|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
BAN stały
|
Płeć dziecka
Witam!
Czy znacie jakieś sprawdzone sposoby na zaplanowanie płci dziecka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Płeć dziecka
Cytat:
Tak jak wiec chcesz miec dziecko o plci A to uprawiasz sex z 3, moze dwa dni przed owulaca (lepiej 3) a jak chcesz miec dziecko o plci B to uprawiasz sex w dniu owulacji.. O jakies 10 procet prowdopodobienstwo moze zwiekszyc jedzenie okreslonych potraw. Gorzkie, kwasnie (np bigos, kotlety gulasz) w przypadku jedniej plci i slodkie (np nalesniki, paczki i wegetarianskie w przypadku 2 plci). |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Potwierdzam za to pierwszą część posta - większe prawdopodobieństwo posiadania córki jest w tedy gdy zapłodnienie nastąpi w pierwszych dniach owulacji, ale na ile to procent jest pewne tego nie wiem
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
Dzis zapoznalem sie przypadkowo z artykulem z weekendowej prasy opisujacym te metode, ale nie moge go odnalezc bo szafka mi sie uszkodzila i cala zawartosc jest na podlodze. Jak posprzatam to dam namiary na ten artykol.
ps. podobnie jak djeta wplywa na smak sklad spermy a przy okazji smak, tak djeta wplywa takze na kobiete. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
No i nie udalo mi sie znalezc art mimo, ze przejzalem smietnik , wiem ze to weekendowa Polska lub dziennik
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
witam ja też stosowałam tą metodę planowaliśmy dziewczynkę i robiliśmy ją przez pół roku tylko na samym początku jeszcze przed okresem płodnym.Po stosunku plemniki żyją jeszcze przez 4 dni i żeński żyją dłużej a męskie krócej. 10 do 13 dnia cyklu i nie później na dziewczynkę ale czy mi się to udało??? to jeszcze nie wiem bo dopiero jestem w pierwszym miesiącu. Bardzo bym chciała ale będę się cieszyć z wszystkiego powodzenia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
To odezwij sie za 8 miesiecy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Tak naprawdę jedyna pewna metoda to chyba sztuczne zapłodnienie.
Też kiedyś słyszałam o tej metodzie opisanej przez Abram ale w jednym artykule znalazłam opinie które sobie przeczą: W latach 70. dr L.B. Shettles opublikował wyniki swoich badań, opartych na założeniu, że plemniki X dłużej żyją w drogach rodnych kobiety. Z jego raportu wynikało, że szanse na poczęcie dziewczynki rosną, jeśli współżycie odbywa się na 1 do 4 dni przed jajeczkowaniem. Wspomagać je miała klasyczna pozycja podczas stosunku i brak orgazmu przyszłej mamy. Aby natomiast rezultatem było poczęcie chłopca, stosunek powinien się odbyć w ostatnich 12 godzinach przed lub tuż po jajeczkowaniu, w pozycji "od tyłu", przy której penetracja jest najgłębsza, i zakończyć się orgazmem. Sukcesowi miałoby sprzyjać płukanie pochwy przed stosunkiem zasadowym roztworem. Skuteczność tej metody oszacowano na 75%. Inny amerykański lekarz J.M. Young dawał rady dokładnie odwrotne. Jego zdaniem, aby na świat przyszła dziewczynka, stosunek powinien odbyć się podczas ostatniej doby przed lub zaraz po jajeczkowaniu. Szanse poczęcia chłopca rosną, gdy współżycie odbywa się od 4 do 6 dni przed spodziewanym jajeczkowaniem przy zachowaniu abstynencji seksualnej co najmniej 2 dni po jajeczkowaniu. I komu tu wierzyć ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
czekamy, pewnie jak bedziesz miala chlopca tez bedziesz szczesliwa
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.