Czy któraś z Was miala podobny przypadek? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-08-02, 12:53   #1
byliczka
Zakorzenienie

Thumbs down

Czy któraś z Was miala podobny przypadek?

Nie wiem gdzie specjalnie zamieścić ten wątek ale musze sie tego dowiedzieć. Otóż mieszkam pod Krk w małej miejscowości gdzie co czwartek śmieciarze przyjeżdzają opróżniać kosze. W poprzedni czwartek ich nie było a śmieci nazbierało mi się tyle, że do kosza już nie miałam jak upchać ! więc śmieci leżały ułożone w workach obok kosza. Dziś Szanowni Panowie przyjechali opróżnić kosz po czym śmieci obok kosza mi zostawili i odjechali. Pedem za nimi pobiegłam i mówię im grzecznie że zostały śmieci a facet do mnie że w ustawie nie ma nic o obowiązku brania śmieci które są poza obszarem kosza! Więc ja do niego mówie że płacę składki więc chyba skoro nie było ich 2 tygodnie mogą to zabrać a on mi wyskakuje z tekstem że trzeba mniej kupować to się będzie mniej wyrzucać! Zatkało mnie a teraz mam ciśnienie wyższe niż kiedykolwiek! Możecie mi pwiedzieć czy któraś z was się spotkAłA Z CZYMś takim?? Albo może znajdziecie w necie coś o ustawach o opróżnianiu koszy bo ja nie moge nic wyszperać?
Stary 2007-08-02, 13:49   #2
lain
Zakorzenienie

Dot.: Czy któraś z Was miala podobny przypadek?

a kto ci wywozi smieci? MPO czy jakasprywatna firma (MIKI etc...)??

ja bym zadzwonila do kogos 'na gorze' skoro ich pracownikom to zwisa...
lain jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 13:54   #3
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ja czesto tak mam, że pracownicy robią olew i przez 2 tygodnie się nie pojawiają. Dzwonię wtedy z awanturą do siedziby firmy i tyle.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 13:57   #4
Bridget
Zakorzenienie

U nas w firmie też tak kiedyś robili, ręka ich bolała od wrzucenia jednego czy dwóch worków, które stały obok śmietnika. Zadzwoniliśmy do nich i od teraz nie ma problemu.

niestety nie wiem, jaki jest zapis w umowie odnośnie wyrzucania śmieci, niemniej jednak odzywki w stylu, że powinnaś mniej kupować są chamskie i nie na miejscu. to nie ich sprawa co kupujesz i w jakich ilościach.

zadzwoń, jak radzi lain, i powiedz co o tym myślisz.

Bridget jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 14:27   #5
tiaara
Wtajemniczenie

GG do tiaara

ja kozystam z uslog mpo. zdaza sie czasem ze nie pojawiaja sie we czwartek i wiadomo ze uzbiera sie troche wiecej niz tylko w koszu. ale nigdy nie zostawili workow stojacych obok. jeszcze kiedys mialam obowiazek wystawiac kosze przy ulicy ale dogadalam sie z panami ze oni beda dzwonic domofonem . jako ze zawsze ktos w domku jest wiec nie ma z tym problemu i sami wyciagaja kosze.
-i mądrość, abym ukrył ciała tych, którzy mnie dzisiaj wkurzyli.

http://www.suwaczek.pl/cache/2310a7ec99.png
tiaara jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 15:13   #6
iwONKA595
Zadomowienie

no szczyt bezczelnosci!!!
ja bym tam zadzwonila do ich firmy i wyklocila sie pozadnie!alez mnie denerwuja takie sytuacje, juz sie tam widze, stojaca na ulicy w pizamie z rozdarta geba, normalnie rzucilabym tym worem za nimi
Stary 2007-08-02, 15:26   #7
ghana
Zakorzenienie

GG do ghana Send a message via Skype™ to ghana

fakt nie musza brac smieci za koszem.
dassz im 3 zlote na piwo i mowie Ci zabiora predziutko.
ghana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 15:29   #8
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez byliczka Pokaż wiadomość
Nie wiem gdzie specjalnie zamieścić ten wątek ale musze sie tego dowiedzieć. Otóż mieszkam pod Krk w małej miejscowości gdzie co czwartek śmieciarze przyjeżdzają opróżniać kosze. W poprzedni czwartek ich nie było a śmieci nazbierało mi się tyle, że do kosza już nie miałam jak upchać ! więc śmieci leżały ułożone w workach obok kosza. Dziś Szanowni Panowie przyjechali opróżnić kosz po czym śmieci obok kosza mi zostawili i odjechali. Pedem za nimi pobiegłam i mówię im grzecznie że zostały śmieci a facet do mnie że w ustawie nie ma nic o obowiązku brania śmieci które są poza obszarem kosza! Więc ja do niego mówie że płacę składki więc chyba skoro nie było ich 2 tygodnie mogą to zabrać a on mi wyskakuje z tekstem że trzeba mniej kupować to się będzie mniej wyrzucać! Zatkało mnie a teraz mam ciśnienie wyższe niż kiedykolwiek! Możecie mi pwiedzieć czy któraś z was się spotkAłA Z CZYMś takim?? Albo może znajdziecie w necie coś o ustawach o opróżnianiu koszy bo ja nie moge nic wyszperać?
Skoro nie było ich od dwóch tygodni i nazbierała się "góra" śmieci-wystarczyło zadzwonić do firmy zajmującej sie wywozem śmieci i za dodatkową opłatą przyjechaliby w wyznaczonym przez Ciebie terminie.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 16:40   #9
gryzelda
Zadomowienie

Zadzwon do firmy ale to i tak nic nie da! U mnie to sie robi tak ze sie daje piwo albo na piwo. Serio.
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 17:56   #10
alaneczka
Rozeznanie

Skoro wywóz śmieci jest w wyznaczone dni to za przyjazd nie powinno się dodatkowo płacić!To oni nie przyjechali na czas i to oni powinni pokryć kosztu przyjazdu
Zadzwoń do firmy, do kierownika
Stary 2007-08-02, 18:53   #11
witch_18
Zakorzenienie

Ja na Twoim miejscu zadzwoniłabym do tej firmy.Skoro płacisz za wywóz śmieci to masz prawo do tego,żeby przyjeżdżali regularnie,a wtedy nie będzie problemu z pozostawianiem śmieci obok kosza.
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 19:30   #12
K@sieńka
Zadomowienie

GG do K@sieńka

U mnie ostatnio gmina zmieniła firmę zbierajacą śmieci. No i oni nie zabierają wszystkich worków! Biorą np. połowę... U nas śmieci się sortuje...
K@sieńka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-02, 19:51   #13
sylwia-zuza
Zakorzenienie

dowiedzialam sie jak to wyglada- tata jest ksiegowym w zakladzie oczyszczania miasta.
Powinnas interweniowac w zeszly czwartek gdy nie przyjechali. Widzac worki pod kontenerem nie musza ich zabrac- dlaczego? poniewaz mogly byc nie twoje -znaczy sie podrzucone przez kogos obcego. Ale po zwroceniu uwagi powinni je wziasc- najlepiej zadzwon do tej firmy i zglos sprawe.
tata powiedzia, ze jest duzy problem z tego typu smieciami , bo ludzie potrafia je podrzucac innym......
Stary 2007-08-02, 21:11   #14
myShaczeQ
Zadomowienie

GG do myShaczeQ

trzeba bylo szybciutko wrzucic worki do smietnika i krzyczec ze dalej pelny

a tak powaznie to naprawde jest chamstwo ja bym zrobila dym na poczatek tym pracownikowm. Zwlaszcza, ze prosilas ich grzecznie, widac bylo, ze to Twoje smieci i z czystej kultury mogli to zrobic.

myShaczeQ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 06:53   #15
justyna_dt
Zakorzenienie

Szczyt bezczelności? Chamstwo? Heh... raczej standard.
U mnie takie sytuacje zdarzały się często. Śmieci wywozi nam poczciwy TransFormers. Przeważnie firma zaznacza w kontrakcie, że nie wywozi śmieci, które znajdują się poza obszarem kosza. No i można im naskakać chyba, że spotkasz miłego pana śmieciarza. U nas sprawę nie-bycia wywózki rozwiązały awantury telefoniczne. A sprawę dodatkowych worków (z tym, że u mnie się wywozi co 2 tygodnie) dopłata chyba 5 złotych, za co dostałyśmy drugi kosz. Ot i tyle Święty spokój.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 08:21   #16
agatakomsa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Fresa Pokaż wiadomość
Skoro nie było ich od dwóch tygodni i nazbierała się "góra" śmieci-wystarczyło zadzwonić do firmy zajmującej sie wywozem śmieci i za dodatkową opłatą przyjechaliby w wyznaczonym przez Ciebie terminie.
Za dodatkową opłatą? Wolne żarty, to ta firma nie wywiązała się ze swoich zobowiązań nie przyjeżdżając w określony dzień, przez co nazbierało się więcej śmieci. Nie widzę powodu, dla którego byliczka miałaby płacić dwa razy za to samo.
agatakomsa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 09:58   #17
anecia0509
Wtajemniczenie

GG do anecia0509

Cytat:
Zawsze tak jest.. nigdy nie wywoża tego co jest poza koszem.. a jezeli chcesz zeby to wzieli to musisz im dać w łape albo %.. :/ Nie raz tak miałąm ze lezy worek kolo śmienika a oni na to walą:/

anecia0509 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 10:17   #18
kaczorka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez myShaczeQ Pokaż wiadomość
trzeba bylo szybciutko wrzucic worki do smietnika i krzyczec ze dalej pelny
dobre

u mnie tez nigdy nie biorą worków, które leża koło kosza
Zawsze upycham i ugniatam śmiecie jak sie da, ale i tak zawsze z kosza prawie sie wysypuje i panowie muszą te worki ręcznie wrzucić, bo inaczej sie nie da, trudno skoro ciężko jest podnieść z ziemi jeden czy dwa worki...
A moi sąsiedzi np wchodzą do kosza starych gumowych butach i ugniatają śmiecie
kaczorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 10:22   #19
lilithin
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agatakomsa Pokaż wiadomość
Za dodatkową opłatą? Wolne żarty, to ta firma nie wywiązała się ze swoich zobowiązań nie przyjeżdżając w określony dzień, przez co nazbierało się więcej śmieci. Nie widzę powodu, dla którego byliczka miałaby płacić dwa razy za to samo.
zgadzam sie w zupelnosci. oni zawalili, do tego na zwrocenie im uwagi reaguja bezczelnym komentarzem. dzwonic do firmy, zglosic zaistniala sytuacje, powinni jakos zareragowac na zachowanie swoich pracownikow.
lilithin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-08-03, 10:33   #20
byliczka
Zakorzenienie

Właśnie zadzwoniłam do zakładu komunalnego i powiedziałam co myślę a Pani która odebrała powiedziała mi że to nie możliwe że nie było ich w zeszły czawrtek żebym nie wymyślała! Normalnie myślałam że jej dam w twarz przez telefon!

Mój sąsiad powiedział mi że jeśli dała bym im po piwie to napewno by zabrali! Haha jeszcze czego. Za tydzień jak przyjadą specjalnie poukładam śmieci koło kosza i jak przyjadą to stane przy nich i jak oproznią kosz to zanim zdążą odjechać właduje te smieci obok do kosza i powiem że kosz nadal jest pełny!

A butelką piwa to oni ewentualnie mogą w łeb dostać!
Stary 2007-08-03, 10:35   #21
byliczka
Zakorzenienie

myShaczeQ co do zrobienia dymu to jestem bardzo temperamentną osobą i jak wypadłam za nimi na ulice to sąsiedzi aż z domów powylatywali bo nie wiedzieli co się dzieje. Oni po jednej stronie ulicy, ja po drugiej i troszke sobie pokrzyczałam nawet na dobre mi to wyszło bo mialam zły dzień i sie wyżyłam :P
Stary 2007-08-03, 10:37   #22
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie zadzwoniłam do zakładu komunalnego i powiedziałam co myślę a Pani która odebrała powiedziała mi że to nie możliwe że nie było ich w zeszły czawrtek żebym nie wymyślała! Normalnie myślałam że jej dam w twarz przez telefon!

Mój sąsiad powiedział mi że jeśli dała bym im po piwie to napewno by zabrali! Haha jeszcze czego. Za tydzień jak przyjadą specjalnie poukładam śmieci koło kosza i jak przyjadą to stane przy nich i jak oproznią kosz to zanim zdążą odjechać właduje te smieci obok do kosza i powiem że kosz nadal jest pełny!

A butelką piwa to oni ewentualnie mogą w łeb dostać!
Warto iść na udry?

To dopiero zaczną Cię omijać .

Stary 2007-08-03, 11:26   #23
ikonka86
Rozeznanie

byliczka a ktora firma wywozi Ci smieci?

odchudzanko!

ikonka86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-03, 11:32   #24
eliza1984
Zadomowienie

mi smieci wywozi MPO i zabieraja od nas smieci co tydzien , tyle ze ja mieszkam w domku wiec mamy swój kosz , i tak co drugi tydzien kladziemy 5 zeta pod kosz i panowie bez umowy nam zabieraja smieci
zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-04, 09:22   #25
byliczka
Zakorzenienie

MPO wywozi. Też mieszkam w domu i zastanawiam sie czy nie wykupić jeszcze jednego kosza.

Fresa
Czy warto? nie wiem dopiero się okaże ale ja nie popuszcze :P
Stary 2007-08-04, 10:42   #26
Alvesta
Zakorzenienie

niestety pamiętam że u mnie w rodzinnym mieście również nie można było liczyć na to ze zostaną zabrane śmieci leżące obok kubła, więc jak już zdarzyła się taka sytuacja to trzeba się było zasadzić na śmieciarkę i poprosić, przeważnie nie odmawiali. Jeśli było tego naprawdę sporo, działała jakaś butelka piwa
teraz nie mam takiego problemu, śmieciarka jeździ chyba nawet częściej niż raz na tydzień.
Alvesta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-04, 10:56   #27
Fresa
Zakorzenienie

A tak w ogóle to śmieciarki w Polsce strasznie rzadko jeżdżą.
Co to jest raz na tydzień,czy nawet dwa razy w tygodniu?
Zwłaszcza latem,gdy odpadki organiczne szybko sie rozkładają.
Już wiadomo,skąd tyle much.
A tfe .

Stary 2007-08-04, 11:45   #28
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Albo może znajdziecie w necie coś o ustawach o opróżnianiu koszy bo ja nie moge nic wyszperać?
Zadzwoń do firmy i ochrzań ich - skoro opuścili jeden tydzień, w nastepnym powinni zabrac WSZYSTKIE śmieci.

U mnie regulamin mówi tak, ż eśmieci muszą być wywiezione co tydzień - wiem, bo znajomi nie "naprokukują" całego kubła i chcieli, aby śmieciara zajeżdżała do nich co 2 tygodnie, albo żeby płacili połowę za połowę zapełnionego kosza. Ze względów sanitarnych śmieci musza być wywiezione co tydzień (ta firma obsługuje osiedle domków, każdy ma swój kubeł przed domem). Ale - u moich znajomych stoi na dworze wielki kubeł na kilka rodzin i wywożony jest... co miesiąc. Latem to masakra. Nie wiem, czy ta częstotliwość zależy od gminy, czy od firmy?

Cytat:
Napisane przez Bridget Pokaż wiadomość
U nas w firmie też tak kiedyś robili, ręka ich bolała od wrzucenia jednego czy dwóch worków, które stały obok śmietnika.
Temu się nie dziwię - u mnie też nikt nie weźmie. Skoro nie mieścisz się w kuble - znaczy, ze musisz wykupic drugi
Rozumiem, że czasami przy jakichś generalnych porządkach czy remoncie nazbiera się więcej śmieci - wtedy wystarczy dogadac się z panami, dać na piwo - i zabiorą. No ale jeśli u kogoś - np moich sąsiadów co tydzień oprócz kubła stoi z 5 worków - no to nie dziwię się, ze przestali to zabierać i sąsiad dokupił drugi kosz.
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości