|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Makiety, meble do makietow
jestem na wydziale architektury wnetrz i w najblizszym czsie bede musiala zrobic makiet z wyposazeniem. Moze wiecie jakies linki, ktore pomogly mnie w tym. bede bardzo wdzieczna za pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Makiety, meble do makietow
hmm hmm zauwazyłam taki samotny pusty post i chciałam pomóc... ale nie umiem
![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zadomowienie
|
O ile dobrze kojarze to makieta dla mnie to model przestrzenny np z miniaturami mebli - taki "domek dla lalek". Więc jeśli chodzi Ci o coś takiego to po prostu musisz zrobić mebelki z pudełek i innych przydatnych do tego celów przedmiotów. Nic innego nie przychodzi mi do głowy jak tylko zrobienie samodzielnie tych mebelek i innych sprzetów pomocnych w aranżacji wnetrz
ALBUMY Zarobiona mama pracująca ![]() Tylko nudne kobiety mają nieskazitelnie czyste domy. Przez pierwsze dwa lata uczysz dzieci chodzić i mówić a przez następne szesnaście lat marzysz o tym żeby usiadły spokojnie i się zamknęły !!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | ||
Wtajemniczenie
|
Podaję linka to stronki na której jest dużo na temat robienia makiet.
![]() http://www.makieta.malowanie.net/index.html
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
bardzo szybko i łatwo robi się wszelakie sprzęty z gąbki florystycznej /takiej do kwiatów/ nie wiem jak mebelki ale budynki /nawet o skomplikowanej formie/ są rewelacyjne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
hej,
podszyje sie pod wątek jesli mogę :p Właśnie też czegoś takiego szukam.. link powyżej nie działa niestety ![]() Mój brat ma zrobić do szkoły domek z kartonu taką makiete. Myslałam nad tym żeby obszyć materiałami różne pudełka i to beda mebelki (sofy pufy itd) ale co z resztą... zwykłe szafki stoly itd ? obkleić papierami ? Liczę na waszą pomoc i wszelakie kreatywne pomysły co do wyposażenia ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
CraftMod
|
Nie wiem czy Ci to pomoże, ale nasunął mi się wątek nt domków dla lalek, tam jest mnóstwo przykładów, jest z czego czerpać inspiracje
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Hmm.. ja też kiedyś robiłam coś takiego. Tylko, ze byl to cały domek. Powycinane drzwi. Tapeta z tapety... jakiś starych ścinek, albo farbą pomalowana. Podłoga takie maleńkie kwadraciki korkowe mieliśmy. Meble zazwyczaj z pudełek od zapałek, po lekach. Też kombinowaliśmy z wykałaczek mebelki. Malutka łodyżka sztucznego kwiatka w doniczce (w maluśkim korku od jakiegoś lekarstewka. Mini plakaty i obrazki na ścianach. Ona też z wykałaczek. Oj pamiętam, ze długo się z bratem nad tym bawiliśmy... ;]
A mebelki były od domku od lalek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
nirshya.dwbh dziękuje
![]() mala2806 właśnie coś takiego chcemy zrobić... tylko nie mamy domku dla lalek zeby mieć skąd zabrac meble ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:30.