|
Notka |
|
Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Maciek Silski
Szukałam w wyszukiwarce i znalazłam,ale był on zamknięty. Z tego co wyczytałam w innych tematach, dlatego,że posty głównie zawierały wzdychanie do M.S. Ja jednak nie zakładam tego wątku aby w kółko pisać jaki to on boski
![]() ![]() A więc Maciek wydał niedawno swoją debiutancką płytę "Alodium" ![]() Ja po usłyszeniu tej piosenki od razu kupiłam płytkę i uważam że jest świetna ![]() ![]() Dla tych co nie słyszeli: http://teledyski.onet.pl/10172,23323...teledyski.html Czekam na wasze opinie ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Maciek Silski
Pamiętam Maćka z "Idola"; podobał mi się. Ma kawał dobrego, mocnego głosu.
Jeszcze niedawno zastanawiałam się, co się z nim dzieje. Ostatnio na opolskim festiwalu usłyszałam jego piosenkę "Póki jesteś" (czy "Póki jeszcze" ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
O,zawsze mówiłam póki jeszcze a teraz sprawdziłam,że na płycie jest póki jesteś ;p
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Hmm piosenka całkiem niezła,póki nie zaczęli puszczać jej w kółku w radiu.Po tym, incydencie mi obrzydła...
Ale wokalnie nieźle.
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Też się zastanawiałam,co się stało z fajniejszymi osobami z Idola,takimi właśnie,jak Silski lub Kuba Kęsy.Niestety niebardzo o nich słychać
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ach Maciek... On jest piękny. Jestem nim zauroczona... ten głos.. ten włos...
![]() A poważnie: piosenka mnie nie powala, teledysk podobnie. Spodziewałam się po nim czegoś lepszego... Ale w sumie czego? Moren - Kęsy nie był przesadnie utalentowany z tego co pamiętam. Co nie zmienia faktu, że był uroczy ![]() ![]() Ja byłabym szczęśliwa, gdyby na jednej edycji Idola się skończyło. ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ja strasznie chciałam usłyszeć i zobaczyc co Silski wyprodukuje, ale jak zobaczyłam te wydepilowane brwi, nabłyszczone włosy, tonę tapety na twarzy na festiwalu top trendy ... to jakos mi chwilowo obrzydł
![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie pierwsza premierowa piosenka Silskiego jest... naprawdę dobra
![]() ![]() Pomyśleć, że jednak "Idol" pomógł niektórym w osiągnięciu "czegoś"... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Konto usunięte
|
przyznam, że płyty nie słyszałam, ale po singlu [który ma w końcu promować cały album] nie spodziewam się niczego dobrego. złagodniał chłopak, muzyka straciła pazur. szkoda.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Silskiego pamiętam z Idola, i wtedy jego głos to było COŚ- "Purple rain" w jego wykonaniu szczególnie mi utknęło w pamięci, było perfekcyjne. Ale to tak samo jak z Uniatowskim- też ma ogromny talent, ale ani widu, ani słychu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() "Purple Rain" w wykonaniu Maćka najbardziej zapadło mi w pamięć.Byłam wtedy pod strasznym wrażeniem.A teraz coś cieńko. O Uniatowskim coś tam czasami słyszę,ale też bez rewelacji ![]() A zapowiadało się tak dobrze... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Też mi się podobał w Idolu - prawdziwy facet,który umie śpiewać.
A teraz? Zrobili z niego jakiegoś niewydarzonego romantyka - koszulka z kołnierzykiem,kamizelka.. .Nie podoba mi się... ![]()
![]() |
![]() |
#14 |
Raczkowanie
|
Jutro jadę z kumpelą na koncert Maćka. Już sie nie mogę doczekać
![]() Jak wróce to opowiem Wam jak było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
W Rawiczu(województwo Wielkopolskie)
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W niedzielę o 20:00 na TV4 Maciek zagra w BB ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkich
![]() Koncert Maćka Silskiego jest już (niestety) tylko wspomnieniem. Ale było warto ![]() ![]() Gdy tylko zespól zaczął grać ludzie stojący pod sceną zaczęli tańczyć pogo. Maciek zaśpiewał kilka coverów, ale nie zabrakło takich utworów jak ,,Póki jeszcze" i ,,Gdy umiera dzień". Byłam rozczarowana tym że w repertuarze koncertu zabrakło eurowizyjnej piosenki ,,Za karę". Ale ogólnie mówiąc było świetnie!!! Jeżeli nadarzy się jeszcze taka okazja to na pewno pójdę jeszcze raz na koncert Maćka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.