Pierwszy taniec- niet! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-12-14, 14:54   #1
maniaem
Raczkowanie

Pierwszy taniec- niet!

Ja i narzeczony jesteśmy bardzo nie-taneczną parą. Nigdy nie chodziliśmy razem na imprezy a na weselach, na których bywaliśmy tańczyliśmy tylko "przymuszeni" przez okoliczność... Na własnym przyjęciu weselnym chcielibyśmy czuć się dobrze i swobodnie, więc stwierdziliśmy wspólnie, że pierwszy taniec jako symbol rozpoczęcia "zabawy" jest trochę nie na miejscu, skoro to dla nas katorga Przejrzałam trochę wątków poświęconych temu tematowi i dziewczyny pisały o takich formach zastępczych jak: wspólna krótka przemowa dziękująca za przybycie i obecność w tak ważnym dniu, pokaz zdjęć młodej pary oraz DJ zapraszający do wspólnego tańca.

Czy któraś z Was także stwierdziła, że pierwszy taniec odpada? Czy (i jak) go czymś zastępowaliście? Jeśli tak, będę bardzo wdzięczna za rady.

Z góry muszę uprzedzić: NIE, nie poświęcimy się i nie pójdziemy na kurs tańca by zadowolić gości

Przy okazji, z "zabaw" myśleliśmy wstępnie tylko o wspomnianym śmiesznym pokazie zdjęć lub przedstawieniu sobie rodzin (także w niesztampowy sposób). Planujecie coś w tym stylu?
maniaem jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-14, 15:29   #2
zambeza
polaczek cebulaczek

Dot.: Pierwszy taniec- niet!

hm a w takim razie jak planujecie spedzic ta noc? Nie ma co sie oszukiwac, najwiecej czasu schodzi na tance

mysle, ze najlepsze bedzie to przemowienie albo w ogole ominiecie tej czesci.
zambeza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-14, 15:37   #3
maniaem
Raczkowanie

W sumie to "zagajenie" jak na razie mi tez najbardziej przypada do gustu... Co do spędzania czasu, na cudzych weselach bawiliśmy się dobrze i bez tańca, więc i tu poradzimy sobie To nie będzie wesele do białego rana, bardziej przyjęcie trwające maksymalnie do północy Kto chce, ten tańczy.
Stary 2014-12-14, 17:00   #4
cleopadra
Wtajemniczenie

pierwszy taniec nie jest obowiazkiem,musisz tylko poprosic swiadkow zeby zaczeli tanczyc pierwsi,bo goscie moga nie wiedziec czy moga wyjsc na parkiet
cleopadra jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-14, 17:21   #5
smerfetk_a
Żona Gargamel

Hmm uważam, że przemowa będzie fajnym zastępstwem A potem niech DJ zaprosi do tańca i koniecznie poproście np. świadków i rodziców żeby wyszli na parkiet i zachęcili resztę

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-14, 19:31   #6
maszToCoChcesz
Zakorzenienie

Pomińcie tę część.
Stary 2014-12-14, 19:38   #7
krolewna_smieszka
Zakorzenienie

U mojego brata był polonez razem z gośćmi prowadzony przez wodzireja. Wyszło świetnie, wszyscy się super bawili, a zabawa została symbolicznie otwarta. Ja i mój narzeczony nie będziemy się uczyli układu. Albo coś zaimprowizujemy, albo też zrobimy poloneza z gośćmi.
krolewna_smieszka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-14, 20:16   #8
Escorpio
Zakorzenienie

Byłam na weselu, na którym młodzi na początku pobujali się przez dosłownie pół minutki (tak tylko do zdjęć). Ustalili z nami i resztą osób, żeby po chwili dołączyć do tańca i tak też zrobiliśmy. Z orkiestrą też było ustalone, żeby po chwili zaprosiła do tańca resztę osób.
Może takie rozwiązanie by Ci pasowało ?
Escorpio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-14, 21:12   #9
smerfetk_a
Żona Gargamel

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
U mojego brata był polonez razem z gośćmi prowadzony przez wodzireja. Wyszło świetnie, wszyscy się super bawili, a zabawa została symbolicznie otwarta. Ja i mój narzeczony nie będziemy się uczyli układu. Albo coś zaimprowizujemy, albo też zrobimy poloneza z gośćmi.
O właśnie, u mojego kuzyna też było coś takiego bo stwierdził, że tańczyć nie umieją i nie będą się wygłupiać, też fajnie wyszło ale jednak było ćwiczone wcześniej, zaangażowali w to część gości jeszcze przed ślubem

smerfetk_a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 10:23   #10
Dotka90
Zakorzenienie

U moich znajomych było tak, że potańczyli ze sobą 30 sekund (dosłownie) i to nie żadne figury, po prostu taniec przytulaniec, a po tym czasie DJ wyciągał na parkiet różne osoby: teraz dołączają rodzice państwa młodych; teraz chrzestni; rodzeństwo; znajomi z pracy; a teraz WSZYSCY.
Dzięki temu, parkiet zapełnił się błyskawicznie, a oni czuli się bardzo dobrze
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-15, 12:25   #11
201604261006
Konto usunięte

My też nie jesteśmy super tancerzami a nasz pierwszy taniec to przytulaniec, do tego nie trzeba żadnych umiejętności
201604261006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-12-19, 13:28   #12
ToAmuse
Rozeznanie

GG do ToAmuse

Cytat:
Napisane przez maniaem Pokaż wiadomość
Ja i narzeczony jesteśmy bardzo nie-taneczną parą. Nigdy nie chodziliśmy razem na imprezy a na weselach, na których bywaliśmy tańczyliśmy tylko "przymuszeni" przez okoliczność... Na własnym przyjęciu weselnym chcielibyśmy czuć się dobrze i swobodnie, więc stwierdziliśmy wspólnie, że pierwszy taniec jako symbol rozpoczęcia "zabawy" jest trochę nie na miejscu, skoro to dla nas katorga Przejrzałam trochę wątków poświęconych temu tematowi i dziewczyny pisały o takich formach zastępczych jak: wspólna krótka przemowa dziękująca za przybycie i obecność w tak ważnym dniu, pokaz zdjęć młodej pary oraz DJ zapraszający do wspólnego tańca.

Czy któraś z Was także stwierdziła, że pierwszy taniec odpada? Czy (i jak) go czymś zastępowaliście? Jeśli tak, będę bardzo wdzięczna za rady.

Z góry muszę uprzedzić: NIE, nie poświęcimy się i nie pójdziemy na kurs tańca by zadowolić gości

Przy okazji, z "zabaw" myśleliśmy wstępnie tylko o wspomnianym śmiesznym pokazie zdjęć lub przedstawieniu sobie rodzin (także w niesztampowy sposób). Planujecie coś w tym stylu?
A jak ktoś poprosi Cię do tańca to co?

ToAmuse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-12-19, 15:45   #13
maniaem
Raczkowanie

W głębi duszy zachwycona z pewnością nie będę. Ale wiadomo, że w takich sytuacjach nie wypada odmówić. Po prostu nie chcę sobie na siłę fundować pokazowego tańca, który mnie zawsze śmieszył na innych weselach
Stary 2014-12-19, 16:45   #14
mukaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez krolewna_smieszka Pokaż wiadomość
Super pomysł!

My też nie chcemy. Poza tym jak sobie z moim tańczymy to zawsze się tylko o siebie obijamy, chłop mój nie ma wyczucia rytmu, a ja z kolei nie potrafię dać się prowadzić

Chyba też jakiegoś węża tanecznego zrobimy.

Pokaz zdjęć też mi się podoba, ale to chyba raczej na mniejszym przyjęciu (nie wiem czy w większej sali jest możliwość wyświetlenia). Raz byłam na małym weselu właśnie z pokazem. Były ich zdjęcia z dzieciństwa, parę pięknych cytatów, wspólne zdjęcia / i na romantycznie i na wesoło
Stary 2015-02-28, 16:16   #15
lawendax
Zadomowienie

GG do lawendax

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
U moich znajomych było tak, że potańczyli ze sobą 30 sekund (dosłownie) i to nie żadne figury, po prostu taniec przytulaniec, a po tym czasie DJ wyciągał na parkiet różne osoby: teraz dołączają rodzice państwa młodych; teraz chrzestni; rodzeństwo; znajomi z pracy; a teraz WSZYSCY.
Dzięki temu, parkiet zapełnił się błyskawicznie, a oni czuli się bardzo dobrze
bardzo podoba mi sie to rozwiazanie i chyba tez tak zrobimy, chociaz my bardzo lubimy tańczyć

myślicie, ze piosenka na pierwszy taniec z filmu 50 twarzy Grey'a,
którą śpiewa Ellie Goulding - Love Me Like You Do, będzie dobra?
lawendax jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości