Całowanie - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-07-22, 12:15   #1
pff17
Przyczajenie

Całowanie

nie wiem dlaczego ale nie odczuwam przyjemności z całowania się ... mam chłopaka więc często sie z Nim całuje, ale nie wiem dlaczego nie sprawia mi to żadnej przyjemności... z poprzednim chłopakiem było tak samo.
czy ze mną jest coś nie tak?
pff17 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-07-22, 14:15   #2
Kica.
Zakorzenienie

Dot.: całowanie

hm...
powiem ci że mnie, mimo tego że uwielbiam seks i wszelkie pieszczoty to całowanie akurat nie przynosi wyjtkowo dużej przyjemności (podobnie jak delikatne mizianie...)
może po prostu jesteś nastawiona na mocniejsze rzeczy niż pocałunki. nie napisałaś o innych rzeczach, czy pieszczoty, seks, przytulanie tez nie dają ci przyjemności... no bo jeżeli jesteś całkowicie obojętna na te sprawy to nie jest to zdrowe i normalne. (oczywiście zależy jeszcze ile masz lat -bo też nie napisałaś)
Stary 2007-08-06, 18:36   #3
irmisia15
Przyczajenie

GG do irmisia15

Ja zanim pierwszy raz się pocałowałam bałam się, czy to jest trudne, co robić z językiem, jak przechylić głowę i takie tam... Ale wczoraj wreszcie to się stało )) I było bardzo słodziutko i miło... Bez żadnych wpadek. Czyżby odruch wrodzony? ))) A wy kiedy pierwszy raz sie pocałowałyście?
irmisia15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 19:28   #4
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Ja znowu uwielbiam sie całowacAle teraz najwazniejsze-TYLKO Z MOIM AKTUALNYM TŻ....Wczesniej nie odczuwałam zupełnie zadnej przyjemnosc.Z byłym wrecz nie lubiłam sie całowac-i tak szczerze mówiac to nie myslałam,ze moze to byc az takie przyjemneWg mnie wazne jest z kim sie całuje-to czyta praktyka-chociaz niektóre osoby sa niewyuczalne jak mój były hahaha

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 19:29   #5
kochana-plotkara
Wtajemniczenie

GG do kochana-plotkara

Nie martw się tym zbytnio, może potrzebujesz więcej miłości? Bardziej czuć że jesteś kochana? Albo po prostu chcesz czegoś więcej niż pocałunki..
Stary 2007-08-06, 19:31   #6
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylweczka Pokaż wiadomość
Ja znowu uwielbiam sie całowacAle teraz najwazniejsze-TYLKO Z MOIM AKTUALNYM TŻ....Wczesniej nie odczuwałam zupełnie zadnej przyjemnosc.Z byłym wrecz nie lubiłam sie całowac-i tak szczerze mówiac to nie myslałam,ze moze to byc az takie przyjemneWg mnie wazne jest z kim sie całuje-to czyta praktyka-chociaz niektóre osoby sa niewyuczalne jak mój były hahaha

dokładnie,to samo mam

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-06, 19:42   #7
sylweczka
Wtajemniczenie

GG do sylweczka

Cytat:
Napisane przez kochana-plotkara Pokaż wiadomość
Nie martw się tym zbytnio, może potrzebujesz więcej miłości? Bardziej czuć że jesteś kochana? Albo po prostu chcesz czegoś więcej niż pocałunki..

A mi sie własnie wydaje,ze potrzeba miłosci i poczucie,ze sie jest kochana nie wpływa na czerpanie przyjemnosci z całowaniaJa np w poprzednim zwiazku naprawde czulam ciepło partnera i nie moge jakos wybitnie narzekac na ten zwiazek....teraz wiadomo,ze jest lepiej i strsza jestem- ale poprostu do tego trzeba miec ajkis talent chyba-jeden umie drugi nie i już....Bo czemu tamten nie umiał a miał lata praktyki??Mówie,ze chłop był niewyuczalnyA tu mojego TŻ ja sama uczyłam całowac i ja jestem pierwsza kobieta która pocałował-pare miesiecy a to istny miszcz

sylweczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 09:36   #8
anelka7
Raczkowanie

Może całuje Cię nie tak jak lubisz... Moźe czegoś Ci brakuje... jeśli wiesz czego to powiedz mu o tym, jeśli nie...hmmm może być trochę trudno ale jeśli odpowiada Ci w innych sferach to wiesz, na całowaniu świat się nie kończy
Stary 2007-08-07, 12:28   #9
izmonek
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to izmonek

moze trafiasz na facetow co nie umieja calowac
bo to sztuka

jak mozna nie lubic sie calowac eh
Stary 2007-08-07, 14:07   #10
phdwao
Zakorzenienie

ja uwielbiam sie całować,czasem bardzo namiętnie,a czasem delikatnie..zawsze jest rewelacyjnie
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 14:11   #11
Chii1986
Zakorzenienie

Może zaprzątasz sobie czymś głowę w czasie pocałunow, a może po prostu skupiasz się na technice a nie na przyjemności...nie wiem, rozluźnij się i staraj się nie myśleć o niczym mi często Tż wmawia że nie chcę się z nim całować a ja po porstu mam mu zawsze dużo do powiedzenia a on to najchętniej zamiast gadać wiecznie by się całował i uprawiał seks ale całowanie lubię, nie lubię monotonności- musi być delikatnie, później ostro, póżniej znów delikatnie tak różnie...
Zresztą być może Tobie po prostu to nie sprawia przyjemności ale za to wolisz inne pieszczoty przecież to nic złego.
Stary 2007-08-07, 14:19   #12
hecate
Zakorzenienie

GG do hecate

Pocalunek pocalunkowi nierowny. Sa rozne techniki jak i rozne upodobania. Kiedy ja caluje sie z mezem to ja nadaje tempo oraz styl zabawie bo lubimy zupelnie inaczej. Ja lubie duzo muskania wargami, delikatnie muskanie jezykami... moj maz to najechtniej wylizalby mi przelyk

Pocalunkow z bylymi facetami nawet nie pamietam...

Wiec jesli nie odczuwasz przyjemnosc to mzoe dlatego, ze jestes zestresowana? Moze on nie robi tego tak jak lubisz? Moze smierdzi mu z buzi?
Sprobuj [przejac inicjatywe - zrob to tak jak ty bys chciala by odwzajemnil...

Corey 15.04.12

Mudvayne - Happy?
hecate jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 17:04   #13
Momo
Zakorzenienie

A może go nie kochasz...

Kobieta zmienną jest...moje hobby
http://www.zapiskiroztrzepane.pl/

Awatar - made by Momo
Momo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-07, 18:31   #14
Magda_CK
Raczkowanie

ja też jakiś czas temu nie odczuwałam przyjemności z całowania. Tzn. było mi to obojętne - fajnie, ale nic specjalnego. Dopiero odkąd jestem z moim obecnym TŻ, to całowanie mnie wręcz podnieca. Nogi robią mi się jak z waty i w ogóle jest super. Ale może dlatego, że tak naprawdę obecny TŻ jest moją pierwszą prawdziwą miłością, a wcześniej to były typowe gówniarskie zakochania.
Magda_CK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 13:35   #15
anelka7
Raczkowanie

ja tam nie zgodzę się że to kwestia miłości czy nie miłości, często przypadkowe pocałunki są maxymalnie elektryzujące, niekoniecznie trzeba się zakochać
Stary 2007-08-08, 17:56   #16
gosiaczek6
Zakorzenienie

Mi na początku moich przygód z pocałukami też wydawało się, że całowanie jest jakieś obce, nie dla mnie. Zawsze miałam stresa przed tym, bo nigdy nie było dobrze. Zawsze albo było stukanie zębami albo zderzenia nosami i takie tam. Myślałam ludzie co to za sztuka???!!!Nie dla mnie?Muszę isć na jakiś kursCzasem było lepiej czasem gorzej. Ale teraz pocałunki z moim obecnym TŻtem są czymś najwspanialszym w świecie. Nie oddałabym ich za nic w świecie, mogłabym go całować całą dobę i tak samo być całowaną. Może się za bardzo stresujesz, albo nie trafiłaś jeszcze na tego jedynego, albo ten z kim się całujesz się stresuje. A może wolisz takie spontaniczne pocałunki właśnie bez miłości..no nie wiem.
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 20:59   #17
Anusia#
Przyczajenie

Moim skromnym zdaniem żeby odczuć satysfakcję z pocałunku to trzeba czuć coś więcej do dugiej osoby.wtedy będzie naprawde przyjemnie.
Anusia# jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 23:15   #18
blue _eyes
Zadomowienie

Mi sie wydaje ze moja przyjemnosc z calowania bierze sie z tego ze szaleje za moim facetem Nawet buziaki sa dla mnie przyjemne. Kreci mnie to dalej a juz prawie 2 lata jestesmy ze soba Brzydzila bym sie pocalowac innego faceta. To uczucie powoduje ze od pocalunku sie gotuje we mnie

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-08, 23:19   #19
bess
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anusia# Pokaż wiadomość
Moim skromnym zdaniem żeby odczuć satysfakcję z pocałunku to trzeba czuć coś więcej do dugiej osoby.wtedy będzie naprawde przyjemnie.
tez tak mysle,niekoniecznie od razu milosc,ale co najmniej pożądanie
bess jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-09, 02:01   #20
mycha555
Raczkowanie

Hmm ja bym stawiała na dwie sprawy albo spotykałaś facetów, którzy nie umieją tego robić albo nie kochałaś ich (pożądałaś itp). Może jak spotkasz tego jedynego to poczujesz prawdziwą przyjemność

Zakochana

mycha555 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-18, 19:23   #21
bradshow
Zadomowienie

GG do bradshow

uwielbiam.. uzaleznilam sie do tego..
bradshow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-18, 19:26   #22
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

Cytat:
Napisane przez sylweczka Pokaż wiadomość
Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
dokładnie,to samo mam
dokladnie z poprzednim chłopakiem całowanie nic mi nie "dało" zadnej przyjemnosci a teraz... nie moge sie od mojego TŻta oderwać
Stary 2007-08-18, 20:58   #23
Velvet Acid Kitty
Wtajemniczenie

A fantazjujesz nt całowania? Niekoniecznie ze swoim facetem, ale np z innymi... Może akurat kręcą cię ostrzejsze pieszczoty... Chociaż całowanie się połączone z hmm..może być bardzo ostre i kręcące..
Tak czy siak, sądzę że wszystko i tak zależy od partnera. Mnie z niektórymi facetami całowanie kręci a z innymi wręcz odpycha.

Velvet Acid Kitty jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-21, 15:22   #24
Wizazanka492
Zadomowienie

Całkiem niedawno bylam na tej stronce i czytalam sobie wasze zwierzenia. Jedna z was napisala cos w stylu ze jak mozna nie lubic calowania Mnie to bardzo zdzwilo, bo myslalam ze calowanie jest ohydne, itp...
W niedziele bylam na pewnej imprezie po godzinie znajomosci zaliczylam swoj 1 pocalunek w życiu. ! Namawial mnie dlugo, a ja sie tak jakby balam, w koncu on przejal iniciatywe i zaczal mnie calowac. Po 1 sekundzie mysle sobie (jeju to jest moj 1 kiss, !!!) i gdy zaczal mnie calowac zrobilo mi sie tak maksymalnie przyjemnie.,..Motylki w brzuchu+lekkie zawirowanie w głowie.Nigdy tego nie robilam, nie myslalam nawet ze potrafilabym. Bez zadnych wstepow bylo od razu mocno, namietnie i po franusku.Po 5 sekundach zalapalam o co w tym biega i zaczelam robic tak jak on...(Jest starszy o 7 lat, wiec wprawiony)... Nie bylo żadnej wpadki, zderzenia noskami, zabkami. bylo zaje_fajnie i na serio przyjemnie...Gdy skonczyl, spojrzal mi prosto w oczy i dal buzi (tylko takie normalne buzi) w usta, a ja mu w policzek Potem ja mu powiedzialam do uszka, "fajnie bylo", a on na to "mam nadzieje ze ci sie podobalo" Wiecie co,,,moglabym z nim sie calowac caly dzien i cala noc Nigdy sie nie calowalam wczesniej, ale teraz wiem ze to super uczucie
Tylko ze on nie ma oporow calowac sie przy wszystkich a ja wole tak zeby znajome "najlepsze kolezanki"nie widzialy...
Najlepszy byl pocalunek pozegnalny, jak on musial juz jechac, a ja mu tak fajnie na kolankach usiadlam Pytal sie pozniej czy bede tesknila...
Życie jest tak zaskakujace Jeszcze w sobote nie pomyslalam ze napisze to do was takiego posta

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 11:39   #25
*Claire*
Wtajemniczenie

Ja rowniez nie lubie sie calowac;/w ogole nie sprawia mi to przyjemności...Moze dlatego ze dopiero niedawno byl ten pierwszy raz dziwne to uczucie,zdecydowanie bardziej wolę się poprzytulać

*Claire* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 13:56   #26
żurawinka
Zakorzenienie

Wydaje mi się że łatwiej i przyjemniej jest się całować kiedy kocha się chłopaka - po różnyych pocałunkach z różnymi mężczyznami najlepiej i z motylkami nie mówiąc o nogach z waty całował mój obecny. Po prostu odlot A wcześniej też niewiele czułam, a czasami to miałam odruch żeby całującemu uciec - to nie było po prostu to
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 16:37   #27
Wizazanka492
Zadomowienie

Rzeczywsice, zeby pocalunek byl udany musi czuc sie cos wiecej do partnera. Ja jak narazie odczuwalam przyjemnosc z tego z moim chlopakiem, na ktorym mi zalezalo. Na imprezie wczoraj pocalowalam sie z przypadkowym kolesiem i pocalunek wogole mi sie nie podobal nic a nic.
nie ma jak calowal ON..
Warum?

_________________________ __________________

Wizazanka492 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 16:41   #28
DsC
Zakorzenienie

nie przejmuj się nie każdy lubi się całować...
Mój TŻ na przykład podczas stosunku nie lubi, więc praktycznie nie całujemy się z "języczkiem"
może już jesteśmy na takim etapie, że nas to nie bawi?! nie wiem...
Stary 2007-08-27, 17:54   #29
Rena
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pff17 Pokaż wiadomość
nie wiem dlaczego ale nie odczuwam przyjemności z całowania się ... mam chłopaka więc często sie z Nim całuje, ale nie wiem dlaczego nie sprawia mi to żadnej przyjemności... z poprzednim chłopakiem było tak samo.
czy ze mną jest coś nie tak?
Ja z jednych z moich exTZ mialam tak, ze lubilam sie z nim calowac do pewnego czasu. Potem absolutnie tego nie chcialam, co de facto doprowadzilo do upadku zwiazku. W moim przypadku byla to automatyczna i podswiadoma reakcja na slowa, ktore mnie bardzo zranily i nigdy sie z nimi nie pogodzilam. Potem go rzucilam.

Ja generalnie nie umiem/nie chce sie calowac z kims kogo nie kocham. Nie rozdzielam jednego od drugiego. NIe umiem. Dla mnie to jest wyrazanie uczuc.
Rena jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-08-27, 21:44   #30
blue _eyes
Zadomowienie

My z tezetem rzadko sie calujemy z jezyczkiem i byc moze dlatego dalej mnie to podnieca i mam motylki w brzuszku . Jest w tym swietny

blue _eyes jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości