|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
![]() Jak mam to robić?????? BŁAGAM O POMOC
Moja przygoda z Decoupage dopiero się zaczyna -zrobiłam jedno pudełeczko ale mi nie wyszłowięc mam kilka pytań
1. Czy Decoupage można robić na wszystkim?( drewno, szkło, metal itp.)? 2. Czy wolno naklejać tylko serwetki czy mogę wydrukować z komputera obrazek i go nakleić( a jeśli tak to na jakim papierze???)? 3.Jaki lakier warto kupić na początek??? tzn. czy to jest jakiś specjalny gęstszy lakier czy taki zwykły jak używa się np. do malowania podłóg??? 4. Czy stosujecie tylko farby akrylowe, klej di spękań, klej do przyklejenia serwetek i lakier czy coś jeszcze?????? 5. Czy stosujecie jakies,,triki" bu był lepszy efekt( rozumiem że to bardziej indywidualna sprawa i każdy ma jakies swoje sekreciki tego dotyczące ale może są jakies takie którymi się podzielicie)???? BARDZO PROSZĘ odpowiedzcie na moje pytania bo chociaz przeczytałam kilkanaście stron na temat tej techniki mam co do tych 5 punktów wątpliwości Proszę o pomoc i z góry dziękuję ![]()
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jak mam to robić?????? BŁAGAM O POMOC
Witam, można robić na wszystikm tym co wymieniłaś, ja stosuję tylko farby akrylowe, lakier mam akrylowy i poliuretanowy ( śmierdzi - do lakierowania rzeczy mających kontakt z temperaturą i wodą), jak chcesz drukować ta na papierze śniadaniowym, potem trzeba odczekać kilka godz. żeby wydruk dobrze był suchy. Na a triki to sama sobie w zasadzie odpowiedziałaś , musisz zapytać bardziej konkretnie jak coś chcesz wiedzieć o trikach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
A ja założę sie, że odpowiedzi na wszystkie pytania są na tym forum. Wystarczy poszukać.
Chociażby tutaj https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=159048 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za pomoc
![]() A gdzie wwarszawie dostanę zwykłe drewniane pudełka w umiarkowanych cenach????? ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:59.