|
|
#1 |
|
Konto usunięte
|
Dźwięk dzwonka a ....osobowość
Czy dzwonek coś mówi o właścicielu?
Czy osoba szacowna i poważna zobligowana jest do ring ring ring / a wiadomość musi oznajmić pip pip/ A sezonowy hicior pasuje raczej nastce ? Jakbyś zareagowała dajmy na to na egzaminie lub badaniu lub rozmowie kwalifikacyjnej gdyby profesorowi / lekarzowi/pracodawcy telefon się/ np/ w ten sposób odezwał ? http://partner.wapster.pl/partnerSen...MidletFamily=0 o bekaniu/beczeniu /pierdzeniu juz nie wspomnę!! ![]()
|
|
|
|
|
#3 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Dźwięk dzwonka a ....osobowość
Bekanie/pierdzenie/rzyganie tudzież inne odgłosy natury są wyrazem pewnego rodzaju prymitywizmu, wg mnie oczywiście
Bez znaczenia, czy takie coś ustawiła sobie osoba na stanowisku czy nastolatek. Ani to zabawne, ani przyjemne. Co do dzwonków innych - służbowo również nie wypada ustawic sobie "Moja mała blondyneczko" czy innego wątpliwego hiciora, choćby nie wiem, jak popularnego. Wydaje mi się, że jednak świadczy to o poziomie kultury danej osoby. Prywatnie - fri stajl, że tak powiem
|
|
|
|
|
#4 |
|
Konto usunięte
|
Bekanie/pierdzenie/rzyganie tudzież inne odgłosy natury są wyrazem pewnego rodzaju prymitywizmu, wg mnie oczywiście
Bez znaczenia, czy takie coś ustawiła sobie osoba na stanowisku czy nastolatek. Ani to zabawne, ani przyjemne. Co do dzwonków innych - służbowo również nie wypada ustawic sobie "Moja mała blondyneczko" czy innego wątpliwego hiciora, choćby nie wiem, jak popularnego. Wydaje mi się, że jednak świadczy to o poziomie kultury danej osoby. Prywatnie - fri stajl, że tak powiem
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zakorzenienie
|
Mam zawsze wyłączone dzwonki. Nie lubię zwracać na siebie uwagi w miejscach publicznych. Komuś dzwoni telefon, wszyscy rozglądają się komu i skupiają swoją uwagę na tej właśnie osobie.
|
|
#6 |
|
Zadomowienie
|
ja mam tylko alarm wibracyjny
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja mam "Helena" My Chemical Romance
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#8 |
|
Konto usunięte
|
A czy watek pyta "jaki masz dzwonek w telefonie?" Więcej trudu sobie zadajcie może i odpowiedzcie na pytanie autorki wątku
|
|
|
|
|
#9 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli ta szacowna i poważna osoba jest fanem disco polo ,na przykład-to dlaczego nie mialaby sobie ustawić w prywatnym telefonie jako dzwonka,chociażby "majteczki w kropeczki" .To,że ktoś jest szacowną osobą nie znaczy,że musi być też sztywniakiem .Nie wydaje mi się,że powinno się klasyfikować ludzi na podstawie tego, jak im zadzwoni. Dzwonki typu odgłosy pozostawię bez komentarza-bo to dobre dla kilkulatków ,ot tak,dla zabawy .Cytat:
.Nie wyobrażam sobie sytuacji,że będąc u lekarza dzwoni mu telefon i rozprasza się rozmową telefoniczną zamiast skupić na mnie-pacjentce .To niedopuszczalne. Są w życiu sytuacje,oprócz tych już wymienionych ,kiedy komórkę należy wyłączyć.
|
|
|
#10 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam refren Come along Titiyo.Wielce prymitywne są dla mnie dzwonki typu "to ja twój sms" czy inne.I nieważne czy ma go biznesmen,czy nastolatka.
Uważam,że wyciszanie telefonu jest oznaką kultury danej osoby.Wie ona,kiedy należy to zrobić.
|
|
#11 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sezonowy hicior nie tylko pasuje nastolatce. Poważny biznesmen który codziennie chodzi w garniturze do swojej firmy mając taki dzwonek, w domu może być osobą która przebiera się w fikuśne slipy, w jednej ręce ma banana w drugiej gumową kaczuche i sobie śpiewa do tych rzeczy ludzie są naprawdę różni, osobowość chyba nie wiele ma wspólnego z dzwonkiem
|
|
|
#12 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z wypowiedzą Fresy.To co ktoś ma w prywatnym telefonie to już jego sprawa.W końcu każdy ma swój gust
Ale jednak będąc w pracy czy w podanych przez autorkę wątku sytuacjach,pasowałoby wyłączyć dźwięki.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Mój telefon ma właczony alarm wibracyjny ... A mój ustationy dzwonek to: Sophie Ellis Bextor- Me& My imaganation lalalala
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
rozgraniczyłabym tutaj przede wszystkim kwestię muzycznych upodobań i wypada- nie-wypada różnych sytuacji
ostatecznie szacowny prezes nie jest przecież zobligowany do słuchania Chopina -przykładowo- podczas jazdy służbowym autem inna sprawa, czy tej muzyczki słucha na cały regulator
|
|
#15 |
|
Zakorzenienie
|
jakby egzaminujacemu/gdzies w pracy albo w takich oficjalnych sytuacjach taaaaaaaki dzwonek sie odezwal to bym pomyslala, ze skretynial ten ktos. W ogole te wszystkie zdziecinniale glosiki itd. sa straszne jak dla mnie, ale niech ma kazdy co chce, tylko nie w pracy proponuje
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Na egzaminie czy podczas rozmowy w sprawie pracy oczywiście morda w kubeł
niezależnie od tego, po której stronie biurka się znajduję Co myślę o takich głupawych dzwonkach? Nie chcę genaralizować, ale zazwyczaj piewsza myśl jaka mi sie nasuwa to albo że dany człowiek jest troszkę infantylny albo ma na tyle nieciekawą osobość, że musi to czym nadrobić/potrzebuje zwrócić na siebie uwagę. OCZYWIŚCIE nie mówię o określonej kategorii wiekowej, bo każdy wiek rządzi się swoimi prawami ale jeśli dojrzała osoba ma wyjątkowo durnowaty dzwonek w/w wnioski nasuwają mi sie gdzieś w tle Choć to jeszcze nie przesądza o niczym i w żadnym wypadku nie stanowi jakiegoś głównego kryterium oceny danej osoby.
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Według mnie, dzwonek w telefonie sporo mówi o włacicielu telefonu. Dlatego uważam, że np. dyrektorowi korporacji, nauczycielowi, nie pasuje bekanie, czy słynne "dochooodzę!", wtedy nie traktuję tej osoby poważnie.
Moja koleżanka przez długi czas miała właśnie to "dochodzę", ustawione najgłośniej, jak sie da. Ogromną radochę sprawiał jej fakt, że wszyscy w sklepie/tramwaju/na imprezce patrzą na nią ![]() a jeśli ktoś posłucha mojego dzwonka, to dowie się, że lubię Bjork ![]() PS. czy Wam też tak tragicznie wolno chodzi Wizaż? Bo u mnie to porażka!
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
W sluzbowym telefonie mam Chopina, w prywatnym "Dla Elizy".
Lubie miec jako dzwonek cos z klasyki, czasem zmieniam ale konwencje zachowuje. Podobaja mi sie jeszcze motywy chinskie. Kiedys mialam tez torreadora. Z ciekawych dzwonkow - jeden gosc ode mnie z pracy, dumny ojciec 5-letniej corki, ma za dzwonek "Tato telefon dzwoni!". (najgorsze ze jak gdzies sobie pojdzie i zostawi tel na biurku i sluchamy glosu 5-latki ).
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
ja mam przeważnie nastawiony telefon na wibracje. Zawsze jak mi telefon dzwonil w autobusie wszyscy sie odwracali i nasłuchiwali o czym rozmawiam wnerwiało mnie to strasznie!!!
P.s wizaż mi dzisiaj także strasznie muli
|
|
#20 |
|
Zakorzenienie
|
No cóż, nie ma co oceniać po okładce.
No świadczy trochę dzwonek... O różnych poczuciach humoru świadczy na przykład , o upodobaniach muzycznych świadczy. Wielkiej wagi nie przywiązuję. Szczerze mówiąc praktycznie żadnej. No chyba, że mi to przeszkadza. Na przykład w teatrze, kinie. W poczekalni (jakiejkolwiek) też nie najlepiej... Sama mam zazwyczaj dzwonki wyłączone. Włączam tylko w domu o ile nie zapomnę, bo kiedy telefon leży w bliżej nieokreślonych miejscach, raczej go na wibracjach nie słyszę _ _ _ _ _ _ Jak już tak przy dzwonkach jesteśmy Zeszłego lata znalazłam sobie z koleżanką uroczy skwerek(?), z uroczym trawnikiem i uroczymi ławkami, a wokoło urocze bloki. ![]() Całkiem przyjemne miejsce, żeby sobie posiedzieć Miejsce miało jeden mankament - co jakiś czas z jednego z okien rozlegały się dość jednoznaczne dźwięki (że zaprezentuję : oh! oh! uh! uh! eh! aaaaaaaa! ) Problem "rozwiązał się" po kilku tygodniach, kiedy to jakaś na oko czternastolatka odbierała telefon wychodząc z klatki owego bloku ![]() P.S Dopiero się tutaj dostałam przed chwilką
|
|
|
#21 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, o przypiętym do marynarki mikrofonie poprzez który dowiedzieliśmy się, że nie lubi szpinaku i żonka miala za zadanie kupić inne zielsko na obiad ![]() Osobiście telefon mam zawsze na samych wibracjach.
|
|
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Dla mnie to oznaka totalnego braku szacunku. Albo się egzamunuje studentów,albo rozmawia o upodobaniach kulinarnych.
|
|
|
#23 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie na lekcji nauczyciel (jeden) zawsze odbiera, i wychodzi z sali. Kulturalnie"przepraszam" i cisnie do drzwi
Nawet na spr. tylko ze wtedy gada "w drzwiach"
|
|
|
|
|
#24 |
|
Rozeznanie
|
a ja lubie jak ktos ma ustawiony jakis hicior
![]() ale w swoim telefonie wole wibrejszyn, wiec nie moge zaszalec =) |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam ustawione wibracje.
no w wyjatkowych wypadkach jezeli juz musze to włączam klasyczny dzwonek. jakis tam hiciorów itepe nie znosze
|
|
#26 |
|
Mrs Mrau
|
żeby od razu odnosić do osobowości?
![]() Raczej nie,Jeśli już to do preferencji muzyczno-dźwiekowych
|
|
|
|
|
#27 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do pytania - nie mam obserwacji jakis ambitniejszych co do dzwonkow. Zazwyczaj ludzie maja to co fabryka dala do ustawien standardowych, stad czesto powtarzajace sie melodyjki. |
|||
|
|
|
|
#28 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może Tobie odpowiada,że powiedzmy,podczas badania ginekologicznego /bądź podczas operacji /borowania w jamie ustnej /gipsowania nogi /wypisywania recepty -lekarz rozmawia przez komórkę. Dla mnie to niedopuszczalne. Poza tym,jakie odcięcie od świata .Jest jeszcze coś takiego jak recepcja-więc stęsknina żona tudzież inna osoba może tam zadzwonić i zostawić wiadomość dla lekarza . A nie wydzwaniać do niego podczas konsultacji .
|
|
|
#29 |
|
Wtajemniczenie
|
moja kolezanka miewala takie fascynacje dzwonkowe, typu jakies kumkajace żabki, ryczące krowy i placzace dzieci ;-) i pod jednego znajomego ustawiona piosenka "sexbomb" ktora odezwala sie nie raz na lekcji i wzbudzala zawsze sporo smiechu.
Najczesciej mozna spotkac dzwonki z jakas muzyczka dyskotekowa lub tekno... :-/ Ja osobiscie nie jestem uwiazana do komorki, nie zmuszam innych do sluchania dzwiekow ktore mi sie podobaja, a innym niekoniecznie, telefon zwykle milczy i jest na wibracje.
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Dlaczego nie pasuje?! Ja jak jezdze z moim bratem, bardzo czesto wlaczamy klasyke, muzyka ta bardzo uspokaja i mozna naprawde spokojnie i przyjemnie dojechac do celu.
Ja osobiscie na telefonie mam piosenke techno i niezbyt mnie interesuje co sobie ktos pomysli moj telefon, moj dzwonek ![]() Jak juz dziewczyny wspomnialy, nie wypada zeby na egzaminie, czy u lekarza telefon zadzwonil... Ja bym sie chyba zapadla pod ziemie! Aczkolwiek raz na zajeciach naszej asystentce zadzwonil telefon z piosenka Nelly Furtado "All good things" (bardzo fajna zreszta :P), ona odebrala, przeprosila powiedziala ze ma zajecia i sie rozlaczyla. I mysle ze w ten sposob bardzo dobrze jest "w razie wypadku" zareagowac i rozladowac dosc nieprzyjemne zajscie
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:28.

.

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)