|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesuj± siê stylizacj± fryzur oraz stylingiem. Chcesz pog³êbiæ swoj± wiedzê, podzieliæ siê do¶wiadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 198
|
fryzura K. Gniewkowska (z filmu czas honoru) - jak zrobiæ samodzielnie
Uwa¿am, ¿e fryzura jest przepiêkna, nietuzinkowa. Próbowa³am j± sobie zrobiæ sama ale rêce odpadaj a efekt marny. Mo¿e jaka¶ fryzjerka podpowie mi jak do niej podej¶æ> Jak wywin±¶ w³osy, czzy bêdzie potrzebnu jaki¶ fryzjerski przyrz±d? Dziêku za wskazówki
http://gfx.filmweb.pl/ph/02/93/470293/126545.1.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 5 384
|
Dot.: fryzura K. Gniewkowska (z filmu czas honoru) - jak zrobiæ samodzielnie
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 10
|
Dot.: fryzura K. Gniewkowska (z filmu czas honoru) - jak zrobiæ samodzielnie
Ja prawie indentycznie czeszê siê na codzieñ i przyznam, ¿e wychodzi nie¼le. Mo¿esz zrobiæ kilka wersji tej fryzury, bo tak, jak pewnie zauwa¿y³a¶ w Czasie Honoru wiêkszo¶æ kobiet ma podobne koki, tylko, ¿e w innej "oprawie", czyli inne grzywki, inaczej spiête boki itp.
¯eby uzyskaæ efekt delikatnej fali na grzywce przed pójciem spaæ popsikaj w³osy sprejem do uk³adania. Ja u¿ywam nivea do unoszenia u nasady w turkusowym opakowaniu. Uformuj falê i przypnij takimi specjalnymi metalowymi klipsami: http://www.☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠☠.pl/okazja/zdr...m-6-sztuk.html u góry, na dole i po ¶rodku. Id¼ spaæ, a rano delikatnie rozczesz. Fala powinna siê udaæ. Je¿eli chodzi o boki, to s± ró¿ne mozliwo¶ci. Ja najczê¶ciej skrêcam je poprostu do ty³u i przypinam wsuwkami. Wtedy efekt jest podobny jak na za³±czonym przez Ciebie zdjêciu. Jednak ta metoda ma to do siebie, ¿e przy rolowaniu w³osów z ty³u, w³osy po bokach czasem rozchodz± siê. Dlatego na pocz±tku naj³atwiej bêdzie boki spi±æ grzebykami.: http://www.sagatia.pl/p1263,grzebyk-...pl-10-szt.html Ty³ w³osów jest natrudniejszy. Je¶li masz proste ¶liske w³osy to bêdzie bardzo trudno. Najlepiej mieæ w³osy bardzo mocno zakrêcone np. na wa³ki czy papiloty. Bierzesz wtedy w³osy do ty³u jak przy robieniu kucyka, ³apiesz koñcówki i rolujesz do góry. Przypinasz wsuwkami specjalnymi do koków tzw. kokówkami. Inny patent na kok z ty³u g³owy to u¿ycie wype³niacza do koków, dostêpnego w sklepie fryzjerskim. Wtedy nawijasz na niego w³osy i rolujesz do góry i oczywi¶cie spinasz kokówkami. Taki wype³niacz mo¿esz zrobic te¿ sama np. z papieru lub z w³asnych w³osów, jak to robiono m.in. w latach 40-tych. Polecam ci, ¿eby¶ najpierw spróbowa³a wieczorem czesania tej fryzury, ¿eby¶ rano przed wyj¶ciem z domu nie musia³a staæ 2 godziny przed lustrem. Mam nadziejê, ¿e pomog³am chocia¿ trochê. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.