|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
!!pamiatki rodzinne!!!
Czesc. Interesuje sie historia, a ostatnio zglebiam przeszlosc i historie mojej rodziny. Przeszukalam dom mojej babci w poszukiwaniu wszelkich pamiatek, starych dokumentow i wszelkich innych "staroci" z historia w tle. Przez przypadek natrafilam rowniez na jakies zdjecia, niekoniecznie nalezace do mojej rodziny, stare ksiazki, bizuterie. Czy znacie jakis sposob, gdzie moglabym to wystawic- by ktos, kto jest zainteresowany, moglby ewentualnie to ode mnie odkupic, albo zamienic sie na cos bardziej dla mnie cennego. Robilyscie to kiedys? A moze wy macie podobne rzeczy na strychu i nie wiecie, co mozecie z tym zrobic. Dzieki z gory za dyskusje
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: !!pamiatki rodzinne!!!
Najpierw polecam się upewnić czy rzeczy które chcesz upłynnić rzeczywiście nie są związane z Twoją rodziną
![]() A później możesz wystawić je na aukcje w jednym z ogólnodostępnych portali ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
myślałam,że chcesz uciąć mamie włosy na pamiątkę jak jedna pewna Wizażanka
![]() p.s oczywiście bez obrazy
![]() |
#4 |
BAN stały
|
stara biżuteria??????????:rolle yes:
jak złota, to ja jestem chętna!!!!!!!!!!!!!!! mogę odkupić |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Czy pamiątki naleza tylko do ciebie ?
osobiscie nie zyczylabym sobie aby ktos wyprzedawal cos nalezace do calej rodziny. jesli babci zostawiła tylko tobie te pamiatki to rob z nimi co chcesz chociaz babcia chyba sie w grobie przewraca co wnusia z tym wyrabia. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeśli nie, to nie masz prawa tego sprzedawać -chyba ,że właściciel owych rzeczy na to pozwoli.
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Sprzedawac pamiątki rodzinne? Za jakies bezcen? W zyciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
chyba mnie nie zrozumialyscie. chodzi mi o to, czy jest jakies miejsce w sieci w ktorym mozna znalezc pamiatki rodzinne, nalezace do mojej rodziny, a ja moglqabym oddac to, co co mam i co nie do konca nalezy do mojej rodziny, innym kolekcjonerom. Moze ktos szuka tego, w czego ja jestem posiadaniu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Witam
Miałam bardzo podobny dylemat związany ze zidentyfikowaniem pewnego starego przedmiotu jaki od lat przechodzi z pokolenia na pokolenie w mojej rodzinie. Jakoś całkiem przypadkowo natknąłem się na stronę www.e-familio.pl , dzięki której identyfikacja się powiodła. Zastanawiam się czy nie zamieścić na tej stronie ogłoszenia – być może znajdzie się jakiś kupiec-kolekcjoner, któremu ten przedmiot bardziej się przyda. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Najpierw pokaz wszystko najstarszym w twej rodzinie, jezeli coś pozostanie nie zidentyfikowane polecałabym skontaktowanie się z osobami jakie zbierają archiwalia np. odnośnie regionu, miasta, wsi, miejscowych zbieraczy - może coś będą z tego chcieli...
A jak nie to allegro, od złotóweczki wszystko po kolei. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Upewnij się czy na pewno nie należy to do Twojej rodziny a później opchnij na allegro jak tak bardzo chcesz się pozbyć. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Ja całkiem niedawno odkopałam swojego aniołka, którego dostałam na komunie od swojej matki chrzestnej. Niby nic, ale jakoś tak od razu milej na sercu się zrobiło.
Najśmieszniejsze jednak jest to, że teraz moja kuzynka miała komunie i dostała od swojej matki chrzestnej takiego samego aniołka jakiego ja dostałam ładne kilkanaście lat temu. Nawet znalazłam na stronie internetowej. Teraz się to nazywa Archanioł Rafael Niezwykła Figura Veronese wcześniej po prostu aniołek... Czasy się zmieniają a ceny rosną.. myślę jednak, że moja chrzestna nie wyłożyła takiej kwoty na zwykła figurkę. Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2015-04-22 o 13:44 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.