|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Problem z rozczesywaniem
Witam. Od kad pamietam mam ten sam problem po kazdym myciu siluje sie z grzebieniem zeby rozczesac moje wlosy. Bez wzgledu na to czy uzyje odzywke czy nie na glowie tworzy mi sie poprostu jeden wielki koltun. Musze sie sporo nameczyc zeby nie powyrywac polowy wlosow. Troche pomaga mi Gliss Kur w sprayu ale nie niweluje do konca tego problemu. Moje wlosy sa w miare zdrowe, koncowki podciete z tendencja do falowania. Czy macie jakies sposoby aby zapobiec plontaniu wlosow? Moze jakies odzywki itp?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Problem z rozczesywaniem
Miałam kiedyś podobny problem, z tym że u mnie nigdy nie był on tak nasilony.
Ale bez odżywki ani rusz. Zainwestuj w szampon i odżywkę wygładzające, raczej rozejrzyj się po profesjonalnych kosmetykach, a nie drogeryjnych. Ewentualnie z drogeryjnych mogę polecić Gliss Kur z olejkami. Ja bez odżywki w ogóle nie zabieram się za rozczesywanie. Nakładając odżywkę rozprowadzam ją dokładnie na długości włosów i rozczesuję grzebieniem, powoli i delikatnie, żeby ich nie uszkodzić. Pozostawiam zawsze na minimum 3 minuty i zmywam letnią wodą, nigdy ciepłą, bądź gorącą. Letnia i chłodna woda pomagają zamykać łuski włosa, wygładzając jego powierzchnię. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Zgadzam się z madziunia80 - dobre odzywki sa w takich sytuacjach niezbedne
![]() Polecam wszelkie odzywki z jedwabiem, mi pomaga jeszcze dokładne rozczesywanie włosow przed myciem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() 1.nie czesz mokrych włosów. są wtedy najbardziej podatne na uszkodzenia, złamania. 2. a już na pewno nie zabieraj się do tego bez odżywki ![]() 3. ja w życiu nie dałabym rady rozczesać moich mokrych włosów. wiec po co sie męczyć? ![]() 4. Mam nadzieję, że pomogłam, i że włosy nie będą już Ci się tak plONtać ![]()
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja mam długie i bardzo gęste włosy i odkąd pamiętam- problem z ich rozczesaniem. Ale jakoś sobie radzę.
Polecam Gliss Kur z olejkami -szampon i odżywkę, bardzo ułatwiają rozczesywanie. Po umyciu włosów, nie rozczesuję ich! mokre włosy tego nienawidzą i każdy fryzjer zawsze mi radzi, by nie rozczesywać mokrych, dlugich włosów. Owijam je w ręcznik, czekam aż podeschną, nakładam jedwab biosilk i wtedy baaaardzo delikatnie rozczesuję palcami. A grzebieniem, dopiero gdy są suche lub prawie suche. I wszystko jest ok, a moje włosy przez cały dzień są w bardzo dbrym stanie, nie plączą się , nie kołtunią. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Alzahira, i co? pomogło coś?
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
jest tylko jedna odzywka ktora rozplacze wszystko!!! rozdzieli kazdy kadlun!! tez mialam z tym problem ale juz nie mam
![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Polecam Schauma Easy Spray - Balsam
![]() Jest to Balsam w spray'u z olejkiem z dzikiej róży,do włosów matowy i trudnych do ułożenia. Używam go i jestem z niego bardzo zadowolona,włosy z łatwością sie rozczesują i nie muszę sie z nimi użerać |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Ja mam cienkie z natury wlosy i duzy problem z ich rozczesywaniem gdyz siegaja mi za lopatki i jak nie wyszczotkuje ich chociaz raz dziennie to pozniej wygladaja jak by piorun w nie strzelil
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
niestety nie moge uzywac wygladzajacych szamponow bo mam cienkie wlosy ktore od nich jeszcze bardziej sa przyklepane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Hmm mialam ten sam problem odkad zaczelam farbowac wlosy, pomogl mi balsam "z apteczki babuni", wlosy miekkie delikatne, a co najwazniejsze rozczesywanie ich to zaden problem! Naklada sie go na wilgotne wlosy i od razu widac niesamowita roznice. Mozna go kupic w drogeriach a cena wynosi ok6zl za 200g
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.