![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
przymiarka... oceńcie moją suknię.
Witam kochane, ostatnio byłam na przymiarce sukni ślubnej, chciałabym usłyszeć wasze opinie na temat mojej sukni.
Poniżej wstawię zdjęcia. Jest to suknia śnieżnobiała, szyta u krawcowej, według kilku podejrzanych na internecie projektów. Suknia początkowo bardzo mi się podobała, a teraz to już sama nie wiem. Ponieważ ślub w połowie września, dlatego będę mieć do tego jeszcze bolerko. Welon również tylko zamówiłam taki nad koka, a zastanawiam się czy nie lepszy by był pod. mam chyba możliwość zmiany. Będę mieć dopinane ramiączka jakby mi się coś odwidziało. Suknia ma podpinany tren, czego chyba nie widać na zdjęciach, i będzie tzw. Kaczy kuper, czyli doszyty "sztuczny tyłek" hi hi żeby sukienka z tyłu była uniesiona ku górze... Jest to jedna z pierwszych przymiarek dlatego nie przejmujcie sie tym że gorset się marszczy. Czekam na opinie.... Zapomniałam dodać że będzie tren na 1,5 metra podpinany. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: przymiarka... oceńcie moją suknię.
Niestety trudno ocenić suknię, bo zdjęcia są niewyraźne - straszna "pikseloza".
Co do welonu, to jakoś nie podobają mi się te wpinane pod kok. Ja wpinam welon nad kokiem.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Zdjęcia są niewyraźne i nie pozwalają dostrzec jej w pełnej okazałości.
Na miniaturkach prezentuje się uroczo ![]() Jeśli będziesz miała koka to może rzeczywiście lepiej welon upiąc pod nim?Ja z kolei będę miała włosy rozpuszczone, z górą lekko postawioną mniej więcej coś takiego (fota 1 i 2) i w tym przypadku welon umieszcze nad upięciem. Dla porównania fota nr 3 (welon pod kokiem) bardzo ładnie to wygląda, i przyznam, że rzadko spotykam sie z welonem nad kokiem.
![]() Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-17 o 20:02 Powód: dopisek+foty |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
hmmmmmmmmm
spróbuję jeszcze inaczej zmniejszyć te zdjęcia... jest? i jeszcze gorset. Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2007-08-17 o 20:21 Powód: post pod postem/poprawione zdjęcia |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
U mnie otwiera się jedno zdjęcie. Suknia ładna. Tylko zastanawia mnie ten "kaczy kuper"...
A jaki zamówiłaś welon, tzn. jakiej długości i czy np. cięty z koła?
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Welon do pasa.. gładki bez żadnych zbędnych haftów.
Butki i biżuterię już mam ale nie wiem do końca czy będzie pasować. Zaraz jak porobię fotki to wkleję. Czy nadal jedno zdjęcie się otwiera? P.S. Mam prośbę, czy ktoś doświadczony mógłby poprawić moje zdjęcia, bo przyznam że wstawiłam je beznadziejnie... Oj byle bym lepsza żoną była... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
U mnie wszystkie sie otwierają
![]() Podtrzymuje, że suknia ładna, ale widzę ją raczej bez ramiączek i gorset ma ładne świecące drobinki. P.S Jak chcesz służe pomocą w wklejaniu fotek ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
Widziałam wszystkie zdjęcia. Zamówiłaś welon podobny do mojego. Ja nie wyobrażałam sobie innego jak tylko wpinanego nad kokiem, bo tak pięknie otula sylwetkę. A Ty masz już jakiś pomysł na fryzurę? I dlaczego zastanawiasz się, czy dobrze wybrałaś welon?
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo chętnie przyjmę pomoc.
Kaczy kuper polega na tym, że do halki podszywa sie cś ala "poduszkę" żeby tył ( w moim przypadku z podpinanym trenem) ładnie się układał i nie był spłaszczony. Tworzy on tak uniesiony tył. Wygląda to mniej więcej jak sukienka z linka który podam niżej. Jednak moja suknia będzie mieć delikatniejszy. www.margarett.pl/big/arcade/aster-big.htm Malin30 - będę mieć koczka zaraz nad karkiem, i planowałam welon nad koczkiem. z przodu włosy gładko. Pomyślałam że teki welon ładnie spada na jednak gołe ramiona. Ale ostatnio na ślubie koleżanki widziałam jak miała ślicznie upięty welon pod koczkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli kok jest nisko usadowiony owszem welon nad fryzurą pasuje, ale w odwrotnym przypadku to raczej nie.Bywają koki robione na prawie czubku głowy i jak tu jeszcze welon wepchać? ![]() EDIT: zdjęcia poprawiłam w Twoim poście.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Małgosiu, będziesz miała taką samą fryzurę jak ja. Do tego będę miała wpiętą różę, żeby mieć jakąś ozdobę we włosach po oczepinach.
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Oto zdjęcia Małgosi: ) Foty 1,2 (stroik), 3,4 (biżuteria), 5,6 (buty)
![]() |
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
Bardzo dziękuję za pomoc. Jak już sie nauczę wklejać sama ( a raczej zmniejszać ) to nie będę wam głowy zawracać.
Chciałabym znać jeszcze opinie innych osób na temat sukienki. Jeszcze mogę coś zmienić, więc cierpliwie czekam na propozycje. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Co do sukni bardzo ładna
![]() Jednak ja wole bardziej skromne... jestem trochę okrąglutka i w takiej wyglądałabym ja kopa siana ![]() A co do włosów: Ten kok i pod nim welon jest nawet ciekawy. Jednak ja i tak jestem za rozpuszczonymi włosami gdzie nie gdzie lekko upięte i trochę podkręcone. (Dlatego zapuszczam włosy - do mojego ślubu zdążą raczej urosnąć odpowiednio ![]() Buty: Nie widać ich prawie wcale, więc trudno mi ocenić. Biżuteria: A może jakaś kolia albo bardziej strojny naszyjnik ? Tak żeby coś się działo na dekolcie (bo masz gorset) ? Chyba, że wolisz bardziej skromną biżuterię.
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
Z tą biżuterią to się boję żeby nie przesadzić.... Zobaczę na następnej przymiarce czy wszystko gra.
a tak w ogóle podoba się??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
podoba się
![]() Tylko ten kaczy kuper do mnie jakoś nie przemawia. Ja miałam mały tren podpinany z tyłu na zatrzaski i tasiemki, suknia na weselu była więc lekko z tyłu udrapowana i co tańczyłam, a mi ktoś nadepnął na brzeżek sukni z tyłu to tren mi się opuszczał. Dopiero staranna interwencja mojej mamy pomogła mi sobie dać radę z trenem, także na 1,5 metra to dla mnie wręcz za dużo. Mam nadzieję, że poradzisz sobie z trenem lepiej niż ja. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
KWC
|
Suknia z gustem, prosta, ale wdzięczna, bardzo ładny fason. Wyglądasz w niej pięknie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
Faktycznie piękna suknia, wybór idealny. Cudnie się mieni gorset, ale ten naszyjnik do mnie nie przemawia jakoś.
![]() |
#19 |
Wtajemniczenie
|
Zobaczymy jak to będzie wyglądać. Najwyżej założę inną biżuterię. Ciesze sie że Wam sie podoba, przyznam szczerze że bałam się waszych komentarzy.
Super, mam nadzieję że będzie lepiej, jak dojdą kwiaty (biało różowe) welon, fryzura i makijaż. Oczywiście jak każda panna młoda miewam chwile załamania i wątpliwości czy dobrą suknię wybrałam. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
ładniusia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Pogrzebałam sobie troszkę i bardziej mi osobiście pasowało by do Twojej sukni coś takiego :
http://sklep.wavellit.pl/product_inf...roducts_id=200 http://www.weselne.com/product_info.php/products_id/438 http://sklep.wavellit.pl/product_inf...roducts_id=215 http://sklep.wavellit.pl/product_inf...roducts_id=206 http://sklep.wavellit.pl/product_inf...roducts_id=213
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ładne, ale straszne ceny. Ja mam podobny komplecik, ale z opalami, za 70 zł.
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
No ceny może i nie bardzo, ale akurat te sa unikatowe. Tworzone tylko w 1 egzemplarzu. Chodziło mi raczej o wzór
![]()
![]() |
#25 |
Wtajemniczenie
|
No ładniutkie. Tez o takich myślałam. Porozglądam się jeszcze. Coraz bardziej utwierdzam się jednak w słuszności wyboru sukni. Skoro wizażanki mówią że ładna to musi być ładna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Wizażanki wiedzą zawsze (prawie) najlepiej
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
Suknia bardzo ładnie się prezentuje więc nie masz co się zadręczać
![]() Podoba mi się zwłaszcza gorset. Nie podobają mi się natomiast wszelkie podpinane treny i te tzw. kacze kupry. Jeśli chodzi o welon to ja akurat wolę tak jak malin wpinany do góry - ten od dołu wydaje mi się że tworzy taką jedną linię a wpinany od góry ładnie się układa na ramiona. Co do Twojej biżuterii to chyba jest za masywna a buty miałam dokładnie takie same jak Twoje więc mogę zapewnić że przetańczysz w nich całą noc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Pięknie wygladasz
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Suknia ciekawa. Taka nie przesadzona ale ma cos fajnego. No i elegancka. Ja jak zobaczylam jedną suknie to już o żadnej innej nie bylo mowy. No i wyszlo mnie tez naprawde tanio do tego wybralam krysztalowa biuzuterie.Wszystkiego dobrego na nowej grodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Wtajemniczenie
|
elwirka dziękuję za życzenia.
Już się do sukni przekonuję i zaczyna mi się coraz bardziej podoba. Byłam wczoraj na weselu i pannna młoda miała taka masywna suknię. Wyglądała jakby ważyła ze sto kilo ta sukni. Mam nadzieję że moja nie robi takiego wrażenia. ![]() Bardzio dziękuję za komentarze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:13.