|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Zakorzenienie
|
wymiana domów na wakacje
witam!!
coraz częściej i coraz bardziej popularne staje się wymienianie domami z ludzmi z innych krajów na czas wakacji - między innymi oferuje to program Intervac http://www.intervac-online.com/index...ang=pl_PL.utf8 chciałam zapytać czy może któras z Was jest członkiem tej organizacji ? co sądzicie o tego rodzaju wakacjach ? wedlug mnie to moze byc super rozwiazanie P.S. przypomina mi sie film "Holiday" z Kate Wilset i Cameron Diaz, one chyba skorzystały z takiego rozwiązania i wymieniły się domami !!
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: wymiana domów na wakacje
zawsze marzyłam o takim czymś... niekoniecznie wymiana domu, bo mieszkam w mieszkaniu.
![]() ale np. jak sa jakies oferty, zaopiekowania sie domem, albo dziecmi. och, to moje marzenie. tylko kończe liceum i wyjeżdzam na au pair. normalnie nie moge sie doczekać. mam dużo obaw, ale wierze że bedzie fajnie. Au pair - dla tych które nie wiedza, to opiekowanie sie dziecmi i domem, w zamian za pieniądze i wogóle mieszkanie u tej rodziny.
|
|
#3 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie musi być koniecznie dom, ostatnio mówili o tego typie wakacjach w wiadomościach - to bardzo często turysci chcą przyjezdzać np. do bloku...
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
rok temu bylam na wymianie mlodziezy w Osnabruck (Niemcy). Bylo baardzo sympatycznie
gdybym jeszcze z moja towarzyszka rozmawiala po niemiecku to wogole byloby super ale moj niemiecki jest strasznie slaby wiec gadalysmy po angielsku. Choc wiadomo ze ani ja ani ona nie znala perfekcyjnie ang wiec nie nauczylysmy sie od siebie jezyka ale za to wspolne imprezy i poznanie obyczajow... bylo bardzo milo chetnie bym powtorzyla taka wymiane ale z Wielka Brytania dlatego tez tak jak Dorkaaa za rok (po skonczeniu liceum) chce wyjechac za granice i pracowac jako au pair Wczoraj nawet sobie zamowilam jakis katalog dotyczacy takiej pracy
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
hm...ale mi nie chodzi o wymianę językową czy au pair - chociaż nie powiem , ale wymiany językowe to świetny sposób na naukę języka i poznanie ludzi
ale wątek jest o wymianie mieszkań na wakacje - w Polsce to chyba dość nowe pojęcie...ale fajnie jakby się przyjęło !!
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jestem przeciwna.
Mój dom to moja twierdza. Nie wyobrażam sobie aby ktoś obcy w nim mieszkał.
|
|
|
#7 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kurcze, ale cos czuje ze rodzice i tak by sie nie zgodzili. wprowadze ten plan w zycie jak bede miaszkac sama.... no albo z małżonkiem :P
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, nie mam gwarancji, że zastanę w domu to, co w nim zostawiłam ani że dom, do którego jadę isnieje naprawdę, a nie tylko na zdjęciu. Chyba mało romantyczna jestem
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
a to jest tak, że np jedna osoba przyjezdza do drugiej czy poprostu całe rodziny zamieniaja sie domami?
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Mnie się taka opcja bardzo by podobała, ale rzeczywiście należałoby najpierw pomyśleć trochę pragmatycznie i poznać najpierw nieco rodzinę, która ma do nas przyjechać. Żeby chociaż w jakimś małym kawałku mieć pojęcie kto się będzie szwendał po naszej łazience
Ale ogólnie bardzo fajna przygoda , jeśli trafiłoby się na miłych i kulturalnych ludzi.
"Jednocześnie muszę prać skarpetki i zastanawiać się nad Zagadką Wszechbytu. Rozpiętość, skala i wielość planów jest doprawdy wielka. Odbija mi się po jedzeniu oraz podobno mam duszę nieśmiertelną" Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
![]() |
|
|
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymieniając się, rodzina się zobowiązuje, że będzie się zajmować domem jak własnym (no, ma być, jak było ); nie może też odstąpić od umowy, gdy się już zdecyduje zamienić. Uważam, że pomysł jest w porządku. Nie brak wścibskich ludzi, którzy grzebią w koszu na majtki , ale i nie brak tych, których nie interesuje sprawdzanie, czy składzik na mopy ma skrytkę pod kafelkami; uważam, że to może być fajny pomysł na spędzenie wakacji niewygórowanym kosztem.
|
|
|
|
#12 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpisuje sie w 100%.
Gdy już posmakowałeś lotu, zawsze będziesz chodzić po ziemi z oczami utkwionymi w niebo, bo tam właśnie byłeś i tam zawsze będziesz pragnął powrócić. Chciałbym poznać człowieka, który wymyślił seks, żeby zobaczyć nad czym teraz pracuje ![]() |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wyobrażam sobie żeby ktos zupełnie obcy spał w moim łóżku,grzebał w szafkach czy urzędował pod prysznicem brrrr.
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym się chętnie zgodziła
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Dziwna sprawa...
Mi taka akcja kojarzy się jedynie z filmem "Holiday" z Cameron Diaz i Kate Winslet w ralch głównych
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
btw swietny film i swietna sciezka dzwiekowa
' Nie obawiaj się, że góry są za wysokie, droga zbyt długa, kwiaty zwiędną, za blisko czyjeś oczy wpatrzone z nadzieją, a potem tylko z wyrzutem. Nie obawiaj się, abyś nie musiał żałować tego, że brakło ci odwagi. '
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
La Moderatoiure
|
Tak, mi tez się z tym filmem kojarzy
![]() Sama chyba bym sie na coś takiego nie zdecydowała, ale to bardzo ciekawy pomysł
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
HmM.. fajna sprawa ale nie wiem czy chciałabym żeby ktoś obcy mieszkał w moim mieszkaniu
Zrobienie czegoś takiego wymaga chyba dużej odwagi..
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.

MIŁEGO DNIA