wspomniał babcie która niestety nie dożłyła tego dnia bo zmarła w styczniu
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
ech, czyli nie ma patentu jak się nie rozpłakać podczas składania przysięgi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:41.