|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pecherzyki
Dziewczyny mam takie pytanie mam nadzieje ze pomozecie otóz byłam u gin i powiedzial mi ze mam liczne pecherzyki i ze jestem po owulacji oraz ze mam niezmiernie duzo plynu okres mam dostac w poniedziałek co on mjal namysili acha i jeszcze dodał ze znakiem tego pekaja mi pecherzyki.
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pecherzyki
trzeba było dopytać lekarza.
ja mogę tylko gdybać. i tak pęcherzyki, to zapewne pęcherzyki graafa czyli to, z czego w normalnym cyklu tworzy się komórka jajowa. w dużym cudzysłowiu to niedorozwinięte jajeczka przyczepione do jajnika. co cykl jeden pęcherzyk dojrzewa i uwalnia komórkę - szczegóły w każdej książce do biologii. nie słyszałam nigdy o jakimś masowym pękaniu pęcherzyków, nie wiem, co to może oznaczać. proponuję wypytać o to lekarza przy nast wizycie.
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2007-08-15 o 18:38 Powód: uzup |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez niewiem oco chodzi dlatego bo odłuszego czasu staram sie o dzidze wiec dlatego sie zapytalam jeszcze on cos tagiego napisał niezierna ilosc płynu najpewniej po owulacji bo ciaze to raczej wykluczam.
i dlamnie to jest troche zaszokowane bo mam pco
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
jeśli twoim staraniom o dzidzię towarzyszy jakieś leczenie w tym kierunku, to niewykluczone, że lekarz pragnął wywołać u ciebie "wielojajeczkowe owulacje", żeby zwiększyć prawdopodobieństwo zajścia w ciążę (nie jestem zbyt w tym temacie zorientowana, wiem jedynie, że przy leczeniu problemów z zajściem w ciążę niekiedy podejmuje się takie kroki). w takim wypadku to, co ci powiedział lekarz rokuje chyba bardzo dobrze
![]() powodzenia i podpytaj go następnym razem o szczegóły.
|
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

i dlamnie to jest troche zaszokowane bo mam pco