![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nowości 2007 z rodziny Antheliosów LRP
Zupełnie pogubiłam sie w tych nowych Antkach. W aptekach stacjonarnych jeszcze nic nie ma. W necie znalazłam to:
spray dla dzieci 40 http://www.aptecus.com/product_info....ducts_id=14947 AQUA, CYCLOHEXASILOXANE, ETHYLHEXYL SALICYLATE, C12-15 ALKYL BENZOATE, ALCOHOL DENAT., TITANIUM DIOXIDE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, OCTOCRYLENE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, GLYCERIN, DIGLYCOL / CHDM / ISOPHTHALATES / SIP COPOLYMER, PROPYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL, SILICA, BUTYLPARABEN, ETHYLPARABEN, GLYCINE SOJA, ISOBUTYLPARABEN, METHYLPARABEN, PENTASODIUM ETHYLENEDIAMINE, TETRAMETHYLENE PHOSPHONATE, PHENOXYETHANOL, POLYACRYLATE-3, PROPYLPARABEN, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID, TOCOPHEROL, TRIETHANOLAMINE mleczko do ciała i twarzy 50+ http://www.aptecus.com/product_info....ducts_id=14946 AQUA, OCTOCRYLENE, PROPYLENE GLYCOL, GLYCERIN, CYCLOPENTASILOXANE, TITANIUM DIOXIDE, BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR, SULFONIC ACID, TRIETHANOLAMINE, ISOPROPYL PALMITATE, STEARIC ACID, PVP/EICOSENE COPOLYMER, DIMETHICONE, ACRYLATES/C10-30 ALKYL ACRYLATE, CROSSPOLYMER, ALUMINUM HYDROXIDE, CARBOMER, DISODIUM EDTA, GLYCERYL STEARATE, GLYCINE SOJA, HYDROXYPROPYL METHYLCELLULOSE, METHYLPARABEN, PEG-100 STEARATE, PHENOXYETHANOL, PROPYLPARABEN, STEARYL ALCOHOL, TOCOPHEROL spray do twarzy i ciała 50+ http://www.aptecus.com/product_info....ducts_id=14951 Niestety nie mam składów. Postaram sie znaleźć. Piszcie co wiecie ![]() Juz mam ochotę coś wypróbować ![]() edit:składy z niemieckiej strony LRP |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowości 2007 z rodziny Antheliosów LRP
A one na 100% u nas będą??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
z tego co się orientuje to ma być jeszcze fluid do ciała który mam miec PPD 32
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
widziałam dzis te nowości LRP w aptece stacjonarnej, więc napewno są w Polsce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Nikita widziałaś też Fluid Extreme PPD 32 do ciała?
Tym jestem najbardziej zainteresowana, no i tym sprayem 50+. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, czy któraś z Was zna już ten spray 50+? Strasznie jestem nim zainteresowana, a głównie tym, czy jest podobny do antheliosa fluidu, którego cena mnie wykańcza...
![]() ![]() Znalazłam go w aptece cefarmu, jest zdjęcie. Kosztuje 53 zł. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Spray SPF 50+ podobny jest do AL, to taka lzejsza wersja AL - z wszystkimi jego wadami i zaletami
![]() ![]() ![]() LRP wyspuscilo w tym roku wersje FLUIDE EXTREME do ciala do skory mieszanej i z tego co czytalam jest bardzo pobodny do wersji fluide do twarzy. PPD 31 ma mleczko do ciala LAIT VELOUTE. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Pisząc AL masz na myśli ten?
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13893 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Anthelios XL SPF 50 + Aqua Lait La Roche Posay |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Dzięki
![]() Nie jest to najlepsza wiadomość, bo za tym akurat filtrem nie przepadam - owszem mam go (nawet dziś mam go na twarzy) ale wyglądam w nim średnio. Tzn po zmatowieniu jest OK, ale sam na twarzy wygląda koszmarnie - mam pory-wulkany, nierówną cerę, jakąś taką grubą i starą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
U mnie z kolei AL ladnie wyrownuje koloryt skory i nawet co nieco tuszuje. A dzieki wit. C, ktora daje pod filtr, ladnie zabarwia sie na leciutki bez i nie musze w zasadzie juz niczym dodawac sobie koloru
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() EDIT: na A w opisie produktu przeczytałam że nie pobiela i nie tłuści ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
tak, wklejam ci jego skład:
Skład AQUA / WATER, C12-15 ALKYL BENZOATE, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL SALICYLATE, ALCOHOL DENAT., BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, OCTOCRYLENE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, TITANIUM DIOXIDE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, POLYESTER-5, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, POLY C10-30 ALKYL ACRYLATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, GLYCINE SOJA / SOYBEAN OIL, PENTASODIUM ETHYLENEDIAMINE TETRAMETHYLENE PHOSPHONATE, POLYACRYLATE-3, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID, TOCOPHEROL, TRIETHANOLAMINE niestety PPD jest bardzo niskie, tylko 20 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Niestety ma. Wklejam skład:
AQUA / WATER, C12-15 ALKYL BENZOATE, GLYCERIN, PROPYLENE GLYCOL, ETHYLHEXYL SALICYLATE, ALCOHOL DENAT., BUTYL METHOXYDIBENZOYLMETHANE, OCTOCRYLENE, BIS-ETHYLHEXYLOXYPHENOL METHOXYPHENYL TRIAZINE, TITANIUM DIOXIDE, ETHYLHEXYL TRIAZONE, POLYESTER-5, DROMETRIZOLE TRISILOXANE, POLY C10-30 ALKYL ACRYLATE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, GLYCINE SOJA / SOYBEAN OIL, PENTASODIUM ETHYLENEDIAMINE TETRAMETHYLENE PHOSPHONATE, POLYACRYLATE-3, TEREPHTHALYLIDENE DICAMPHOR SULFONIC ACID, TOCOPHEROL, TRIETHANOLAMINE Mimo wszystko zamówiłam go. Zastanawiałm się długo, bo PPD ma tylko 20, ale na pewno nie zmarnuje sie u mnie. Jakąś część ciała na pewno nim wyciapię, jak nie nada sie na twarz. Jak do mnie dotrze i wypróbuje go to zdam relację ![]() Cytat:
Tez mnie zaintygowało to mleczko, ale na razie będzie spray a w następnym miesiącu szarpnę sie na Lait Veloute, no chyba, że dorwę próbki i mi nie podejdzie. edit: Madziorka była szybsza ze składem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z tego co pisały inne filtromaniaczki to Lait Veloute można uplasować coś pomiędzy DP a Creme Fondante , czyli dobrze się wchłania, nie pobiela, pod koniec dnia wałkuje się na twarzy przy potarciu. Edytowane przez Contax Czas edycji: 2007-04-11 o 09:19 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich serdecznie, to moj pierwszy post na forum, chociaż czytam Was intensywnie juz ponad pół roku.
Mam pytanie w związku z Lait Veloute, ono ma naprawdę PPD 31? Bo na stronie LRP ma tylko 28. http://www.laroche-posay.com.pl/ochr...wsloneczna.php Chociaż na tej stronie w sumie też nie ma wszystkich nowości, np sprayu do ciała. Edytowane przez arwenasz Czas edycji: 2007-04-11 o 10:09 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja używałam go na razie tylko raz. nie chciał się wchłonąć, nie był tłusty, ale miałam całą mokrą twarz. Użyłam 2 ml, żeby nie było, że oszukiwałam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
A masz może porównanie z DP? Bo na razie go używam i pasuje mi bardzo, jest lekki, alkohol mi w nim nie przeszkadza. Ale jak każda baba lubię nowości, no i to PPD 31 kusi na lato.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Ja już zamówiłam Lait Velout, jak trochę poużywam, to porównam do DP i AL
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zapomniałam wcześniej napisać, że po tym jednym razie mnie nie wysypało. Będę dalej używać na "strefę T", bo tam avene odpada... Ciężkie jest życie filtromaniaczki ![]()
![]() |
![]() |
#29 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czy wyprodukowanie filtra bez alkoholu poza wyjątkami jest dla LRP niemożliwe? :/ Chyba zainteresuję się tym mleczkiem ![]()
Edytowane przez rzastin Czas edycji: 2007-04-11 o 22:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
a mleczko jest bez denata?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:59.