|
Notka |
|
Ceremonia i tradycja ślubna, weselna W tym miejscu możesz podzielić się widzą, jak zaplanować ceremonię ślubną. Na co zwrócić uwagę przy szukaniu sali weselnej. Przypomnieć tradycje weselne. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
praca - czy wypada zaprosić bez osób towarzyszących
Witam
![]() Powolutku przygotowujemy się do ślubu i wesela, jesteśmy na etapie wyboru sali. A co za tym idzie - wstępnego ustalenia listy gości, musimy przecież wiedzieć, jak pojemnego miejsca potrzebujemy ![]() Co do rodziny, to większych wątpliwości nie mamy, większy problem ze znajomymi. Oboje mamy kilkoro przyjaciół, których zapraszamy parami (bo jako pary się znamy). Ale chcielibyśmy zaprosić też kilka osób z firm, w których pracujemy, albo pracowaliśmy, ale dalej utrzymujemy kontakt. Czy takie osoby powinnam zapraszać wraz z osobami towarzyszącymi? Sęk w tym, że moja firma jest maleńka, ciężko tu mówić o 'delegacji' pracowników, prościej byłoby zaprosić wszystkich ![]() 1. ludzi z firmy w postaci np. dwóch, trzech osób, pozwolić im samym zdecydować którzy to będą (traktowane wtedy jako delegacja firmowa, problem z osobami towarzyszącymi odpada) 2. najbliższe osoby z firmy wraz z osobami towarzyszącymi - te osoby, z którymi spotykam się prywatnie poza pracą, choć nie jest to jakaś głęboka przyjaźń; boję się tylko, że pozostali poczują się pominięci no i zazwyczaj u nas chodziły raczej delegacje.. Ale ostatni ślub był, jak firma była jeszcze mniejsza.. 3. wszystkich z firmy bez osób towarzyszących Proszę o rady ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: praca - czy wypada zaprosić bez osób towarzyszących
Pracuje w bardzo malutkiej firmie. Długo zastanawiałam się czy zapraszać wszystkich (obecnie już żona jednego z kolegów jest moją koleżanką). Ostatecznie będziemy zapraszać wszystkich z osobami towarzyszącymi (w sumie 8osób).
Uważam, że zapraszanie bez osób towarzyszących nie jest dobrym wyjściem, bo zaproszeni pewnie szybko się ewakuują z wesela. Lepiej zaproś tyko tych z którymi utrzymujesz kontakt nie tylko w godzinach pracy razem z os. towarzyszącymi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
wiadomo każdy jest inny, ale gdyby mnie zaproszono na wesele bez Tżta to bym nie poszła, nie wyobrażam sobie też odwrotnej sytuacji...
![]() więc zastanów się dobrze czy te osoby nie bedą urażone gdy zaprosisz je tak jak pisałaś w punkcie 3 bez osob towarzyszących...
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Zgadzam się z dziewczynami - uważam, że jak się kogoś zaprasza to wypada zaprosić z osobą towarzyszącą, bo ktoś może poczuć się urażony i nie przyjść wcale.
![]() |
![]() |
#5 |
Zadomowienie
|
no to już nawet nie wypada tylko dzieci idą same
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Mi osobiście nie chciałoby się iść na wesele gdybym dostała zaproszenie bez osoby towarzyszącej. Ja dalszych znajomych zapraszam tylko do kościoła.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
hmmm my tez sie zastanawialismy jak zaprosic ludzi od mojego narzeczonego z pracy (poniewaz ja narazie nie pracuje) ale sprawa wyjasnila sie sama, z tego wzgledu ze w zeszlym roku jedna jego kolezanka wychodzila za maz i ona zapraszala wszystkich do Kosciola tylko ale i tak wyslalli delegacje i wszyscy zlozyli sie na prezent
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
ale wy ich wszystkich zapraszacie na wesele, czy na sam ślub? Jeśli na wesele to z osobami towarzyszącymi, a jeśli na sam ślub, to wg mnie jak najbardziej można zaprosić samych współpracowników. I tak najczęściej przychdozi tylko kilka oddelegowanych osób
![]()
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
No ja mam podobny problem. W moim dziale jest z 10 osób. Z żadną z nich nie spotykam się poza pracą. Jak zaproszę wszystkich to sie zrobi 20 osób. Na dodatek wesele jest 300 km od miejsca mojej pracy więc musiałabym wszystkim zapewnić nocleg. Znowu wogóle ich nie zaprosić też nie wypada. Może tylko na ślub? Mam zagwozdkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
My mamy podobny problem...Jednak doszliśmy do wniosku, że delegatów zaprosimy bez osób towarzyszących...to zbyt duże koszty...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
No i wymyśliliśmy - jako, że nie możemy sobie pozwolić na zaproszenie wszystkich, to nie zapraszamy nikogo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.