|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
bardzo tłusta cera - podkład
Mam 17 lat i bardzo tłustą cerę - używałam fluidu Rimmela Stay Matte, ale po nim cera jeszcze bardziej się przetłuszczała. Używam tylko pudru, ale i tak nie pomaga.
Szukam fulidu, który mógłby zmatowić moją cerę. Podkreślam że jest b. tłusta - po 2 godz. wygląda jak oblana wodą. Przejrzałam KWC i zastanawiam się nad: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=9197 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=16994 A może polecicie coś innego? Nie wiem już co robić, u nikogo nie widziałam takiej cery jak moja.;( Tylko nie piszcie o Hipp Z góry dziękuję :* |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zadomowienie
|
Dot.: bardzo tłusta cera - podkład
Cytat:
![]() Bo może potrzebne są Ci jakieś lekarstwa, maści...a kosmetyki sobie nie radzą Spróbuj może jakiegoś kremu matującego? Miałam próbke Musu Meybellina, ale u mnie nie sprawdziła się ponieważ bardzo podkreślała suche skórki
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Z wątku redakcyjnego forum:
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() teraz pudruje czółko (bo tylko czołom i się przetłuszcza...naszczęści e) skrobią ziemniaczaną i jest OK ![]() A paulinie naprawdę polecam wizytę u dermatologa
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ja tez mam dosc tłustą cerę. przeetestowałam wieeeele podkładów i stwierdzam że:
*jest tylko 1 doskonale radzący sobie z tłustą cerą - Revlon Colorstay, niestety jego używanie wymaga wprawy, precyzyjności i silnych nerwów ![]() ![]() *jak narazie wolę wersję podkład + dobry puder sypki. polecam loreal true match + max factor creme puff, obydwa są wydajne i na all moża je dostać za pół ceny pozdrawiam
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
Wizyta u dermatologa w moim przypadku odpada - ja funduszy nie mam, a mama stwierdzi, że nie będzie wydawać nieptrzebnie pieniędzy...
Spróbuję z mąką ziemniaczaną, zobaczymy czy mi to coś da. Dzięki za odpowiedzi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() napewno na wityte trzeba czekac długo, no ale myśle że warto porozmawiać ze specjalistą w tej dziedzinie ![]() Moja kuzynka miała podkład Rimmela coś tam coś Matt, ale mówiła że matuje ją na kilka godzin a później też się świeci...ale ona nie ma problemów z przetłuszczajacą się cerą
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
pod swoj ulubiony podklad naloz krem Vichy Normaderm na dzień, ja tez mam fatalnie tłusty pyszczek, ale ten krem zdzialal cud
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
ja ci polecam Colorstaya Soft Flex, serie kosmetykow Purritin z Iwostinu no i wizyte jedak u dermatologa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Wiecie co, nie mogłam się doczekać i zamiast mąki ziemniaczanej wypróbowałam mąkę... pszenną!
![]() Jest jakaś różnica w stosowaniu między mąką ziemnaczaną a pszenną? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() mi taka wizyta bardzo pomogla bez sensu pchac w kosmetyki tego typu i dalej sie zapychac skoro mozesz pojsc do dermatologa, troche sie przemeczyc z skora a pozniej cieszyc sie ladna buźką ![]() fakt, zapłącisz pewnie za lekarstwa ale podczas wizyty od razu powiedz, że nie chcesz drogich leków/kosmetyków tylko tansze odpowiedniki. na pewno takie sa. i z własnego doświadczenia mogę dodać, że przy tłustej skórze absolutnie nie powinno się używać NIC co ma MATUJĄCY w nazwie/czyli składzie ![]() bo skóra się broni i robi jeszcze większe kuku niż bez takich kosmetyków ![]() ja wyeliminowałam szystko co ma MAT w nazwie, skóa się poprawiła |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
ale Wizażanki polecały ziemniaczaną
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Nie mam tłustej cery , ale z tego co słyszałam podkłady VICHY są ponoc dobre
![]()
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
uwazam , ze uzywanie matujących podkladów tylko pogarsza sprawę, w moim przypadku cera świeci się jeszcze bardziej.
ja uzywam true match loreala albo w ogole rezygnuje z podkladu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:35.