|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
redukcja i zachowanie masy
Witam!!!
Mam problem z nadmiarem tłuszczu.Jestem na cyklu masowym trzymam diete wysoko węglowodanową staram sie jeśc 2700kcl dziennie bo tyle potrzebuje mój organizm.Chciałbym znowu wejść w spodnie dzinsowe,bo przez te wakacje przytyłem w brzuchu,posladkach oraz udach.Robię 6 weidera ale nie ograniczam sie ze spożywaniem węgli i tłuszczu w pokarmach.Czy jeśli zacząłbym robić rzeźbe ud to spadlo by mi z nich kilka cm,jeżeli tak to jakie ćwiczenia byście zalecali i po ile powtórzeń.A co do diety to wiem że musze ją zmieniec.Niechciałbym schudnąć z całego ciała chodzi mi głównie o brzuch i nogi.Wyliczyłem że na moja wage potrzeba mi 154 gramy białka dziennie,czy jeśli kontynuowałbym trening masowy górnych partii(klatka,triceps,ple cy,biceps,barki),skupił się na dostarczeniu wyżej wymienionej ilości bialka mojemu organizmowi,ograniczył spozywanie tłuszczu w pokarmach,to czy moje mięśnie przy bieganiu i aerobach nie uległy spaleniu,chodzi mi o mięśnie(klatka,triceps,pl ecy,biceps,barki), ??Wyliczyłem również że na zachowanie wagi musiałbym spożywac ok 2000kcl dziennie,to o 700 kcl mniej niż za cyklu na wzrost masy,czy ten pomysł z ograniczeniem kcl do 2000 na zachowanie to dobre rozwiązanie w diecie. Podsumowując,chcę: -zacząć biegać oraz kontynuować 6 weidera -ograniczyc spozywanie tłuszczu w pokarmach -zastosowac diete na zachowanie wagi,przy mojej wadze to dieta 2000kcl dziennie(700kcl mniej niż przy diecie na masę) -dostarczać odpowiednią ilość bialka(154g dziennie)organizmowi przy mojej wadze -rozpocząć trening rzeźbiący uda -kontynuować trzenig masowy górnych partii Czy moje zamierzenia pomoglyby mi zachowac mięśnie a nawet spowodowac ich wzrost ,a pozbyć się tłuszczu z rejonów w których mam go nadmiar?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: redukcja i zachowanie masy
Na pozbycie się tłuszczu to na bank pomoże.A co do mięśni-No cóż..Niech wypowiedzą się experci
![]() ![]()
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Matinaszek -> Jeśli chodzi o porady dotyczące treningu, zajrzyj do działu fitness, opisz tam swój plan treningowy, a na pewno dostaniesz cenne wskazówki.
Nie da się schudnąc miejscowo. Jak spalasz tłuszcz, to równomiernie z całego ciała, a nie z wybranch partii. Jeśli chcesz trening na masę -> musi być on siłowy. Spalanie tłuszczu -> aeroby. Cytat:
I tak więc powtarzam raz jeszcze - nie da się spalić tłuszczu miejscowo. I w końcu chcesz treningi na tą masę czy nie ? Bo z kcal wynika, że chcesz Utrzymanie, a piszesz że chcesz przyrost mięsni w wybranych partiach ciała. Zdecyduj się ![]() I jak mięsnie to tylko trening siłowy, a nie aeroby. Dodaj też HIIT. A o reszte pytaj w dziale Fitness. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Ale gdybym ograniczył spożywanie kalorii o 700 jak podałem czy dałoby to jakieś rezultaty.Czytalem że gdybym dostarczal organizmowi tyle bualka ile mu trzeba to zachowałbym mięśnie ,nie spalałby sie,a nawet mogłby rosnąć przy diecie nieskotłuszczowej i weglowodanowej.Aha i jeszcze jedno o co chodziło z ty żę "I jak mięsnie to tylko trening siłowy, a nie aeroby. "??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chcesz utrzymanie - musisz jeść zgodnie ze swoim zapotrzebowaniem. Jeśli chcesz masę - musisz dodać do prawidłowego zapotrzebowania ok. 500 kcal Cytat:
Jeśli chodzi o białko, to owszem, jest bardzo ważne, zarówno na redukcji jak i na masie. Ale nie samym białkiem człowiek żyje. Jeśli zacząłbyś trenować siłowo, niezbędne byłyby węglowodany (patrz: posiłki okołotreningowe). Ja się orientuje tylko w temacie dietetyki, jeśli chodzi o Twoje pytania związane z mięsniami, proszę zajrzyj do działu Fitness. Nie chcę wprowadzić Cię w błąd. Cytat:
Przyznam, że trochę niejasno przedstawiłeś sytuację. Bo raz piszesz, że chcesz zredukować tłuszcz, zachowując mięsnie, a następnym razem piszesz, że chciałbyś niewielki przyrost masy mięsniowej. A to dwa osobne rozdziały. Inna dieta jest na redukcję a inna na masę... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Przyczajenie
|
Kurcze ciężko napisać o co mi chodzi,szkoda ze nie ma mozliwości poromawiania bo wtedy sporo wydatniej mógłbym wytłumaczyc co chcę osiągnąć.Ale dzieki za te odp. które dotychczas otrzymałem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Matinaszek chce po prostu cudu: jednoczesnego tracenie fetu i łapania masy mięsniowej
albo wyszczuplenia jednej partii a zmasowania innej ale takie rzeczy to tylko w Erze zasada jest jedna: jak facet ma bf większy niż 16 to nie robi masy tylko redukuje, a mase robi potem robiac masę zawsze się otluścimy, im madrzej do tego podejdziemy tym mniej robiac redukcję zawsze są spadki LBM i chodzi o to żeby je zminimalizować
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
więc co bys poradził mi żeby na spalaniu tłuszczu ,spadki mięsni były jak najmniejsze??jaki trning bys zalecił ,bo na każdym forum co innego piszą
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
trening FBW z dyżym cieżarem 10x3 i hiit
trening silowy ma być krótki i intensywny, pzrerwy między seriami 45-60s ćwiczenia tylko wielowarstwowe na duze grupy mięsniowe i dobra dieta z małym ujemnym bilansem jak byłes na 2700 to teraz zejdż na 2500 i dopiero jak nastapi zastój w spadku wagi to odejmi kolejne kcal a jeszcze lepiej zwiększ ilość ruch
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Przyczajenie
|
a bigać mam codziennie czy tylko w dni nitreningowe??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:27.