|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Jaka muzyka teraz jest na weselach? Trendy 2013
No właśnie. Chciałam zapytać osoby, które brały się ślub, biorą, mają orientację - jakie są teraz trendy?
Czy wybieramy bardziej biesiadną, disco polo, czy może ambitniejszą? I czy są jakieś obecnie trendy? Macie jakieś doświadczenia i obserwacje? ![]() Czy jakiś rodzaj muzyki jest teraz szczególnie modny na weselach? Np. czy disco polo jest obciachem? Czy idzie się jednak na kompromisy, bo "starsi" i nie wszyscy mają wyrafinowany gust. Edytowane przez Sonomi Czas edycji: 2013-09-18 o 11:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
|
Dot.: Jaka muzyka teraz jest na weselach? Trendy 2013
Obstawiam Bałkanicę. Jak się słyszy tą piosenkę to od razu nic tylko ognicho z kiebłaskami robić (szmat czasu nie miałam okazji tak się bawić) albo iść na jakieś przaśne wesele.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
z moich doświadczeń wynika że wszystko zależy od miejsca wesela i od tego, czy jest DJ czy orkiestra. Jeśli na wsiach, to zazwyczaj króluje muzyka biesiadna połączona z disco polo, jeśli orkiestra to tym bardziej.
Przy DJ jest większe pole do popisu, bo można sobie zażyczyć absolutnie każdą piosenkę, więc tutaj już panuje różnorodność, w zależności od gustów młodej pary. Ale zauważyłam, że najczęściej jest to muzyka typowo taneczna, trochę współczesnych hitów, trochę z lat 60,70, 80, 90, ogólnie takie popularne rzeczy, które zna każdy i każdy będze się umiał przy tym bawić ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
Byłam w lipcu na weselu i właśnie królowała muzyka disco polo przeplatana z biesiadnymi i hitami z ostatnich lat. Totalny misz masz i wszyscy dobrze się bawili, młodzi i starsi (młodych było więcej). Zabawa raczej zależy towarzystwa i klimatu jaki panuje na weselu oraz od wodzireja, u nas to był starszy mężczyzna, ale przesympatyczny i prześmieszny
![]()
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
a moim zdaniem najbardziej zależy to od gości i DJ/zespół powinni zwracać uwagę przy czym goście bawią się najlepiej i to właśnie puszczać
my właśnie taką mamy umowę z DJem, bo co z tego, że my np. nie lubimy disco polo, skoro przy tym najlepiej może będą bawić się goście? moim zdaniem akurat muzyka na weselu powinna być właśnie dopasowana pod gości, bo co z tego, że młodzi puszczą to co lubią, skoro parkiet będzie pusty? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Moim zdaniem nie warto zamykać się na jeden gatunek muzyki, warto i fajnie byłoby pomieszać nowości jakieś skoczne piosenki z typowymi bitami, jak i te "starocie" lata 60-90 chcąc nie chcąc wiele młodych bawi się nieraz lepiej przy takich starych hitach rodziców niż przy obecnych.
Obstawiam że przy słynnym "jo ma ha jo ma sol" na parkiecie będą starsi jak i młodsi świtnie się bawić ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
dobry temat na forum slubne
![]()
![]() |
#8 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Chociaż na moje ucho średnio to taneczne ![]() Cytat:
![]() Na wspomnianym przyjęciu DJ grał raczej nowsze kawałki i parkiet świecił pustkami. Gdy przez przypadek chyba puściła mu się jakaś piosenka Al Bano parkiet pękał w szwach ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Przy disco polo bawią się wszyscy, gdy zespół zagra jakiś nieznany utwór ludzie uciekają z parkietu. oczywiście musi być Jesteś szalona i Ona tańczy dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
http://http://www.youtube.com/watch?v=72T4j04MS8o
Marek Tranda - Moja dumka Piersi - Bałkanica Weekend - Ona tańczy dla mnie Żono moja serce moje Jesteś szalona A poza tym to lata 60-70-80-90
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Od pewnej godziny leci już wszystko. Przećwiczone na kilku weselach, również naszym.
U nas zaczęło się starym rock&rollem, Tiną Turner, Rodem Stewartem, Frankiem Sinatrą, a w pewnym momencie zorientowałam się, że leci "Jesteś szalona", "Jedna baba drugiej babie" - aż sobie potem tekst znalazłam- http://www.tekstowo.pl/piosenka,biesiadne,chachary.html, i "Gigi l`amoroso" - czego miało absolutnie nie być. Cóż, goście dorwali się do didżeja ![]()
"Bynajmniej" nie znaczy "przynajmniej" Bazarek na rzecz Azylu dla świń "Chrumkowo" Edytowane przez Vilqa Czas edycji: 2013-09-19 o 11:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;4287054 8]a moim zdaniem najbardziej zależy to od gości i DJ/zespół powinni zwracać uwagę przy czym goście bawią się najlepiej i to właśnie puszczać
my właśnie taką mamy umowę z DJem, bo co z tego, że my np. nie lubimy disco polo, skoro przy tym najlepiej może będą bawić się goście? moim zdaniem akurat muzyka na weselu powinna być właśnie dopasowana pod gości, bo co z tego, że młodzi puszczą to co lubią, skoro parkiet będzie pusty?[/QUOTE] Z jednej strony sie z Tobą zgadzam, ale z drugiej na moim weselu nie będzie nic, czego sama nie akceptuję, czyli disco polo także. Najwyżej wszyscy będą kołkiem rpzy stolikach siedzieć, trudno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Przyczajenie
|
Witam
![]() Ja osobiscie polecam piosenkę Mr Sebiego-Rozwodu Niebedzie ![]() Tu link http://www.youtube.com/watch?v=w0DXNIsmj5Y |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
![]()
Dziewczyny chciałabym trochę odkopać temat, a nie chcę zakładać nowego wątku
Wiadomo, że jedzenie i muzyka są podstawą udanego wesela.. Dlatego chcę Was zapytać jaką muzykę gra się teraz na weselach? Może kilka sprawdzonych tytułów? Ostatnie wesele, na którym byłam prowadzone było przez dj'a grał niemieckie piosenki, niestety tytułów nie pamiętam, Kamila Bednarka (choć osobiście go lubię na weselu leciała "Cisza"), Mesajah, jakieś francuskie przeboje, nie było ani jednej piosenki disco polo, choć goście się "bawili" aby nie zrobić przykrości młodym i matce weselnej. Byłam też kiedyś na dwóch weselach, na których grał ten sam zespół, z tym że jedni organizowali wesele na 3 miesiące przed, więc brali co było a drugim się podobała ta kapela, grali same wolne i smętne kawałki, nic pod szybszy taniec, ale państwu młodym się podobało, dopiero na poprawinach jak pan młody dopłacił zaczeli grać po ludzku. My jesteśmy na etapie szukania kapeli na nasze wesele, przed tymi spotkaniami chciałabym się zorientować przy czym ludzie się teraz bawią. Przedział wiekowy u nas na weselu będzie 50 na 50 połowa gości do 35 lat i połowa starszych, a chciałabym żeby każdy znalazł coś dla siebie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie wszystko zależy od rejonu Polski i gości, przeważnie młodzi wiedza jakiej muzyki słuchają goście, przynajmniej najbliższa rodzina. U mnie nie ma wesela bez dicho-polo. Po prostu jest uniwersalne dla starych i młodych, a utwory typu "Boys - Jump" zawsze rozkręcają imprezę
![]() NEXT - Przebaluję całą noc Rajmund - Kolacja Ze Śniadaniem Mig - Jej dotyk Pod żadnym pozorem nie próbowałbym być oryginalny i zażyczyć sobie na weselu jakiś ambitnych rockowych ballad, czy muzy ala rmf fm. Bo to się zawsze kończy klapą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:30.