|
|||||||
| Notka |
|
| Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
makijaż
jaki kolor cieni pasuje do oczu zielono-brązowych i czy puder powinien być jaśniejszy czy ciemniejszy niż podkład
|
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Re: makijaż
squire napisał(a):
> jaki kolor cieni pasuje do oczu zielono-brązowych i czy puder powinien być jaśniejszy czy ciemniejszy niż podkład Dziewczyno, podstawą do takich pytań jest fotka (i to dobra). Szczególnie, że piszesz, że masz zielono - brązowe oczy (???). Z tym podkładem to nie wiem o co ci chodzi. I nie wiem czy ktokolwiek wie. Rozwiń wątek, dziewczyny na pewno ci pomogą, pzdr. |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
jeżeli chodzi o puder,to jeżeli masz wątpliwosci czy użyć ciemniejszego,czy jasniejszego - najprosciej jest użyć pudru transparentnego (czyli nie zawierającego pigmentów kolorystycznych czy jak inni wolą -przezroczysty)
a tak poza tym puder moze być w takim samym kolorze jak podkład jaśniejszego i ciemniejszego używa sie do modelowania poszczególnych partii twarzy |
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mam zielonobrązowe
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
Zielono-fioletowy kolor oczu podkreśla cienie w kolorze różu i fioletu.
Co do pudru powinien być w kolorze podkładu. Jeżeli masz ciemną karnacje nie polecam pudrów transparentnych - bo pomimo tego że teoretycznie sa bez koloru - to na takiej ciemniejszej buźce będzie go widac i sprawi że cera stanie się ziemista. Użyj już raczej troszke jasniejszego lub zbyt ciemnego pudru. najlepiej jednak dobrać go ton w ton- idealnie do koloru podkłau. pzdr sam |
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Jakie kolory?
Nie mogę się zdecydować na tonację makijażu - mam bardzo jasną cerę w chłodnym odcieniu, ciemnoblond włosy (latem jaśnieją mocno na złoto), opalam się bez trudu na jasnozłoty kolor. Do tego zielone oczy z żółtymi plamkami i ogólnie blado-szara tonacja - kolorystyczna rozpacz
. Chłodne tonacje makijażu bardzo "wychładzają" mi twarz, natomiast w ciepłych wyglądam szaro. Moja wizażystka twierdzi, że lepsza jest tonacja ciepła, bo trochę "rozgrzewa" moje kolory i może ma rację, ale ja zastanawiam się, czy po prostu lepiej nie spróbować mieszać te dwie tonacje? Co o tym myślicie?
|
|
|
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
Re: Jakie kolory?
Mysle, że jeżeli Twoja buzia wyglada szaro w tonacjach ciepłych powinnaś z nich zrezygnować, ale mówie to tylko na podstawie Twojego opisu gdyż nie wiem jak to w rzeczywistości wygląda.
Moze zrezygnuj z szarości i bardzo chłodnego rózu, a sięgnij np. po kolorki 'złamane' - pudrowy róż złamany czerwienią, brąż, zieleń, fiolet, piaskowy, cytrynowy,... Zrezygnuj po prostu z 'smutnych' tonacji - na rzecz kolorów. Wiosna sprzyja eksperymentom. Nie trzymaj się też tak sztywno zasady: ciepłe-zimne - przetestuj rózne kolorki a sama zobaczysz jak zmienia się Twoja buzia i w czym czujesz się najlepiej. |
|
|
|
|
#8 |
|
Wtajemniczenie
|
kolor cieni dobieram do ciucha czy tenczówki?
no bo sie własnie zastanawiam
Jak np. umaluje oko na zielono, a idę ubrana na czerwono-czarno to czy to nie kicz? Bo do mojego brązowego oka bardzo pasuje zielony Buziaki
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Re: kolor cieni dobieram do ciucha czy tenczówki?
a spójrz na to.. moim zdaniem czerwony strój i zielony makijaż wyglądają pięknie
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Lee, najlepszy sposób to przyjrzeć się sobie w lustrze i samemu to stwierdzić. W modzie wszystkie generalne zasady zostały już dawno obalone.
pozdr. |
|
|
|
|
#11 |
|
Wtajemniczenie
|
masz rację Sarenko. Ślicznie
Ale co jeżeli zechcę ubrać sie na czarno-biało. Powiedzmy na akademie? hehhee Dziekuje
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
yhym superko, dziekuje za rade
Pozdrawiam
|
|
#13 |
|
Rozeznanie
|
Rzeczywiście pięknie to wygląda, ale trzeba wziąść poprawkę na to, że te odcienie zieleni i czerwieni zostały wyjątkowo pięknie dobrane (nie wiem który bardziej mi się podoba
Ale dziewczyna wygląda na tych fotkach obłędnie |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
superka napisał(a):
> Rzeczywiście pięknie to wygląda, ale trzeba wziąść poprawkę na to, że te odcienie zieleni i czerwieni zostały wyjątkowo pięknie dobrane (nie wiem który bardziej mi się podoba masz rację.. wszystko zależy od tonacji. najlepiej poeksperymentować - i zapytać o ocenę kogoś kogo uważamy za osobę z gustem
|
|
#15 |
|
Rozeznanie
|
No to powodzenia w eksperymentach
|
|
|
|
|
#16 |
|
Zadomowienie
|
Wszystko zalezy od kolorów ubrania i cieni i od Twojej urody...i eh, zazdroszczę c tych brązowych oczu....
|
|
|
|
|
#17 |
|
Wtajemniczenie
|
sarenko- dziękuję
Ulu - masz babo placek! a ja zawsze marzyłam o błękitnych
|
|
#18 |
|
Zadomowienie
|
A ja posiadam niebieskie....
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.

. Chłodne tonacje makijażu bardzo "wychładzają" mi twarz, natomiast w ciepłych wyglądam szaro. Moja wizażystka twierdzi, że lepsza jest tonacja ciepła, bo trochę "rozgrzewa" moje kolory i może ma rację, ale ja zastanawiam się, czy po prostu lepiej nie spróbować mieszać te dwie tonacje? Co o tym myślicie?