|
Notka |
|
Pielêgnacja w³osów i fryzury Podyskutuj o pielêgnacji w³osów krêconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawd¼ modne fryzury: ciêcia, koloryzacje, fryzury na ¶lub, wesele, Komuniê, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 52
|
![]() dekoloryzacja ( z czerni na br±z ) - czy to nie oby szaleñstwo ?
Hej dziewczyny w zwi±zku, ¿e jest tu du¿o do¶wiadczonych kobietek, my¶lê ¿e mi pomo¿ecie
![]() Otó¿ chcê zmieniæ kolor w³osów. -od zawsze farbowa³am na ciemny br±z (za³. 1) -teraz chcê swój naturalny (zal.2) Naczyta³am siê o dekoloryzatorach, rozja¶niaczach, ale nie wiem czy to mi da oczekiwany efekt.? Potrzebujê Waszej pomocy! P.S - nie ¶miejcie siê z mojej miny w za³±czniku 2 , to by³o za czasów dzieciñstwa : P
Bo sztuk± jest znale¼æ powód do u¶miechu ![]() Edytowane przez madzienka92 Czas edycji: 2012-04-11 o 11:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: dekoloryzacja ( z czerni na br±z ) - czy to nie oby szaleñstwo ?
jest ju¿ w±tek o dekoloryzacji https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=311500
Æwiczê od 10.07.2012. Mój trening -> https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=757235&page=18 i efekty -> https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=457 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3961 PALEO ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
Wiadomo¶ci: 1
|
Witaj
![]() Moim zdaniem lepiej Ci w ja¶niejszych odcieniach, ciemne kolory dodaj± lat i wyostrzaj± rysy twarzy. A ja¶niejsze doda³yby Ci blasku, masz subtelne rysy twarzy i szkoda siê postarzaæ maj±c tak ¶liczn± buziê. ![]() Nie radzi³abym przeprowadzaæ tego zabiegu samodzielnie w domu, trudno samej na³o¿yæ produkt na tyle szybko, by w³osy rozja¶nia³y siê jednocze¶nie, a jeszcze trudniej oceniæ i kontrolowaæ stopieñ rozja¶niania i stan w³osów pos³uguj±c siê lusterkami. Obecnie na rynku s± profesjonalne produkty, które "zdejmuj±" tylko ten sztuczny kolor farbowany, nie naruszaj±c naturalnych pigmentów, w efekcie otrzymujemy swój prawie naturalny kolor w³osów. Mo¿na go od¶wie¿yæ koloryzacj± semipermanetn± (pó³trwa³± - na zasadzie szamponów koloryzuj±cych). Drugi sposób to znana powszechnie dekoloryzacja, czyli na³o¿enie na w³osy preparatu rozja¶niaj±cego. Ja osobi¶cie nie pozwoli³abym ¿adnemu fryzjerowi na³o¿yæ sobie tego na wszystkie w³osy jednocze¶nie (tym bardziej d³ugie) jak farbê, mo¿na robiæ to w bezpieczniejszy sposób z lepszym efektem. S± równie¿ tzw. k±piele rozja¶niaj±ce, zachowuj±c odpowiedni± proporcjê mieszanki sk³adaj±c± siê kilku produktów nak³adamy na w³osy i po uzyskaniu efektu sp³ukujemy. Jednak wymienione wy¿ej sposoby to wg mnie zadanie dla dobrego fryzjera. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 88
|
Szaleñstwo? Ja zszed³em z czarnych do blondu ;|
![]() |
#5 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 135
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() "Obecnie na rynku s± profesjonalne produkty, które "zdejmuj±" tylko ten sztuczny kolor farbowany, nie naruszaj±c naturalnych pigmentów, w efekcie otrzymujemy swój prawie naturalny kolor w³osów. Mo¿na go od¶wie¿yæ koloryzacj± semipermanetn± (pó³trwa³± - na zasadzie szamponów koloryzuj±cych)." <-------- TO jest dekoloryzator i mo¿na siê w to pobawiæ w domu, jest kilka w±tków na wiza¿u o tym, spróbuj trochê tam poczytaæ, bo na pewno nie dowiesz siê takich durnot jak tutaj ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
S³ysza³am ¿e dekoloryzacja to w³a¶nie zdjêcie tego koloru do moich naturalnych, robi³a bym to przy pomocy mamy wiêc trochê l¿ej . Zastanawiam siê jednak czy przy dekoloryzacji nie bêdzie prze¶witów, przebarwieñ na w³osach ?? ![]() ---------- Dopisano o 15:53 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- Na prawdê ?? A mog³aby¶ opisaæ jak Ci siê to uda³o ? Korzysta³a¶ z rozja¶niaczy czy wybra³a¶ inn± metodê ? ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
Co o tym my¶lisz ??
![]() |
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 88
|
Cytat:
![]() Normalnie. Trzy rozja¶niania, a potem blond farba. Po pierwszym rozja¶nianiu wyszed³ mega rudy kolor, nawet mi siê podoba³, ale d³ugo w nim nie wytrzyma³em. Po tygodniu znowu rozja¶nianie... dwa razy pod rz±d. Najpierw na d³ugo¶ci tam gdzie by³y najciemniejsze, a pó¼niej na ca³± g³owê. Efekt oczywi¶cie kurczak, wiêc przez kolejny tydzieñ tonowa³em je fioletowym szamponem. Sporo siê wyp³uka³o. I potem blond farba. Gdyby¶ chcia³a przejrzeæ moje zdjêcia jak mniej wiêcej wygl±da³y efekty tego, to s± u mnie w galerii, ale tylko dla przyjació³. Zajrzyj na w±tek o dekoloryzacji, tam FRYZ najlepiej ci doradzi jak masz dzia³aæ ![]()
Chocia¿ wy nie mylcie mnie z kobiet±... ![]() Edytowane przez devil inside Czas edycji: 2012-04-02 o 16:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Klocylda a poleci³a by¶ jaki¶ w miarê dobry dekoloryzator, przede wszystkim czy mo¿na go dostaæ w zwyk³ej drogerii czy te¿ zamawiaæ przez internet ??
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A i mam jeszcze jedno pytanko, je¶li po dekoloryzacji chcia³abym uzyskaæ efekt jak w za³±czniku to jakiej farby musia³abym u¿yæ ?
Pewnie dwóch, bo tam widzê lekkie pasemka. Podoba mi siê taki kolor i nikt nie potrafi mi doradziæ jak powinam to zrobiæ i jakiej farby u¿yæ ![]()
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Ja robi³am elgonem i by³am zadowolona, z tego co widzia³am renee blanche te¿ ma dobre opinie. Nie kupisz niestety w drogerii, trzeba zamawiaæ ze strony producenta albo na allegro. Chocia¿ mo¿esz te¿ spróbowaæ w hurtowniach fryzjerskich, je¶li znasz jakie¶ w swoim mie¶cie. Ogólnie radzê poczytaæ trochê wiêcej na specjalnych w±tkach o dekoloryzacji, tam siê dowiesz co robiæ, jak, czego unikaæ i jakiej farby pó¼niej u¿yæ.
Co do koloru, to niestety nie pomogê, bo siê na tym kompletnie nie znam ![]() Ale o to pewnie te¿ mo¿esz zapytaæ na w±tkach o dekol. a jak nie to na tym: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235043&page=72 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Raczkowanie
|
Dziêkujê Wam za wszystkie odpowiedzi
![]() ![]() Dziêkujê jeszcze raz! ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.