|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Sytuacja kryzysowa-zapchany kibelek!!
Zapchała mi się muszla (nie będę wnikać czym) i to dość poważnie, bo woda nie spływa. Kobiety poratujcie bo nie wiem co robić. Czop musiał się zrobić gdzieś dalej, lałam do tego Tytan ale nie podziałało. Macie jakieś metody?
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sytuacja kryzysowa-zapchany kibelek!!
[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;4982757]Zapchała mi się muszla (nie będę wnikać czym) i to dość poważnie, bo woda nie spływa. Kobiety poratujcie bo nie wiem co robić. Czop musiał się zrobić gdzieś dalej, lałam do tego Tytan ale nie podziałało. Macie jakieś metody?[/quote]
Jeśli masz fregonę do mycia podłóg,to przetykaj nią w ten sam sposób,jak się przetyka zatkane zlewy taką pompką gumową Kupisz nową,a muszla przepchana .
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Nie mam niestety. Coś mi się zdaje, że do śmierci nie pozbędę się piętna "głównego zapychacza kibla w domu". Ale takiego numeru to jeszcze nie wywinął mi ten kibel, chociaż to mi najczęściej się zapycha (do czego rodzinie oczywiście nie przyznaję się).
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;4982804]Nie mam niestety. Coś mi się zdaje, że do śmierci nie pozbędę się piętna "głównego zapychacza kibla w domu". Ale takiego numeru to jeszcze nie wywinął mi ten kibel, chociaż to mi najczęściej się zapycha (do czego rodzinie oczywiście nie przyznaję się).[/quote]
A nie możesz kupić w jakimś sklepie? Bo lepszego sposobu chyba nie ma .A bez muszli koncertowej ciężkie życie .
|
|
#5 |
|
Konto usunięte
|
Zbadałam sytuację i nie da się wsadzić tam niczego dużego, bo mi ten syf wypłynie na podłogę. Ja pierdziele najwyższy czas zacząć panikować. Kwas solny by się przydał.
|
|
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
[1=5e327f3732852adf48e9cb3 f56b2e58327f4a9c0_62c21f8 678871;4982874]Zbadałam sytuację i nie da się wsadzić tam niczego dużego, bo mi ten syf wypłynie na podłogę. Ja pierdziele najwyższy czas zacząć panikować. Kwas solny by się przydał.[/quote]
Raczej hydraulik .
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
załoz rekawiczke i recznie teges
![]() lub jakis dlugi przyrzad ktory mozesz poswiecic i pozniej wywalic rady z wlasnej praktyki (wode zbieraj w cos i wylewaj )
|
|
|
|
|
#8 |
|
Zakorzenienie
|
Znam ten ból, u mnie kiedyś też non stop się zapychał. W końcu poprosiłam kumpla, żeby przyjechał ze spiralą do przepychania rur i od tego czasu (już kilka lat) mam święty spokój.
Takie mniejsze spirale do użytku domowego są np. tu: http://www.4zl.pl/main.php?prod=&dzi...cd5b40e9c6a68d
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Dluga rekawica i reka i przepychamy, tak ja bess radzi
![]() To najszybciej mozesz zrobic
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)
|
ja też raz mialam okropnie zapchany kibelek. Walczylam z nim pol dnia ale wygralam. Kupilam mnustwo "kretów" w granulce i to pomoglo. Kup kilka opakowań Kreta, jest to taki proszek w granulkach do udrażniania rur. Ale kup oryginalny i nie w plynie! Powinno pomóc. Ja wtedy zużylam chyba 5 butelek!
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Ewa i jak ?
Przepchałaś jakoś ?
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Dziękuję wam wszystkim serdecznie za pomoc. Sytuacja została opanowana. Oczywiście nie obyło się bez użycia drucika i gumowych rękawiczek. Tak mnie ta cała sytuacja zestresowała, że poważnie rozważam wykopanie dołu w jakimś ustronnym miejscu na łonie przyrody. Na przyszłość zaopatrzę się w Kreta (nigdy go w domu nie ma jak jest potrzebny) oraz w spiralę do udrażniania (kiedyś mieliśmy, ale zaginęła w jakiejś akcji). A od kochanego tatusia dostałam świetną radę: używać mniej papieru toaletowego. No nie sądzę, żebym go używała za dużo
. My chyba mamy jakiś wadliwy model muszli zdaje mi się.
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:33.

.
.
.

(wode zbieraj w cos i wylewaj )