Czy wierzycie w UFO?Czy jesteśmy jedyni na tej Ziemii?Filmy,zdjecia,arty kuły... - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-12, 20:47   #1
Moobi
Wtajemniczenie

Czy wierzycie w UFO?Czy jesteśmy jedyni na tej Ziemii?Filmy,zdjecia,arty kuły...

Mam nadzieje że nie było

"Nie zamykajmy swych umysłów przed tym co nowe i nieznane,to jedyna droga do wiedzy i postępu"

,,Pierwsze przypadki pobytu w Polsce przedstawicieli nieznanych cywilizacji odnotowano już w latach 50-tych, jednak fala zainteresowania tą tematyką rozpoczęła się dopiero dwadzieścia lat później. W różnych miastach Polski zaczęły zawiązywać się grupy ludzi, których łączyło zainteresowanie problematyką UFO. W prasie pojawiało się coraz więcej materiałów o tematyce pozaziemskich cywilizacji.
Na czele największej w Polsce organizacji ufologicznej, a mianowicie Grupy Badań NOL w Krakowie, stoi Bronisław Rzepecki z Krakowa. Jego osobiste archiwum liczy ponad 1500 przypadków, z czego jedną piątą zakwalifikowano jako UFO czyli wykluczono meteory, sondy meteorologiczne, zjawiska świetlne itp. W jednej czwartej tych przypadków doszło do bliskich spotkań... Obecnie Pan Bronisław powoli wycofuje się z czynnej działalności ufologicznej, a całą swą wiedzę i zdobyte doświadczenia stara się przekazać ludziom młodym.
Tylko w nielicznych przypadkach obcy pozostawiają nam pamiątki swej bytności. Jednym z namacalnych dowodów była metalowa rurka z opiłkami w środku, którą 17 grudnia 1980 roku zgubiła eskadra UFO nad wsią Szklarnią w byłym woj. Zamojskim. Rurkę znaleźli miejscowi mieszkańcy następnego dnia, w ściętej lodem ziemi. Mimo panującego dookoła siarczystego mrozu, była nadal gorąca. Miała 15 cm długości 3,3 cm średnicy. Nie dało się jej przeciąć ani piłą, ani palnikiem. Po kilku dniach tajemnicza rurka trafiła do jednej z jednostek wojskowych, gdzie miała być dokładnie zbadana.
W niewiadomy sposób znikła z kasy pancernej jednego z oficerów. Nigdy już nie udało się jej odnaleźć. A przecież najprawdopodobniej był to fragment statku kosmicznego istot pozaziemskich.,,
KRĘGI W ZBOŻU
W ostatnich latach na całym świecie, a szczególnie w południowej Anglii nastąpiło gwałtowne pojawienie się kręgów i innych figur geometrycznych, w zbożu. Według pokoleń kręgi te pojawiają się od tysiącleci. Szczególnym miejscem tego
fenomenu jest południowa Anglia, gdzie tego typu zjawiska pojawiają się w okolicy Stonghenge i Soberhill. Oba te miejsca mają powiązania astronomiczne, w Stonghenge znajduje się megalityczny krąg kamienny, a w Soberhill usypany kopiec rękoma człowieka który jest najstarszy i największy w Europie. Obie budowle zbudowały cywilizacje o ogromnej wiedzy astronomicznej i matematycznej. Można więc przypuszczać, że ten kto zostawia tajemnicze znaki w zbożu przekazał im tę wiedzę tysiące lat temu. Jeden znak w latach dziewięćdziesiątych pojawił się dokładnie na osi skierowanej na w/w kopiec. Kręgi zbożowe przypisywane są obiektom UFO, ponieważ wiele obiektów w kształcie dysków, kul i świateł nocnych było obserwowanych nad polami:
w 1960 roku, 19 lutego Australijczyk G. Puddley usłyszał świst i ujrzał jak z bagniska unosi się przedmiot w kolorze stali który wirując i migocząc zawisł na wysokości ok. 20 metrów, po czym odleciał z wielką prędkością. Na miejscu startu obiektu znaleziono trzy kręgi utworzone z powalonej trzciny. W jednym leżała ona zgodnie z ruchem wskazówek zegara, a w drugim w kierunku przeciwnym.
w 1983 roku na południu Walii , grupa studentów biologii miała zajęcia w terenie. Badali skuteczność środków chwastobójczych. Przy analizowaniu pól pszenicy używali małej kamery video. W pewnej chwili promienie słońca odbiły się od jakiegoś metalicznego obiektu. Który unosił się nad polami. Zbliżenie kamerą pozwoliło zobaczyć mały dyskoidalny obiekt o średnicy 2 m. Który w prostej linii leciał nad kłosami zboża. Na filmie widać, że obiekt poruszał się bardzo powoli, połyskując w słońcu. Po kilku minutach dysk znikną, kryjąc się za słońcem. Kiedy studenci dotarli na miejsce gdzie zobaczyli obiekt, przed ich oczami zastali niesamowity widok. W zbożu były dwa równe kręgi połączone kilkoma prostymi liniami. Studenci zapewniali, że stojąc wewnątrz kręgu słyszeli wibrujący melodyjny dźwięk.
14 lipca 1990 rok. N. Nowgorodow razem z bratem, córką i znajomymi wybrali się samochodem z Togliatti. Podczas jazdy zauważyli kręgi w zbożu. Średnica kół wahała się od 1 do 40 metrów, znajdowały się tam elipsy, spirale wewnątrz których pozostały maleńkie okrągłe wysepki nietkniętych kłosów o średnicy 20 centymetrów. Zbożowe figury urywały się u stóp niewielkiego pagórka, za którym zaczynał się las. Były tam drzewa, które w dziwny sposób zostały złamane na wysokości 2 i 4 metrów. Rośliny na polu również wyglądały zaskakująco, ponieważ środkowe części łodyg chwastów były przygięte ku ziemi, a ich wierzchołki pozostawały wykręcone ku górze i rośliny miały inną barwę.,,
Filmy: (bardzo ciekawe ale czy prawdziwe?!)
http://www.youtube.com/watch?v=YEfrX...related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ZEhlC...related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=ip7a4...related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=S6Y5R...related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=2M5fO...related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=unTgh...related&search=
http://www.youtube.com/watch?v=jUGns...related&search=
Powiem szczerze ze zawsze mnie takie rzeczy paranormalne ciekawiły,ja wierze
Ciekawa strona dla zainteresowanych:
http://www.bartekcis.user.icpnet.pl/

Zapraszam do wyrazania swoich opini i uwag,dzielenia sie ciekawymi stronami ,filmami i zdjęciami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ufo_5.jpg (5,0 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ufo_waszyngton.jpg (5,0 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ufo_starefoto.jpg (8,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ufo_small.jpg (45,8 KB, 98 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ufo_foto4.jpg (10,1 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ufo_foto5.jpg (4,0 KB, 35 załadowań)
Moobi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-12, 22:10   #2
ewulinek@vp.pl
Zakorzenienie

Dot.: Czy wierzycie w UFO?Czy jesteśmy jedyni na tej Ziemii?Filmy,zdjecia,arty kuły..

hello!
ja mieszkam w mieście koło Wylatowa , gdzie co roku pojawiają się kręgi w zbożu - sprawa dość głośna,nagłośniona w tv i internecie! dokładnie nie interesuję sie tym tematem ,wiem jednak że ludzie widzieli świetliste kule nad wioską , a w nocy gdy powstawały piktogramy gasł prąd w całym miasteczku i takie tam!
więcej na : http://www.ufotv.pl/

pewnie nie jesteśmy sami...na pewno nie!
ewulinek@vp.pl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 08:32   #3
Sielska
Rozeznanie

GG do Sielska
Dot.: Czy wierzycie w UFO?Czy jesteśmy jedyni na tej Ziemii?Filmy,zdjecia,arty kuły..

Moobi bardzo się cieszę,że załozyłaś ten wątek!!! Od kilkunastu lat interesuje mnie ten temat a jednak nie wpadłam na to,żeby napisać o tym na wizażu.
W UFO wierzę i jestem pewna ,że nie jesteśmy jedyni we wszechświecie!
Erich von Daniken, niemiecki badacz UFO , nawet wysnuł teorię,że ludzkość i nasza cywilizacja jest jedynie eksperymentem Obcych. I teraz co jakiś czas przylatują i sprawdzają jak radzą sobie "króliki doświadczalne". Czasami nawet pomagają nam w czymś np. Piramidy.
Też nie chce mi się wierzyć,że zostały wzniesione bez pomocy Obcych. Tym bardziej,że wewnątrz są malunki przedstawiające "bogów", którzy przylecieli z nieba w dziwnych "rydwanach" i tak samo dziwnie wyglądają ?! Wiec może coś w tym jest
Jest to bardzo odważna teoria jedni wierzą inni nie. Ja choć bardzo lubie czytać Danikana jestem bardzo sceptyczna co to tego "pomysłu".

Jestem ciekawa czy któraś z Wizażanek widziała coś dziwnego?
Co mogłoby być UFO?
Sielska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 09:05   #4
beatakob
Rozeznanie

Tak sobie myślę, że skoro kosmos jest tak wielki i pełen planet to gdzieś tam musi być druga planeta na ktorej rozwinęło się życie...
beatakob jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 09:17   #5
Flofferek
Zakorzenienie

ja wierze w ufo
Flofferek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 09:23   #6
agness86
Zakorzenienie

a ja nie wiem
agness86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 09:25   #7
chmurka80
Zadomowienie

GG do chmurka80

ja wierze ze oprócz nas jeszcze ktoś jest, może bardzo daleko ale jest, bo nie wyobrażam sobie ze w tak wielkim wszechświecie jest tylko jedna planeta zamieszkała

non permettere al passato di "rubarti il futuro "

Edytowane przez chmurka80
Czas edycji: 2007-03-02 o 15:32
chmurka80 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-02-13, 09:56   #8
aaricia8
Zakorzenienie

Nie wierzę w to, że kręgi są dziełem UFO.
Nie wierzę w prawdziwość zdjęć, jakie tu zamieszczoo - jak dla mnie fotomontaż. Szczególnie to zdjęcie wygląda jak fragment scenografii filmu: http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...4&d=1171312272
Ale przyznaję - twierdzenie, że człowiek (i zwierzęta + rośliny) jest jedyną żywą formą w całym wszechświecie, to bezczelność
Równiez uważam, że gdzieś coś istnieje. Ale niekoniecznie wygląda jak zielony stworek z czółkami w latającym dysku.

EDIT: czytałam książki Ericha von Danikena, ciekawie chłopak pisze, ale jak dla mnie nieco zbyt fantazjuje i nie jest obiektywny.

Edytowane przez aaricia8
Czas edycji: 2007-02-13 o 10:17
aaricia8 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-13, 12:28   #9
magdzialenk@
Zadomowienie

nie wierze

bzdury
magdzialenk@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-14, 14:22   #10
8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083
Konto usunięte

Kiedys tez chcialam zalozyc podobny watek, bo w mojej miejscowosci takze pojawily sie piktogramy. 2 lata temu w wakacje pojawily sie po raz pierwszy a po roku tego samego dnia kolejne, ciekawe czy w tym roku znowu komus bedzie sie chcialo je zrobic Nie wierze w ich autentycznosc. Piktogram moze byc forma sztuki jak graffiti, tylko na polu zbozowym.
W mojej miejscowosci naglosniono fakt pojawienia sie tych kregow, pisano w gazetach np Dzienniku Baltyckim, przyjechali ufolodzy pokazywano je w Panoramie. Mysle ze to dobry sposob na przyciagniecie turystow. Miejscowosc lezy kawalek od trojmiasta i chce zarobic. Nawet jesli zrobili to zartownisi to przyciagnelo to uwage.

Co do materialow, ktore zamiescila Moobi to tez nie jestem w stanie w to uwierzyc, choc lubie ogladac wszelkie Nie do Wiary - Strefy 11 itp.

Dodaje zdjecia kregow, ktore pojawily sie jako pierwsze. Po roku podobno nie byly tak dokladne

Edytowane przez 8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083
Czas edycji: 2015-02-25 o 00:41
8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-14, 14:31   #11
8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083
Konto usunięte

i jeszcze pare ciekawych kregow

Edytowane przez 8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083
Czas edycji: 2015-02-25 o 00:41
8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-14, 17:27   #12
obca
Zadomowienie

ja dopóki nie zobaczę - nie uwierzę - a niestety jak narazie jestem jedyną "obcą" istotą w swoim otoczeniu

chciałabym żeby była tam jakaś mądra cywilizacja - która na razie nas dyskretnie obserwuje (ale bez żadnych rurek wpychanych w usta itp )

ale pewnie bysmy ich szybko wybili, gdyby okazało sie, ze jesteśmy w stanie
Stary 2007-05-20, 20:54   #13
kinga(kinia)
Zadomowienie

tak jakos trafilam na ten watek i przeczytalam sobie, aby miec kolejna wymowke na to aby sie nie uczyc heheh

Cytat:
Napisane przez obca Pokaż wiadomość
ja dopóki nie zobaczę - nie uwierzę
ja tez
a co tej calej sprawy z UFO to zgadzam sie ze slowami Alberta Einsteina:

"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to, że się z nami nie kontaktują."
kinga(kinia) jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 10:56   #14
synonim
Raczkowanie

GG do synonim

kręgi zbożowe ostatnio strasznie mnie fascynują Jeśli znajdziecie gdzieś w necie zdjęcie dobrej rozdzielczości takiego kręgu to proszę - wklejcie link
synonim jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 10:59   #15
synonim
Raczkowanie

GG do synonim

są piękne
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg crop34.jpg (70,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg crop_circle2.jpg (43,3 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo_212.jpg (21,4 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg photo_219_t2.jpg (42,6 KB, 3 załadowań)
Stary 2007-07-24, 11:25   #16
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4843350
majstersztyk.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 11:32   #17
izia17
Zadomowienie

GG do izia17

Mnie ufolce śnią się po nocach

nie lubię tego...
izia17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 11:35   #18
Rock_Fanka
Zakorzenienie

GG do Rock_Fanka

Ja wierzę że istnieje jakieś pozaziemskie życie
Cos I’m living now
I’m gonna close my eyes
I can’t watch the time go by
I won’t keep it inside
Just freak out and let it go

Edytowane przez Rock_Fanka
Czas edycji: 2007-07-25 o 15:53
Rock_Fanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 11:36   #19
agatha
Rozeznanie

ja w sumie nie wiem czy wierzę czy nie... w każdym bądź razie lubię sobie poczytać o ufo
to stronka którą czasem przeglądam: http://www.nuforc.org/

agatha jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 13:38   #20
$Luna$
Zakorzenienie

GG do $Luna$

nie wiem sama ale chyba wierze
Stary 2007-07-24, 13:58   #21
Moobi
Wtajemniczenie

a kto to odświezył mój stary wątek
Moobi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 14:05   #22
*~An!@~*
Zadomowienie

GG do *~An!@~*

A ja raz wierzę, a raz nie
Placebo "Sleeping With Ghosts"

*~An!@~* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 14:09   #23
anega
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rock_Fanka Pokaż wiadomość
Ja wierzę że istnieje jakieś pozaziemskie życie na ziemi
ja też
anega jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 16:30   #24
AaniaA
Zakorzenienie

nigdy nad tym sie nie zastanawialam . jakos nie mam potrzeby zglebiania tego tematu.
AaniaA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 16:37   #25
talus
Wtajemniczenie

synonim te kręgi są naprawdę piękne znalazłam kilka ciekawych. A czy wierze? chyba tak
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1.jpg (39,0 KB, 0 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2.jpg (19,8 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4.jpg (68,1 KB, 1 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5.jpg (13,3 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6.jpg (40,2 KB, 3 załadowań)

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-24, 16:44   #26
Tusio
Wtajemniczenie

moze faktycznie nie jestesmy sami we wszechswiecie.
kto wie.
gdyby sie okazalo, ze oprocz nas zyja sobie jeszcze jacys marsjanie, kosmici, czy inne ufolce, to mam nadzieje, ze sa to istoty inteligentne i pokojowo nastawione.
Stary 2007-07-24, 16:47   #27
talus
Wtajemniczenie

c.d
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 7.jpg (29,8 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 9.jpg (76,1 KB, 2 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 10.jpg (67,4 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: gif 11.gif (104,1 KB, 8 załadowań)

Na
talia
Stary 2007-07-24, 20:08   #28
kiniaczeq
Zakorzenienie

Nigdy nie chciało mi się wierzyć i dalej nie chce w Ufo. Kiedyś widziałam taki program jak pewna firma albo gazeta (nie pamiętam, bo dawno to oglądałam) do których wysyła sie takie dziwne zdjęcia jak oni to przerabiają, że dodają jakieś postaci duchy, spodki itp... po tym programie już w ogóle zwątpiłam w ufo.
Stary 2007-07-24, 22:50   #29
synonim
Raczkowanie

GG do synonim

talus dziękuję za zdjęcia gdzie je wynalazłaś?
Stary 2007-07-25, 09:05   #30
talus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez synonim Pokaż wiadomość
talus dziękuję za zdjęcia gdzie je wynalazłaś?
nie ma za co wpisz sobie w google - crop circle i wyskoczą Ci obrazy a potem do tego dane stronki

Na
talia
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości