|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Czy któraś z Was miala podobny przypadek?
Nie wiem gdzie specjalnie zamieścić ten wątek ale musze sie tego dowiedzieć. Otóż mieszkam pod Krk w małej miejscowości gdzie co czwartek śmieciarze przyjeżdzają opróżniać kosze. W poprzedni czwartek ich nie było a śmieci nazbierało mi się tyle, że do kosza już nie miałam jak upchać ! więc śmieci leżały ułożone w workach obok kosza. Dziś Szanowni Panowie przyjechali opróżnić kosz po czym śmieci obok kosza mi zostawili i odjechali. Pedem za nimi pobiegłam i mówię im grzecznie że zostały śmieci a facet do mnie że w ustawie nie ma nic o obowiązku brania śmieci które są poza obszarem kosza! Więc ja do niego mówie że płacę składki więc chyba skoro nie było ich 2 tygodnie mogą to zabrać a on mi wyskakuje z tekstem że trzeba mniej kupować to się będzie mniej wyrzucać! Zatkało mnie a teraz mam ciśnienie wyższe niż kiedykolwiek! Możecie mi pwiedzieć czy któraś z was się spotkAłA Z CZYMś takim?? Albo może znajdziecie w necie coś o ustawach o opróżnianiu koszy bo ja nie moge nic wyszperać?
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy któraś z Was miala podobny przypadek?
a kto ci wywozi smieci? MPO czy jakasprywatna firma (MIKI etc...)??
ja bym zadzwonila do kogos 'na gorze' skoro ich pracownikom to zwisa... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Konto usunięte
|
Ja czesto tak mam, że pracownicy robią olew i przez 2 tygodnie się nie pojawiają. Dzwonię wtedy z awanturą do siedziby firmy i tyle.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
U nas w firmie też tak kiedyś robili, ręka ich bolała od wrzucenia jednego czy dwóch worków, które stały obok śmietnika. Zadzwoniliśmy do nich i od teraz nie ma problemu.
niestety nie wiem, jaki jest zapis w umowie odnośnie wyrzucania śmieci, niemniej jednak odzywki w stylu, że powinnaś mniej kupować są chamskie i nie na miejscu. to nie ich sprawa co kupujesz i w jakich ilościach. zadzwoń, jak radzi lain, i powiedz co o tym myślisz.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
ja kozystam z uslog mpo. zdaza sie czasem ze nie pojawiaja sie we czwartek i wiadomo ze uzbiera sie troche wiecej niz tylko w koszu. ale nigdy nie zostawili workow stojacych obok. jeszcze kiedys mialam obowiazek wystawiac kosze przy ulicy ale dogadalam sie z panami ze oni beda dzwonic domofonem . jako ze zawsze ktos w domku jest wiec nie ma z tym problemu i sami wyciagaja kosze.
Panie! Daj mi siłę -do akceptowania rzeczy, których nie mogę zmienić, -odwagę do zmiany rzeczy, których nie mogę zaakceptować, -i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli. http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
no szczyt bezczelnosci!!!
![]() ja bym tam zadzwonila do ich firmy i wyklocila sie pozadnie!alez mnie denerwuja takie sytuacje, juz sie tam widze, stojaca na ulicy w pizamie z rozdarta geba, normalnie rzucilabym tym worem za nimi ![]()
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
fakt nie musza brac smieci za koszem.
dassz im 3 zlote na piwo i mowie Ci zabiora predziutko. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Zadzwon do firmy ale to i tak nic nie da! U mnie to sie robi tak ze sie daje piwo albo na piwo. Serio.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Skoro wywóz śmieci jest w wyznaczone dni to za przyjazd nie powinno się dodatkowo płacić!To oni nie przyjechali na czas i to oni powinni pokryć kosztu przyjazdu
![]() Zadzwoń do firmy, do kierownika ![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do tej firmy.Skoro płacisz za wywóz śmieci to masz prawo do tego,żeby przyjeżdżali regularnie,a wtedy nie będzie problemu z pozostawianiem śmieci obok kosza.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
U mnie ostatnio gmina zmieniła firmę zbierajacą śmieci. No i oni nie zabierają wszystkich worków! Biorą np. połowę... U nas śmieci się sortuje...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
dowiedzialam sie jak to wyglada- tata jest ksiegowym w zakladzie oczyszczania miasta.
Powinnas interweniowac w zeszly czwartek gdy nie przyjechali. Widzac worki pod kontenerem nie musza ich zabrac- dlaczego? poniewaz mogly byc nie twoje -znaczy sie podrzucone przez kogos obcego. Ale po zwroceniu uwagi powinni je wziasc- najlepiej zadzwon do tej firmy i zglos sprawe. tata powiedzia, ze jest duzy problem z tego typu smieciami , bo ludzie potrafia je podrzucac innym......
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
trzeba bylo szybciutko wrzucic worki do smietnika i krzyczec ze dalej pelny
![]() ![]() a tak powaznie to naprawde jest chamstwo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Szczyt bezczelności? Chamstwo? Heh... raczej standard.
U mnie takie sytuacje zdarzały się często. Śmieci wywozi nam poczciwy TransFormers. Przeważnie firma zaznacza w kontrakcie, że nie wywozi śmieci, które znajdują się poza obszarem kosza. No i można im naskakać chyba, że spotkasz miłego pana śmieciarza. U nas sprawę nie-bycia wywózki rozwiązały awantury telefoniczne. A sprawę dodatkowych worków (z tym, że u mnie się wywozi co 2 tygodnie) dopłata chyba 5 złotych, za co dostałyśmy drugi kosz. Ot i tyle ![]()
![]() |
![]() |
#16 |
Rozeznanie
|
Za dodatkową opłatą? Wolne żarty, to ta firma nie wywiązała się ze swoich zobowiązań nie przyjeżdżając w określony dzień, przez co nazbierało się więcej śmieci. Nie widzę powodu, dla którego byliczka miałaby płacić dwa razy za to samo.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() u mnie tez nigdy nie biorą worków, które leża koło kosza ![]() Zawsze upycham i ugniatam śmiecie jak sie da, ale i tak zawsze z kosza prawie sie wysypuje i panowie muszą te worki ręcznie wrzucić, bo inaczej sie nie da, trudno skoro ciężko jest podnieść z ziemi jeden czy dwa worki... A moi sąsiedzi np wchodzą do kosza starych gumowych butach i ugniatają śmiecie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
zgadzam sie w zupelnosci. oni zawalili, do tego na zwrocenie im uwagi reaguja bezczelnym komentarzem. dzwonic do firmy, zglosic zaistniala sytuacje, powinni jakos zareragowac na zachowanie swoich pracownikow.
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Właśnie zadzwoniłam do zakładu komunalnego i powiedziałam co myślę a Pani która odebrała powiedziała mi że to nie możliwe że nie było ich w zeszły czawrtek żebym nie wymyślała! Normalnie myślałam że jej dam w twarz przez telefon!
Mój sąsiad powiedział mi że jeśli dała bym im po piwie to napewno by zabrali! Haha jeszcze czego. Za tydzień jak przyjadą specjalnie poukładam śmieci koło kosza i jak przyjadą to stane przy nich i jak oproznią kosz to zanim zdążą odjechać właduje te smieci obok do kosza i powiem że kosz nadal jest pełny! A butelką piwa to oni ewentualnie mogą w łeb dostać!
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
myShaczeQ co do zrobienia dymu to jestem bardzo temperamentną osobą i jak wypadłam za nimi na ulice to sąsiedzi aż z domów powylatywali bo nie wiedzieli co się dzieje. Oni po jednej stronie ulicy, ja po drugiej i troszke sobie pokrzyczałam
![]()
![]() |
#22 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To dopiero zaczną Cię omijać ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
byliczka a ktora firma wywozi Ci smieci?
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
mi smieci wywozi MPO i zabieraja od nas smieci co tydzien , tyle ze ja mieszkam w domku wiec mamy swój kosz , i tak co drugi tydzien kladziemy 5 zeta pod kosz i panowie bez umowy nam zabieraja smieci
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
MPO wywozi. Też mieszkam w domu i zastanawiam sie czy nie wykupić jeszcze jednego kosza.
Fresa Czy warto? nie wiem dopiero się okaże ale ja nie popuszcze :P
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
niestety pamiętam że u mnie w rodzinnym mieście również nie można było liczyć na to ze zostaną zabrane śmieci leżące obok kubła, więc jak już zdarzyła się taka sytuacja to trzeba się było zasadzić na śmieciarkę i poprosić, przeważnie nie odmawiali. Jeśli było tego naprawdę sporo, działała jakaś butelka piwa
![]() teraz nie mam takiego problemu, śmieciarka jeździ chyba nawet częściej niż raz na tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to śmieciarki w Polsce strasznie rzadko jeżdżą.
Co to jest raz na tydzień,czy nawet dwa razy w tygodniu? Zwłaszcza latem,gdy odpadki organiczne szybko sie rozkładają. Już wiadomo,skąd tyle much. A tfe ![]()
![]() |
#28 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie regulamin mówi tak, ż eśmieci muszą być wywiezione co tydzień - wiem, bo znajomi nie "naprokukują" całego kubła i chcieli, aby śmieciara zajeżdżała do nich co 2 tygodnie, albo żeby płacili połowę za połowę zapełnionego kosza. Ze względów sanitarnych śmieci musza być wywiezione co tydzień (ta firma obsługuje osiedle domków, każdy ma swój kubeł przed domem). Ale - u moich znajomych stoi na dworze wielki kubeł na kilka rodzin i wywożony jest... co miesiąc ![]() Cytat:
![]() Rozumiem, że czasami przy jakichś generalnych porządkach czy remoncie nazbiera się więcej śmieci - wtedy wystarczy dogadac się z panami, dać na piwo - i zabiorą. No ale jeśli u kogoś - np moich sąsiadów co tydzień oprócz kubła stoi z 5 worków - no to nie dziwię się, ze przestali to zabierać i sąsiad dokupił drugi kosz. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:12.