|
Notka |
|
Dom, mieszkanie, nieruchomości Szukasz domu, mieszkania lub nieruchomości? Masz już upatrzone lokum i czeka cię remont? Dobrze trafiłeś - tutaj wymieniamy się wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
nadpęknięty i zatkany brodzik
Czy którejś z Was zdarzyła się sytuacja, że coś pękło w brodziku pod prysznicem (nie ma dziury, ale trzeszczy i jest miejsce wyczuwalnie niższe od reszty) i od tego czasu są bardzo duże problemy z odpływem wody.
Wcześniej syfon brodzika też miał tendencję do zapychania się, ale zwykle wystarczyło, że podziałałem gumowym przepychaczem. Teraz to nie pomaga, wyjąłem widelcem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Przyczajenie
|
Dot.: nadpęknięty i zatkany brodzik
Może to nie brodzik tylko coś pod nim? Jakiś stelaż czy coś. Masz możliwość zobaczyć z boku co się dzieje?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
lokalna gwiazda
|
Jeśli masz sąsiadów piętro niżej, to już im współczuję. Ja byłam systematycznie zalewana przez ponad rok, bo sąsiedzi mieli na pozór tylko lekko uszkodzony brodzik. A okazało się, że woda przeciekała przy odpływie i dodatkowo przez źle zamontowany syfon.
Na oko wszystko było ok. Wymień sam brodzik i odpływ, nie minie cię to. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Autorko, I am Rock ma rację: zainteresuj się tą sprawą konkretnie i najlepiej dokonaj wymiany (albo odpływu, albo całości). A na pewno sprawdzenia co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
BAN stały
|
Cytat:
A co do przeciekania - od zamontowania prysznica (2 lata) po drugiej stronie ściany mam wilgotną plamę. Edytowane przez antypsychiatra Czas edycji: 2017-07-14 o 14:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Nie masz od kogo pożyczyć wiertarki? Taki sprzęt można też wypożyczać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | ||
BAN stały
|
Cytat:
Zależy, czy zdołam się wyprowadzić, wtedy problem rozwiąże się sam (matka nie myje się, jak już to w miednicy). A jak nie zdołam, to będę musiał się rzeczywiście wyżyłować na nową kabinę. Przynajmniej sam sobie wybiorę taką, jaka będzie mi pasowała. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:41.