![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Czy wierzycie w UFO?Czy jesteśmy jedyni na tej Ziemii?Filmy,zdjecia,arty kuły...
Mam nadzieje że nie było
![]() "Nie zamykajmy swych umysłów przed tym co nowe i nieznane,to jedyna droga do wiedzy i postępu" ,,Pierwsze przypadki pobytu w Polsce przedstawicieli nieznanych cywilizacji odnotowano już w latach 50-tych, jednak fala zainteresowania tą tematyką rozpoczęła się dopiero dwadzieścia lat później. W różnych miastach Polski zaczęły zawiązywać się grupy ludzi, których łączyło zainteresowanie problematyką UFO. W prasie pojawiało się coraz więcej materiałów o tematyce pozaziemskich cywilizacji. Na czele największej w Polsce organizacji ufologicznej, a mianowicie Grupy Badań NOL w Krakowie, stoi Bronisław Rzepecki z Krakowa. Jego osobiste archiwum liczy ponad 1500 przypadków, z czego jedną piątą zakwalifikowano jako UFO czyli wykluczono meteory, sondy meteorologiczne, zjawiska świetlne itp. W jednej czwartej tych przypadków doszło do bliskich spotkań... Obecnie Pan Bronisław powoli wycofuje się z czynnej działalności ufologicznej, a całą swą wiedzę i zdobyte doświadczenia stara się przekazać ludziom młodym. Tylko w nielicznych przypadkach obcy pozostawiają nam pamiątki swej bytności. Jednym z namacalnych dowodów była metalowa rurka z opiłkami w środku, którą 17 grudnia 1980 roku zgubiła eskadra UFO nad wsią Szklarnią w byłym woj. Zamojskim. Rurkę znaleźli miejscowi mieszkańcy następnego dnia, w ściętej lodem ziemi. Mimo panującego dookoła siarczystego mrozu, była nadal gorąca. Miała 15 cm długości 3,3 cm średnicy. Nie dało się jej przeciąć ani piłą, ani palnikiem. Po kilku dniach tajemnicza rurka trafiła do jednej z jednostek wojskowych, gdzie miała być dokładnie zbadana. W niewiadomy sposób znikła z kasy pancernej jednego z oficerów. Nigdy już nie udało się jej odnaleźć. A przecież najprawdopodobniej był to fragment statku kosmicznego istot pozaziemskich.,, KRĘGI W ZBOŻU http://www.youtube.com/watch?v=YEfrX...related&search=W ostatnich latach na całym świecie, a szczególnie w południowej Anglii nastąpiło gwałtowne pojawienie się kręgów i innych figur geometrycznych, w zbożu. Według pokoleń kręgi te pojawiają się od tysiącleci. Szczególnym miejscem tego fenomenu jest południowa Anglia, gdzie tego typu zjawiska pojawiają się w okolicy Stonghenge i Soberhill. Oba te miejsca mają powiązania astronomiczne, w Stonghenge znajduje się megalityczny krąg kamienny, a w Soberhill usypany kopiec rękoma człowieka który jest najstarszy i największy w Europie. Obie budowle zbudowały cywilizacje o ogromnej wiedzy astronomicznej i matematycznej. Można więc przypuszczać, że ten kto zostawia tajemnicze znaki w zbożu przekazał im tę wiedzę tysiące lat temu. Jeden znak w latach dziewięćdziesiątych pojawił się dokładnie na osi skierowanej na w/w kopiec. Kręgi zbożowe przypisywane są obiektom UFO, ponieważ wiele obiektów w kształcie dysków, kul i świateł nocnych było obserwowanych nad polami: w 1960 roku, 19 lutego Australijczyk G. Puddley usłyszał świst i ujrzał jak z bagniska unosi się przedmiot w kolorze stali który wirując i migocząc zawisł na wysokości ok. 20 metrów, po czym odleciał z wielką prędkością. Na miejscu startu obiektu znaleziono trzy kręgi utworzone z powalonej trzciny. W jednym leżała ona zgodnie z ruchem wskazówek zegara, a w drugim w kierunku przeciwnym. w 1983 roku na południu Walii , grupa studentów biologii miała zajęcia w terenie. Badali skuteczność środków chwastobójczych. Przy analizowaniu pól pszenicy używali małej kamery video. W pewnej chwili promienie słońca odbiły się od jakiegoś metalicznego obiektu. Który unosił się nad polami. Zbliżenie kamerą pozwoliło zobaczyć mały dyskoidalny obiekt o średnicy 2 m. Który w prostej linii leciał nad kłosami zboża. Na filmie widać, że obiekt poruszał się bardzo powoli, połyskując w słońcu. Po kilku minutach dysk znikną, kryjąc się za słońcem. Kiedy studenci dotarli na miejsce gdzie zobaczyli obiekt, przed ich oczami zastali niesamowity widok. W zbożu były dwa równe kręgi połączone kilkoma prostymi liniami. Studenci zapewniali, że stojąc wewnątrz kręgu słyszeli wibrujący melodyjny dźwięk. 14 lipca 1990 rok. N. Nowgorodow razem z bratem, córką i znajomymi wybrali się samochodem z Togliatti. Podczas jazdy zauważyli kręgi w zbożu. Średnica kół wahała się od 1 do 40 metrów, znajdowały się tam elipsy, spirale wewnątrz których pozostały maleńkie okrągłe wysepki nietkniętych kłosów o średnicy 20 centymetrów. Zbożowe figury urywały się u stóp niewielkiego pagórka, za którym zaczynał się las. Były tam drzewa, które w dziwny sposób zostały złamane na wysokości 2 i 4 metrów. Rośliny na polu również wyglądały zaskakująco, ponieważ środkowe części łodyg chwastów były przygięte ku ziemi, a ich wierzchołki pozostawały wykręcone ku górze i rośliny miały inną barwę.,, Filmy: (bardzo ciekawe ale czy prawdziwe?!) http://www.youtube.com/watch?v=ZEhlC...related&search= http://www.youtube.com/watch?v=ip7a4...related&search= http://www.youtube.com/watch?v=S6Y5R...related&search= http://www.youtube.com/watch?v=2M5fO...related&search= http://www.youtube.com/watch?v=unTgh...related&search= http://www.youtube.com/watch?v=jUGns...related&search= Powiem szczerze ze zawsze mnie takie rzeczy paranormalne ciekawiły,ja wierze ![]() Ciekawa strona dla zainteresowanych: http://www.bartekcis.user.icpnet.pl/ Zapraszam do wyrazania swoich opini i uwag,dzielenia sie ciekawymi stronami ,filmami i zdjęciami ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy wierzycie w UFO?Czy jesteśmy jedyni na tej Ziemii?Filmy,zdjecia,arty kuły..
hello!
ja mieszkam w mieście koło Wylatowa , gdzie co roku pojawiają się kręgi w zbożu - sprawa dość głośna,nagłośniona w tv i internecie! dokładnie nie interesuję sie tym tematem ,wiem jednak że ludzie widzieli świetliste kule nad wioską , a w nocy gdy powstawały piktogramy gasł prąd w całym miasteczku i takie tam! więcej na : http://www.ufotv.pl/ pewnie nie jesteśmy sami...na pewno nie!
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Dot.: Czy wierzycie w UFO?Czy jesteśmy jedyni na tej Ziemii?Filmy,zdjecia,arty kuły..
Moobi bardzo się cieszę,że załozyłaś ten wątek!!! Od kilkunastu lat interesuje mnie ten temat a jednak nie wpadłam na to,żeby napisać o tym na wizażu.
![]() W UFO wierzę i jestem pewna ,że nie jesteśmy jedyni we wszechświecie! Erich von Daniken, niemiecki badacz UFO , nawet wysnuł teorię,że ludzkość i nasza cywilizacja jest jedynie eksperymentem Obcych. I teraz co jakiś czas przylatują i sprawdzają jak radzą sobie "króliki doświadczalne". Czasami nawet pomagają nam w czymś np. Piramidy. Też nie chce mi się wierzyć,że zostały wzniesione bez pomocy Obcych. Tym bardziej,że wewnątrz są malunki przedstawiające "bogów", którzy przylecieli z nieba w dziwnych "rydwanach" i tak samo dziwnie wyglądają ?! Wiec może coś w tym jest Jest to bardzo odważna teoria jedni wierzą inni nie. Ja choć bardzo lubie czytać Danikana jestem bardzo sceptyczna co to tego "pomysłu". Jestem ciekawa czy któraś z Wizażanek widziała coś dziwnego? Co mogłoby być UFO? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Tak sobie myślę, że skoro kosmos jest tak wielki i pełen planet to gdzieś tam musi być druga planeta na ktorej rozwinęło się życie...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
ja wierze w ufo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
a ja nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
ja wierze ze oprócz nas jeszcze ktoś jest, może bardzo daleko ale jest, bo nie wyobrażam sobie ze w tak wielkim wszechświecie jest tylko jedna planeta zamieszkała
![]()
non permettere al passato di "rubarti il futuro " Edytowane przez chmurka80 Czas edycji: 2007-03-02 o 15:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Nie wierzę w to, że kręgi są dziełem UFO.
Nie wierzę w prawdziwość zdjęć, jakie tu zamieszczoo - jak dla mnie fotomontaż. Szczególnie to zdjęcie wygląda jak fragment scenografii filmu: http://pretty.wizaz.pl/forum/attachm...4&d=1171312272 Ale przyznaję - twierdzenie, że człowiek (i zwierzęta + rośliny) jest jedyną żywą formą w całym wszechświecie, to bezczelność ![]() Równiez uważam, że gdzieś coś istnieje. Ale niekoniecznie wygląda jak zielony stworek z czółkami w latającym dysku. EDIT: czytałam książki Ericha von Danikena, ciekawie chłopak pisze, ale jak dla mnie nieco zbyt fantazjuje i nie jest obiektywny. Edytowane przez aaricia8 Czas edycji: 2007-02-13 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
nie wierze
bzdury ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
![]() Kiedys tez chcialam zalozyc podobny watek, bo w mojej miejscowosci takze pojawily sie piktogramy. 2 lata temu w wakacje pojawily sie po raz pierwszy a po roku tego samego dnia kolejne, ciekawe czy w tym roku znowu komus bedzie sie chcialo je zrobic ![]() W mojej miejscowosci naglosniono fakt pojawienia sie tych kregow, pisano w gazetach np Dzienniku Baltyckim, przyjechali ufolodzy ![]() Co do materialow, ktore zamiescila Moobi to tez nie jestem w stanie w to uwierzyc, choc lubie ogladac wszelkie Nie do Wiary - Strefy 11 itp. ![]() Dodaje zdjecia kregow, ktore pojawily sie jako pierwsze. Po roku podobno nie byly tak dokladne ![]() Edytowane przez 8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083 Czas edycji: 2015-02-25 o 00:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
i jeszcze pare ciekawych kregow
![]() Edytowane przez 8130adda5fdf07dc6108f868c816e6cb0c62ccd0_5f5d52f2a7083 Czas edycji: 2015-02-25 o 00:41 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
ja dopóki nie zobaczę - nie uwierzę - a niestety jak narazie jestem jedyną "obcą" istotą w swoim otoczeniu
![]() chciałabym żeby była tam jakaś mądra cywilizacja - która na razie nas dyskretnie obserwuje (ale bez żadnych rurek wpychanych w usta itp ![]() ale pewnie bysmy ich szybko wybili, gdyby okazało sie, ze jesteśmy w stanie ![]()
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
tak jakos trafilam na ten watek i przeczytalam sobie, aby miec kolejna wymowke na to aby sie nie uczyc heheh
ja tez ![]() a co tej calej sprawy z UFO to zgadzam sie ze slowami Alberta Einsteina: "Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja jest to, że się z nami nie kontaktują." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
kręgi zbożowe ostatnio strasznie mnie fascynują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
są piękne
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
http://www.wizaz.pl/forum/attachment...postid=4843350
majstersztyk. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Mnie ufolce śnią się po nocach
![]() nie lubię tego... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ja wierzę że istnieje jakieś pozaziemskie życie
![]()
I can’t ever run and hide I won’t compromise Cos I’m living now I’m gonna close my eyes I can’t watch the time go by I won’t keep it inside Just freak out and let it go Edytowane przez Rock_Fanka Czas edycji: 2007-07-25 o 15:53 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Rozeznanie
|
ja w sumie nie wiem czy wierzę czy nie... w każdym bądź razie lubię sobie poczytać o ufo
to stronka którą czasem przeglądam: http://www.nuforc.org/ |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
nie wiem sama
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
a kto to odświezył mój stary wątek
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
A ja raz wierzę, a raz nie
![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
nigdy nad tym sie nie zastanawialam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
synonim te kręgi są naprawdę piękne
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
moze faktycznie nie jestesmy sami we wszechswiecie.
kto wie. gdyby sie okazalo, ze oprocz nas zyja sobie jeszcze jacys marsjanie, kosmici, czy inne ufolce ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
c.d
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie chciało mi się wierzyć i dalej nie chce w Ufo. Kiedyś widziałam taki program jak pewna firma albo gazeta (nie pamiętam, bo dawno to oglądałam) do których wysyła sie takie dziwne zdjęcia jak oni to przerabiają, że dodają jakieś postaci duchy, spodki itp... po tym programie już w ogóle zwątpiłam w ufo.
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
talus dziękuję za zdjęcia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
nie ma za co
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.