|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Ranka PO opryszczce - czym wygoić?
Nie wiem, czy to odpowiednie forum na ten watek, ale chyba lepszego nie ma
![]() Zaleczylam opryszczke plasterkami Compeed i teraz juz zostalo mi tylko brzydkie przebarwienie na ustach - wyglada troche jak po oparzeniu. Nie mialam strupka, tylko od razu taką ranke. Kiedys mialam juz raz opryszczke, ale przechodzilam ją zdecydowanie lżej, i szybciej sie zagoila. Wtedy tez mialam przebarwienie - utrzymywalo sie chyba z pol roku. Czym mozna potraktowac taka ranke, zeby szybko sie pozbyc tego przebarwienia? Czy to powinno byc cos wysuszającego, czy przeciwinie? Mam w domu masc propolisowa do leczenia ranek, ale ona jest bardzo tlusta i nie wiem, czy poradzi sobie z tym. Mam tez masc cynkowa, ale to chyba nie na takie ranki. Czym wy sobie radzilyscie i przynioslo skutek? PS. Wybaczcie, jesli takie pytanie juz gdzies padlo. Nie znalazlam odp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ranka PO opryszczce - czym wygoić?
jeśli się całkiem zagoiło i została jedynie 'plamka' to mozesz użyć jakiejś maści na blizny np. Tointex
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Dzieki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Ja sama opryszczke lecze mascia na paradontoze - Chamasaldont Zel i szybko sie goi, jednak mi takze zostaja te przbarwienia. Schodza same, ale to dopiero po jakims czasie. Czasem stosuje na nie masc na blizny, Alcepalan, ale raczej niewiele pomaga.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
No wlasnie, chyba nie podziala... Zostaje tylko czekac, az sie "wchlonie". Zaczelam brac preparaty witaminowe zeby juz wiecej nie miec tego paskudztwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
A próbowałaś Sudocrem?
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Jeszcze nie, ale wyprobuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
A moze sporoboj Tribioticem? masc z antybiotykiem na drobne ranki i zadrapania...moze pomoze? kosztuje ok.1,50zl w takiej malej saszetce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Tribioticu uzywam w miare regularnie, ale ranka jest juz zaleczona wiec chyba dalej nie pomoze. Teraz jest tylko czerwona kropka na ustach :/ chyba tylko kremy przeciw bliznom moga pomoc.....
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:50.