![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Jakie płukanki do włosów stosujecie?
Hej
![]() ![]() Ostatnio testuję kawową, licząc na pobudzenie cebulek i przyciemnienie koloru. Zobaczymy, czy zobaczę efekty po jakimś czasie ![]() A Wy, stosujecie płukanki? Jakie polecacie/odradzacie? Można od razu opisać swój typ włosów, bo to też ma znaczenie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
mOLDerator
|
Dot.: Jakie płukanki do włosów stosujecie?
Ja mam płukankę octową z malin Yves Rocher, której zadaniem jest nabłyszczenie włosów. Zadanie swoje spełnia, jednak stosuję ją tylko sporadycznie, bo mam wrażenie, że przy częstym stosowaniu przesusza włosy. Jej największym atutem jest piękny zapach. Cenowo wychodzi średnio, chyba, że w promocji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
Jak się robi płukankę kawową?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Ja czasem stosuję lnianą, czasem z cytryny, ale ogólnie moje włosy ich nie lubią. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak wszystkie naturalne sposoby, pewnie działanie na przyciemnienie koloru będzie delikatne i zajmie trochę czasu, ale co szkodzi spróbować ;-) Cytat:
![]() ![]() O, gdyby picie kawy wpływało na porost włosów ![]() Do tej pory wypróbowałam też octową i fajnie wpływa na nabłyszczenie włosów. Nie polecam stosować zbyt często, broń Boże co mycie, bo strasznie wysuszymy włosy. Edytowane przez phideaux Czas edycji: 2015-01-30 o 12:41 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() No tak, to rozumiem, na długości ok, ale może lepiej by było użyć tego jak maski? Nie sądzisz? Byłoby to dłużej na skalpie i zadziałało na cebulki. Po to sa wcierki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja lubię płukanki octowe. Używam w tym celu octu jabłkowego. Ale robię to seriami. Raz w miesiącu przez 4-5 myć. Nie zauważyłam wysuszania.
Jeśli płukanka nie jest spłukiwana wodą to jakieś tam cząsteczki z niej na włosach/skalpie zostają. więc działają dłużej. No chyba, że suszarka je zabije :killer: |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Ja próbowałam płukankę z rumianku, lipy, siemienia lnianego, kombinacji tych 3, octową i z dodatkiem soku z cytryny. Moje włosy uwielbiają płukanki, ale ostatnio mi się nie chce w to bawić... Poza tym szukam sposobu na zrudzenie włosów - naturalnie są ciemny blond, który się ozłocił i jest ciepły, więc rudy by im pasować. Myślę nad płukanką cynamonową...
Ktoś coś wie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Kiedyś jakas kora była na rudosc ale zabij nie pamiętam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
A któraś tak kombinowała? Bo nie wiem czy to daje taki b. subtelny efekt jak np. rumianek czy trochę mocniejszy? Tzn. obstawiam, że nagle nie będę dębową wiewiórką, ale wolę stopniować efekt i kontrolować to wszystko. Żeby się w pracy nie zdziwili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Hejka, ja si tyle dobrego naczytalam o płukance kawowej, że właśnie czekam aż wystygnie kawa i będę moczyć włosy, stosowała któraś z was?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Chyba każda płukanka naturalna daje delikatne efekty
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
Dla ciekawskich: blondynki powinny omijać cynamon, żeby nie mieć włosów w kolorze kupy.
Zrobiłam wczoraj eksperyment na pasemku. Dla ciemnych włosów poblask kupy pewnie nie będzie przeszkadzał, ale jasnowłosym już tak ![]() Jeszcze bawiłam się wczoraj imbirem - resztkę korzenia pokroiłam na małe plasterki i jeszcze na mniejsze kawałki. Wrzuciłam do szklanej miski, zalałam wrzątkiem, przykryłam talerzem. Po kilku godz. zrobiłam próbę uczuleniową w zgięciu łokcia. Jak się okazało, że nie mam wypalonej skóry to przelałam to wszystko do większej plastikowej miski, dolałam wody i moczyłam w tym włosy i głowę (mam świetną miskę, że głowa wchodzi bez problemu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
Ja robiłam sobie samodzielnie z orzecha włoskiego, gotowałam liście i skorupy z których wypadły orzechy, był mega ciemny koncentrat, włosy barwił ale wysuszał, a zaprzestałam z powodu brudzenia, wszystko wokół wyciapane, a efekty marne, lepszy szampon koloryzujący.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wpadaly w zimne tony, czy raczej w "rudości"? Ja wczoraj zrobiłam płukankę z kory dębu...z dodatkiem gencjany (dla ochłodzenia koloru) i wyszło nawet całkiem całkiem. Kolor ciemny brąz z przebijającą czerwienią (tego chciałam uniknąć). Czy płukanki barwią też siwki? czy dla siwych wlosów ratunkiem jest tylko farba?
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Ale szampon to chemia. Nie ma co porównywać chemii do natury
---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Moga zabarwic. Ale na siwym kolor będzie słabszy więc i tak będzie się wybijal. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Blondynki toby zauważyły jakby polały głowę taką brązową cieczą, spróbujcie sobie ugotować orzechowe liście latem jak już będą, przez szkło zobaczycie jakie to ciemne. Barwią siwki, jak się używa regularnie, ale szybko się z siwych zmywa, szybciej przy skórze niż z końcówek. Siwe zabarwią te pigmenty co osiadają na wierzchu, nawet pigmenty w maskach barwiących, ale zmywają się trochę szybciej od trwałych farb. ---------- Dopisano o 14:54 ---------- Poprzedni post napisano o 14:25 ---------- Jak chcecie wiedzieć to do czerwonych włosów można zrobić płukankę z łupin cebuli. Jaja na wielkanoc jakie ładne wychodzą. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Robiłam kiedyś z cebuli, ale efektów jakoś nie było.
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Ja mam takie trochę laikowe pytanie, ale jak to jest z tymi płukankami? Czy ostatnie płukanie powinno być samą wodą? Trochę boję się zostawiać płukankowej mikstury ma włosach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Ja zostawialam i nic się nie działo
![]() Wysłane poprzez Sony Xperia Z2.
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Hmm to może następnym razem też zostawię. Bo po ostatniej lnianej płukance jakoś wiele się nie zmieniło. Może przez to, że ją zmyłam
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:59 ---------- Widziałam jeszcze inne zastosowanie lnianej płukanki, można ją dodawać do kąpieli ![]() ![]() Fajny zabieg, może i faktycznie coś lekko podziałało na skórę, ale ręki sobie za to nie dam uciąć, bo w ogóle mam nawilżoną skórę od czasu, kiedy wciągnęłam się w denkowanie i prawie codziennie się czymś balsamuję (by wykończyć nadwyżki mazideł). |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Konto usunięte
|
Glutka też nie spłukuję, ładnie prostuje moje i tak proste włosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zakorzenienie
|
Jak robicie glutka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Konto usunięte
|
Gotujemy siemię przez kilka minut, odstawiamy do ostygnięcia, nakładamy na włosy. Ja rozcieńczam wodą i robię płukankę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
A ziarenka zjadasz, czy do wyrzucenia?
![]() |
#28 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Rozeznanie
|
Może hibiskusowa dałaby jakieś efekty czerwonawe, no i lekko kwaśno to włosy by lubiły, ale nie robiłam jeszcze takiej ;d
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
Robiłam sobie siemię codziennie przez 3 tygodnie, i tak mi włosy zaczęły rosnąć że hej, podcinałam grzywkę co chwilę by lepiej widzieć, i jakby zgrubiały ,a może pojawiło się coś baby, w każdym razie teraz zjadam to rzadziej bo lubię włosy do ramion i co chwile musiałam ciąć, ale fakt że teraz włosy jakby grubsze.
Siemie super i na cere, wiele witamin posiada. Ja prosto przygotowuje, zalewam dużą łyżkę ziaren tak na oko 200ml wody, ale ilość to jak kto chce, i zjadam, ziarenka połykam bez gryzienia, a także dorzucam pieskowi do jedzenia, żeby sierść miał bardziej reprezentacyjną. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:48.