|
Notka |
|
Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
puls 98 cisnienie 110/70
Hm czuje sie dosyc dziwnie, mam straszliwie wysoki puls, wlasciwie to go czuje, serce mi wali jak oszalale i wszedzie czuje jak mi krew plynie
![]() I czy przy takim pulsie moge biegac czy lepiej nie ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Re: puls 98 cisnienie 110/70
a może to przez upał? ja tak dziś mam cały czas, bez żadnych tabletek. organizmowi czasem coś nie pasuje i nie bardzo wiadomo dlaczego. u mnie ruch w takich wypadkach jest jak najbardziej wskazany - serce wręcz się uspokaja.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
BAN stały
|
Re: puls 98 cisnienie 110/70/jeszcze jedno :)
Dzięki dziewczyny
![]() ![]() ![]() A teraz już jest spoko ![]() Aha jeszcze 1. czy ciśnienie zwykłe 87/56 jest normalne ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
jest duzo poniżej normy, ale na szczęście poza sennością takie niskie ciśnienie nie powoduje skutków ubocznych (jeśli się mylę to mnie poprawcie), dużo gorsze jest ciśnienie za wysokie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
...Oprócz senności, zawrotów głowy przy szybkim wstawaniu, częstego uczucia braku energii... Generalnie nie jest niebezpieczne, ale przyjemne to na pewno nie jest. Sama mam bardzo niskie ciśnienie i czasami jest to wyjątkowo niewygodne. Całe szczęście nie umiera sie od tego od razu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
To ja jeszcze dorzucę parę słówek.
![]() Niskie ciśnienie dotyka kilku % dorosłych ludzi i jest to cecha danej osoby. Przyczyny niskich wartości RR (ciśnienia) często nie da się ustalić. Co do pulsu, to nie jest on aż tak straszliwie wysoki. Prawidłowo, dorosły człowiek ma 60-80 ud/min. Przyspieszenie akcji serca - w Twoim przypadku - mogło rzeczywiście być spowodowane przyjmowaniem Eurespalu. Bardzo często przy przeziębieniach, chorobie czy gorączkce przyspiesza się akcja serca. Jeżeli wszystko ustąpi po odstawieniu leku i po chorobie, to wszystko jest ok. Natomiast, jeżeli takie uczucie kołatania będzie się pojawiać bez konkretnej przyczyny, wówczas proponuję poradę lekarską. Jeszcze tak na marginesie: -tak jak napisała Smoczek, nigdy nie powinniśmy wstawać gwałtownie z łóżka, gdyż to najczęściej jest efektem spadku RR. Wstawanie powinno się odbywać na zasadzie pionizacji, -dobre rezultaty przynosi leżenie z uniesionymi nogami pod kątem 20-45 st. opartymi np. na poduszce -chłodny prysznic obkurcza naczynia krwionośne i również powoduje niewieli wzrost cięnienia, -i oczywiście dostateczna ilość płynów (2-2,5 litra/dobę) Cieszę się, żę wszystko jest już ok. Pozdrawiam gorąco. Zita ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Rozeznanie
|
Nie martw się tak bardzo tym ciśnieniem
![]() ![]() ![]() ![]() Aha, puls ostatnio miałam 46 - nie wiem, przez te upały chyba. A może ja już nie żyję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Hehe oki doki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Rozeznanie
|
Dot.: puls 98 cisnienie 110/70
Wiem, ze to stary watek, ale odkopuje, bo po co mam nowy zakladac
![]() Mam podobny problem co autorka watku tzn wysoki puls. W stanie spoczynku wynosi ok 90. Zawsze mieslilo sie w normie, ale od jakiegos tygodnia jest podwyzszony ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dot.: puls 98 cisnienie 110/70
najlepiej wybierz sie do lekarza
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:10.