![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Polując na bażanta.
Tym razem dwa makijaże, oba robione pod MM, więc można krzyczeć jak źle
![]() Od siebie pragnę dodać, że jestem chora, więc cera lekutko ziemista a oczy podkrążone. Nr1: fioletowo - żółty Podkład Revlon ColorStary do suchej, nr 180 Fluid brązujący Sephora Cienie Inglot (żółty shine, fuksja i śliwka mat) oraz Body Shop Shimmer Cubes (łuk brwiowy - starlight gold) Róż - cień Inglot fukcja Tusz Telescopic CD Ja wiem, że wygląda tak jakbym na jednym oku miała więcej żółtego, ale sprawdzałam sto razy na żywo - jest tyle samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Polując na bażanta.
Nr 2: turkusowy
Podkład Max Factor Age Renew odcień natural Róż Rourjois 95, na to Body Shop Shimmer Cubes Sunrise Pink Cienie Inglot Shine, turkusowy i szary Tusz BeYu Model Mascara + Telescopic CD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
BAN stały
|
oo moja Cameron hihi:P
1- troche bardziej granice rozetrzec ![]() 2- bez zastrzezen ![]() ale oby 2 mi sie podobaja ![]() EDIT: widze tez chora ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Aż nie mogę nic nie napisać
![]() Masz prześliczne duże i wyraziste oczy, a że ja uielbiam turkus to makijaż dla mnie jest bombowy ![]() Ja bym jeszcze bardziej podkreśliła rzęsy tylko. A makijaż nr 1 też bjutiful ![]()
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Duży plus za intrygującą nazwę wątku
![]() Makijaż 1- elegancki , świeży, makijaż 2- egzotyczny, przyciągający uwagę. Podobają mi się oba, natomiast tym drugim jestem aż zachwycona ![]() Nie mam żadnych zastrzeżeń, jest cudownie. Życzę szybkiego powroty do zdrowia ![]() Śliczny koteczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Moderatoreska
|
1. Fioletowo-zolty- wedlug mnie przybalaby sie jakas kreseczka na gornej powiece, no i przy zblizeniu oczu na jednym oczku granica cienia jest mniej roztarta, widac to szczegolnie przy zamknietych oczkach.A i ten fiolet bardziej przypomina rozowy u mnie na monitorze. Poza tym ok.
2. Turkusowy- u mnie turkusu nie za wiele widac, raczej cos w poblizu srebra, szarosci. Ten makijaz zdecydowanie lepiej mi sie podoba, wszystko ladnie no i swietne podkreslone policzki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No własnie walczyłam z roztarciem granic w nr 1, bo w poprzednim również zwrócono mi uwagę na to, ale powiem bez bicia - nie umim ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Ogolnie bardzo ladne makijaze , oczy bardzo ladnie wycieniowane ...ale,zeby bylo lepiej...
Pierwszy wyglada na makijaz wieczorowy, bizuteria ,elegancjo spiete wlosy ,wiec ja dodalabym do tego kreske eyelinerem na gornej powiece .Na calej dlugosci. W drugim tez jest bardzo ladne cieniowanie,ale tez zrobilabym kreske ![]() ![]() ![]() Aaaa, gdybym mogla poszalec w ogole to tez zrobilabym cos z ustami. Moim zdaniem makijaz to calosc, a Ty swoje piekne usta zaniedbalas haniebnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A turkus jest szarawy, takie mi zdjęcia wyszły, na oku był bardziej żywy, ale na pewno nie intensywny. Z policzków jestem dumna chyba opatentuję ten zestaw ![]() Cytat:
![]() Edit: Nika135: To nie jest kot. To jest kocica ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
W pierwszym makijażu podoba mi się kolorystyka , jednak cienie do roztarcia
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Daisy wszystko już napisała
![]() Mi też się podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czym rozcierać granice cień / powieka tak, aby cień nie robił się za blady? |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Moderatoreska
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
Jedyne ,co moge podpowiedziec z wlasnych eksperymentow to ,po pierwsze baza- nie oszukujmy sie nawet na najtanszej bazie, cienie wygladaja inaczej .Baza APC , jest bardzo dobra,ale najpierw musisz polozyc na nia cien bazowy (wiem,wiem -dziwnie to brzmi), a dopiero pozniec wlasciwe cienie.Tzn, na tym cieniu bazowym budujesz kolor.
Druga wersja -nakladanie cienia warstowo tzn , cien bazowy ,budowanie cienia pietrowo.tzn nakladasz na siebie kolejne warstwy a nie obok na przyklad . Sa rozne techniki .Taka nasyci kolor, ale jesli bedziesz nieostrozna to zrobi blotko.Z dwoma kolorami (oprocz cienia "podkladki" )nie powinno sie zrobic.Poza tym przy kazdym cieniowaniu kolor blednie-chyba tez troche na tym to polega ![]() To sa rzeczy,ktore ja wyprobowalam.I uzywaj pedzla a nie reki, bo to wazne. W sensie rob to tylko pedzlem delikatnie.I sprawdz cieniowanie od jasnego do ciemnego,albo od ciemnego do jasnego.Wrew pozorom cos ,co wydaje sie identyczna czynnoscia daje rozne efekty ![]() Sama tez pytalam dziewczyny jak malowac ,zeby nie scierac cienia...Aga, dala mi rade,zeby roscierac malym pedzlem tylko granice a nie cala powierzchnie oka . Mam nadzieje,ze wyjasnilam ,a nie jeszcze bardziej namieszalam. Trzeba wszystko sprawdzic,zeby sie dowiedziec ,co pasuje akurat Tobie ![]() A propos ust - masz tak piekne oczy ,ze ja bym sie na nich az tak bardzo nie skupiala ,same sie bronia ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
jej czym robisz zdjecia? piekne ah...
makijaze tez bardzo ladne. powtorze jedynie uwage, ze traci sie troche krztalt oka, technika dowolne wedle uznania ![]() ![]() no i usteczka ---> az sie prosza ![]()
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Oba makijaże ładne, ale lepiej podoba mi się drugi makijaż-szaro-szary
![]() Makijaż różowo-złoty/żółty jest jakiś nie teges, coś w nim zgrzyta... No i avonowa biżuteria ładna, ale nie do tej wersji kolorystycznej makijażu-moim zdaniem nie pasuje. ![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
Daisy, dziuęki za instrukcje, bardzo dokładne - będę próbować
![]() Farula, mam canona A620, taki kompakcik z dokładką, matryca 7,1 ale w sumie nie umiem nawet 1/10 jego możliwości wykorzystać ![]() ![]() Pomadka a to jest Avonowa bizuteria? Proszę, nawet nie widziałam. Makijaż robiłam kolorystycznie pod chustę, którą sobie wcześniej zamoczyłam o czym zapomniałam ![]() A usteczka - kiedyś kupię sobie pomadkę, obiecuję ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
jak promyczek słońca....
|
Bardzo podobają mi się Twoje makijaże, zwłaszcza ten drugi, który u mnie wygląda jakby był wykonany w odcieniach szarości. Jak dla mnie jest bardzo ładny i mam zamiar wypróbować go na sobie.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Nie brakuje Ci urody
![]() Oba makijaże ładne, ale zdecydowanie lepiej w pierwszym. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
obydwa śliczne i dobrze wykonane
![]() ![]()
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Stawiam na turkusowy, na zdjeciach wyglądasz jak zupełnie inna osoba, ten makijaż podkreśla twoje walory czyli przede wszystkim zabójczo piekne oczy!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | ||||
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Miło mi ![]() Dziękuję ![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
zaby moje koty tez tak ładnie pozowały.. a to się cholery kręcą. Tyle razy robiąc makijaż były koło mnie - brałam je na ręce.. i ehhh szkoda gadać. Mam rudego kocurka
![]() ![]() ![]() Co do makijażu, zgadzam się z Daisy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
bardzo ladne oba
![]() ps. masz colorstay w wersji soft flex? jesli tak czy nie masz wrazenia ze ten nr (180) wpada w roz? mialam 180 do tlustej byl idealnie bezowy kupilam do suchej i sie przerazilam ;/ i nie wiem czy kupowac do tlustej czy co zrobic bo nie mam tlustej cery wrecz z mozliwosciami do przesuszen... a ten 180 dla suchej jakos taki rozowy jest ;( kupilam nawet MF Lasting Performance ale ten podklad jest marniutki dla mnie w porownianiu z colorstay
![]() |
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Ładne! Połączenie fioletowego i żółtego bardzo oryginalne, ten nawet bardziej mi sie podoba niż turkusowy ale oba śliczne. Koteczek słodki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Bardzo ładne makijaże, pierwszy ładny a drugi prześliczny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:17.