Jaka muzyka teraz jest na weselach? Trendy 2013 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-18, 11:27   #1
Sonomi
Przyczajenie

Jaka muzyka teraz jest na weselach? Trendy 2013

No właśnie. Chciałam zapytać osoby, które brały się ślub, biorą, mają orientację - jakie są teraz trendy?
Czy wybieramy bardziej biesiadną, disco polo, czy może ambitniejszą? I czy są jakieś obecnie trendy? Macie jakieś doświadczenia i obserwacje?
Czy jakiś rodzaj muzyki jest teraz szczególnie modny na weselach?
Np. czy disco polo jest obciachem? Czy idzie się jednak na kompromisy, bo "starsi" i nie wszyscy mają wyrafinowany gust.

Edytowane przez Sonomi
Czas edycji: 2013-09-18 o 11:31
Sonomi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 12:10   #2
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Dot.: Jaka muzyka teraz jest na weselach? Trendy 2013

Obstawiam Bałkanicę. Jak się słyszy tą piosenkę to od razu nic tylko ognicho z kiebłaskami robić (szmat czasu nie miałam okazji tak się bawić) albo iść na jakieś przaśne wesele.

mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 12:48   #3
Narrhien
Zakorzenienie

z moich doświadczeń wynika że wszystko zależy od miejsca wesela i od tego, czy jest DJ czy orkiestra. Jeśli na wsiach, to zazwyczaj króluje muzyka biesiadna połączona z disco polo, jeśli orkiestra to tym bardziej.
Przy DJ jest większe pole do popisu, bo można sobie zażyczyć absolutnie każdą piosenkę, więc tutaj już panuje różnorodność, w zależności od gustów młodej pary. Ale zauważyłam, że najczęściej jest to muzyka typowo taneczna, trochę współczesnych hitów, trochę z lat 60,70, 80, 90, ogólnie takie popularne rzeczy, które zna każdy i każdy będze się umiał przy tym bawić

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 13:54   #4
pinaplesss
Zadomowienie

Byłam w lipcu na weselu i właśnie królowała muzyka disco polo przeplatana z biesiadnymi i hitami z ostatnich lat. Totalny misz masz i wszyscy dobrze się bawili, młodzi i starsi (młodych było więcej). Zabawa raczej zależy towarzystwa i klimatu jaki panuje na weselu oraz od wodzireja, u nas to był starszy mężczyzna, ale przesympatyczny i prześmieszny
 07.06.2012
pinaplesss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 13:59   #5
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

a moim zdaniem najbardziej zależy to od gości i DJ/zespół powinni zwracać uwagę przy czym goście bawią się najlepiej i to właśnie puszczać
my właśnie taką mamy umowę z DJem, bo co z tego, że my np. nie lubimy disco polo, skoro przy tym najlepiej może będą bawić się goście? moim zdaniem akurat muzyka na weselu powinna być właśnie dopasowana pod gości, bo co z tego, że młodzi puszczą to co lubią, skoro parkiet będzie pusty?
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 13:59   #6
maacieek
Zakorzenienie

Moim zdaniem nie warto zamykać się na jeden gatunek muzyki, warto i fajnie byłoby pomieszać nowości jakieś skoczne piosenki z typowymi bitami, jak i te "starocie" lata 60-90 chcąc nie chcąc wiele młodych bawi się nieraz lepiej przy takich starych hitach rodziców niż przy obecnych.

Obstawiam że przy słynnym "jo ma ha jo ma sol" na parkiecie będą starsi jak i młodsi świtnie się bawić
And had a really, really, really good time
Take my hand, let's have a blast
And remember this moment for the rest of our lives
maacieek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 14:11   #7
dezire
Zakorzenienie

dobry temat na forum slubne

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-09-18, 16:33   #8
Charmain
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mikia20 Pokaż wiadomość
Obstawiam Bałkanicę. Jak się słyszy tą piosenkę to od razu nic tylko ognicho z kiebłaskami robić (szmat czasu nie miałam okazji tak się bawić) albo iść na jakieś przaśne wesele.

Ostatnio byłam na weselu i to był hit
Chociaż na moje ucho średnio to taneczne

Cytat:
Napisane przez maacieek Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nie warto zamykać się na jeden gatunek muzyki, warto i fajnie byłoby pomieszać nowości jakieś skoczne piosenki z typowymi bitami, jak i te "starocie" lata 60-90 chcąc nie chcąc wiele młodych bawi się nieraz lepiej przy takich starych hitach rodziców niż przy obecnych.

Obstawiam że przy słynnym "jo ma ha jo ma sol" na parkiecie będą starsi jak i młodsi świtnie się bawić
Zgadzam się
Na wspomnianym przyjęciu DJ grał raczej nowsze kawałki i parkiet świecił pustkami. Gdy przez przypadek chyba puściła mu się jakaś piosenka Al Bano parkiet pękał w szwach
Charmain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-18, 21:23   #9
j_ka
Rozeznanie

Przy disco polo bawią się wszyscy, gdy zespół zagra jakiś nieznany utwór ludzie uciekają z parkietu. oczywiście musi być Jesteś szalona i Ona tańczy dla mnie
j_ka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 10:23   #10
Kfiatuszek1987
Rozeznanie

http://http://www.youtube.com/watch?v=72T4j04MS8o
Marek Tranda - Moja dumka
Piersi - Bałkanica
Weekend - Ona tańczy dla mnie
Żono moja serce moje
Jesteś szalona
A poza tym to lata 60-70-80-90

Stary 2013-09-19, 10:59   #11
Vilqa
Zadomowienie

Od pewnej godziny leci już wszystko. Przećwiczone na kilku weselach, również naszym.

U nas zaczęło się starym rock&rollem, Tiną Turner, Rodem Stewartem, Frankiem Sinatrą, a w pewnym momencie zorientowałam się, że leci "Jesteś szalona", "Jedna baba drugiej babie" - aż sobie potem tekst znalazłam- http://www.tekstowo.pl/piosenka,biesiadne,chachary.html, i "Gigi l`amoroso" - czego miało absolutnie nie być. Cóż, goście dorwali się do didżeja

Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo"

Edytowane przez Vilqa
Czas edycji: 2013-09-19 o 11:03
Vilqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-09-19, 12:35   #12
patisia123
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kfiatuszek1987 Pokaż wiadomość
Żono moja serce moje
zabiłabym się jakby na moim weselu leciała ta piosenka
patisia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-19, 13:04   #13
Soso
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4287054 8]a moim zdaniem najbardziej zależy to od gości i DJ/zespół powinni zwracać uwagę przy czym goście bawią się najlepiej i to właśnie puszczać
my właśnie taką mamy umowę z DJem, bo co z tego, że my np. nie lubimy disco polo, skoro przy tym najlepiej może będą bawić się goście? moim zdaniem akurat muzyka na weselu powinna być właśnie dopasowana pod gości, bo co z tego, że młodzi puszczą to co lubią, skoro parkiet będzie pusty?[/QUOTE]

Z jednej strony sie z Tobą zgadzam, ale z drugiej na moim weselu nie będzie nic, czego sama nie akceptuję, czyli disco polo także. Najwyżej wszyscy będą kołkiem rpzy stolikach siedzieć, trudno
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-10-01, 17:50   #14
NatiiiLipiec
Przyczajenie

Witam D
Ja osobiscie polecam piosenkę Mr Sebiego-Rozwodu Niebedzie
Tu link http://www.youtube.com/watch?v=w0DXNIsmj5Y
NatiiiLipiec jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-04-13, 10:28   #15
Kokoroko1
Raczkowanie

Talking Dot.: Jaka muzyka teraz jest na weselach? Trendy 2013

Dziewczyny chciałabym trochę odkopać temat, a nie chcę zakładać nowego wątku

Wiadomo, że jedzenie i muzyka są podstawą udanego wesela.. Dlatego chcę Was zapytać jaką muzykę gra się teraz na weselach? Może kilka sprawdzonych tytułów?

Ostatnie wesele, na którym byłam prowadzone było przez dj'a grał niemieckie piosenki, niestety tytułów nie pamiętam, Kamila Bednarka (choć osobiście go lubię na weselu leciała "Cisza"), Mesajah, jakieś francuskie przeboje, nie było ani jednej piosenki disco polo, choć goście się "bawili" aby nie zrobić przykrości młodym i matce weselnej.

Byłam też kiedyś na dwóch weselach, na których grał ten sam zespół, z tym że jedni organizowali wesele na 3 miesiące przed, więc brali co było a drugim się podobała ta kapela, grali same wolne i smętne kawałki, nic pod szybszy taniec, ale państwu młodym się podobało, dopiero na poprawinach jak pan młody dopłacił zaczeli grać po ludzku.

My jesteśmy na etapie szukania kapeli na nasze wesele, przed tymi spotkaniami chciałabym się zorientować przy czym ludzie się teraz bawią. Przedział wiekowy u nas na weselu będzie 50 na 50 połowa gości do 35 lat i połowa starszych, a chciałabym żeby każdy znalazł coś dla siebie
Kokoroko1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-04-14, 17:41   #16
konrad88
Raczkowanie

GG do konrad88

Jak dla mnie wszystko zależy od rejonu Polski i gości, przeważnie młodzi wiedza jakiej muzyki słuchają goście, przynajmniej najbliższa rodzina. U mnie nie ma wesela bez dicho-polo. Po prostu jest uniwersalne dla starych i młodych, a utwory typu "Boys - Jump" zawsze rozkręcają imprezę . Teraz najbardziej popularne jest takie dance disco-pol, czyli połączenie disco polo z lat 90' z mocniejszymi, bardziej eurodance'owymi bitami. np:

NEXT - Przebaluję całą noc

Rajmund - Kolacja Ze Śniadaniem

Mig - Jej dotyk

Pod żadnym pozorem nie próbowałbym być oryginalny i zażyczyć sobie na weselu jakiś ambitnych rockowych ballad, czy muzy ala rmf fm. Bo to się zawsze kończy klapą.
konrad88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości