|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Samoobrona dla kobiet!!!!!!!!!!
Dziewczyny mieszkające w Krakowie!!!!!!hej dziewczyny ! chciałabym was zachęcić do kursu samoobrony dla kobiet.Chciałam się zapisać na kurs za śmiesze pieniądze do NCKw N.Hucie ale okazało się że nie ma chętnych potrzebne jest min.10 osób,podobno prowadzi to jakiś mundurowy,zastanówcie się bo warto,ja jestem za,szczególnie w tych czasach !!!!!Dziwczyny nauczmy się bronić !!!!proszę zapisujcie się , ja się zapisałam imam czekać na kolejne kandydatki,żeby kurs się rozpoczął.dziewczyny nie bądzmy bezbronne!!!!
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Samoobrona dla kobiet!!!!!!!!!!
O rany, już myślałam, że Renata Beger powróciła i robi nabór do nowej partii. Uff
|
|
#3 | |
|
Biała Dama
|
Cytat:
Ja bym bardzo chętnie poszła na taki kurs, ale nie mieszkam w Krakowie |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Wtajemniczenie
|
Mam taki kurs za sobą i jak dla mnie nie warto. Wszystko wygląda ładnie i dobrze wychodzi na sali ćwiczeniowej, a w praktyce...niewiele daje
Żeby doskonale opanować chwyty i rzuty kurs nie wystarczy. Żeby to miało jakikolwiek sens trzeba ćwiczyć regularnie wiele miesięcy żeby wyrobić w sobie pewne odruchy. Ja chodziłam na judo (zdałam egzamin na żółty pas) i samoobrony i nie czuje się pewnie na ulicy. Niewiele umiem.
|
|
#6 |
|
Raczkowanie
|
O
glądałam ostatnio program kiedy babcia poradziła sobie z napastnikiem i okazało się że chodziła na taki kurs'potrafiła wykorzystać rzeczy które miała przy sobie żeby sie obronić!!
|
|
|
|
|
#7 |
|
Wtajemniczenie
|
wiesz mi chodzi o to, że na kursach jak "biją" to w taki sposób żeby pokazać jak opanować ruch i dają się "zbić". Problem polega na tym, że w rzeczywistości jak napastnik jest śliny i dobrze Cię złapie, a Ty nie masz siły podnieść / przerzucić / odepchnąć to wiedza teoretyczna nic Ci nie da...niestety
![]() Ja np umiem taki rzut, ale szczerze mówiąc wątpię żebym na ulicy umiała zrobić coś podobnego ze 100kg mężczyzną, który atakuje mnie z zaskoczenia ![]() http://www.youtube.com/watch?v=f_iO1...feature=relmfu
Edytowane przez crippled Czas edycji: 2012-11-17 o 16:59 |
|
|
|
|
#8 |
|
Raczkowanie
|
Ale podobno adrenalina robi swoje plus umiejętności nawet nikłe to więcej niż nic.Lepiej coś niż nic !!! Zawsze coś zostaje!!
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:20 ---------- Poprzedni post napisano o 18:19 ---------- zgadzam się ;D
|
|
|
#10 |
|
Konto usunięte
|
Gdybym miała okazję, chętnie na taki kurs bym poszła.
Mieszkam w nieciekawej okolicy, często zaczepiają mnie różni ludzie, parę lat temu mnie napadnięto. Gdyby nie TŻ, który "uczył" mnie paru odruchów to nie wiem, co by się stało. W efekcie jednak prawdopodobnie złamałam napastnikowi nos i uciekłam. Gdyby nikt nigdy mnie w ten sposób nie szkolił na pewno stałabym jak kołek, więc tak, uważam, że takie kursy mają sens. |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny
Od niedawna chodzę na kurs samoobrony i naprawdę gorąco polecam . Jest to dobry sposób na rozładowanie emocji i oczywiście można zgubić troszkę ciałka , po za tym to naprawdę świetna zabawa . Nie ukrywajmy, że takie umiejętności zawsze mogą się przydać.
|
|
|
|
|
#12 |
|
Konto usunięte
|
Nie żebym odradzała czy coś, ale słyszałam że to czasem działa na odwrót, bo człowiekowi się zdaje że coś umie i próbuje walczyć zamiast uciekać.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Konto usunięte
|
Wiadomo, trzeba przede wszystkim myśleć rozsądnie
![]() TŻ zawsze mi powtarza, że jakby ktoś mnie napadł to mam próbować uciec, zamiast cwaniakować
|
|
|
|
|
#14 |
|
Raczkowanie
|
Wiadomo najlepszym sposobem jest ucieczka i krzyk, ale nie zawsze się da jak ktoś nas nieźle złapie , także palec w oko i w nogi
.
|
|
#15 |
|
Konto usunięte
|
Łokieć w nos też się sprawdza
|
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ja jestem zwolenniczką gazu policyjnego! Prysk w oko i już jesteśmy wygrane
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wszelkie techniki samoobrony są o kant d... rozbić jeśli uczy się je na kursie chyba, że takowy będzie trwał min. rok czasu a zajęcia odbywały się 3 razy w tyg. po 1,5 h.
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
ale nie zawadzi przejść taki kurs, zawsze warto się szkolić, jesli to może chociaż w małym stopniu pomóc w obronie.
|
|
|
|
|
#19 |
|
Wtajemniczenie
|
ja na studiach w ramach wf miałam coś w stylu takiego krótkiego kursu samoobrony i jedną rzeczą, która zapadła mi w pamięć to to, że jeśli idziemy same, to należy trzymać klucze do domu w garści - mocno ściśnięta pięść wypchana metalowymi kluczami - uderzenie potrafi zwalić dorodnego byczka z nóg i dać tyle czasu, żeby móc odbiec od niego i w razie czego wezwać pomoc (dla siebie, oczywiście
)
Za wolność naszą i Waszą! 11.11.2013 Edytowane przez lapida Czas edycji: 2015-03-23 o 00:06 |
|
|
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
Jasne.... Już widzę, jak facet 50 kg cięższy od Ciebie pada po jednym strzale. Po co tak ryzykować? Gaz daje większe bezpieczeństwo!
|
|
|
|
|
#21 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:54 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- Cytat:
|
|
|
#22 |
|
BAN stały
|
Ponoć dobrze jest się umieć bronić kubotanem. To jest takie coś: http://cqb.pl/kubotan-cold-steel-min...mk-p-4749.html. Na youtube znalazłam kilka filmków z użycie tego: https://www.youtube.com/watch?v=6uIUXZYDmL8
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

Żeby doskonale opanować chwyty i rzuty kurs nie wystarczy. Żeby to miało jakikolwiek sens trzeba ćwiczyć regularnie wiele miesięcy żeby wyrobić w sobie pewne odruchy. Ja chodziłam na judo (zdałam egzamin na żółty pas) i samoobrony i nie czuje się pewnie na ulicy. Niewiele umiem.
glądałam ostatnio program kiedy babcia poradziła sobie z napastnikiem i okazało się że chodziła na taki kurs'potrafiła wykorzystać rzeczy które miała przy sobie żeby sie obronić!!

Od niedawna chodzę na kurs samoobrony i naprawdę gorąco polecam