![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Igrzyska Olimpijskie w Soczi
Otwieram temat, aby na bieżąco móc się emocjonować
![]() To jedne z najbardziej kontrowersyjnych igrzysk w ostatnich czasach (chyba najbardziej kontrowersyjne od tych w Moskwie). Ale staram się odcinać politykę Rosji od sportu. Plus ogromne zagrożenie atakiem terrorystycznym, chyba największe jakie do tej pory było. Szans medalowych mamy sporo, oby większość z nich wypaliła. I mam nadzieje też na medalowe niespodzianki. Jutro pierwsi sportowcy zaczną rywalizować, a pojutrze otwarcie, podobno najbardziej widowiskowe, ale jeszcze nie dopracowane... Swoja drogą bawi i oburza jednocześnie mnie to, że wydano na te igrzyska najwięcej w historii, a wszystko jest niedopracowane, dużo rzeczy wręcz spartaczono itd. Podobno połowa 50 miliardów poszła na łapówki. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Marszałkini II RP
|
Dot.: Igrzyska Olimpijskie w Soczi
Mnie najbardziej interesuje czy istotnie Alina Kabajewa będzie zapalała znicz olimpijski. Jestem o nią zazdrosna, bo skrycie zawsze podobał mi się Putin. I nie robię sobie żartów, bo świadomość, że od skromnego agenta stał się najpotężniejszym człowiekiem na świecie robi swoje
![]() Same igrzyska jako takie średnio mnie interesują, bardziej właśnie ta polityczna otoczka, jak świat je odbierze, czy będą jakieś skandale, zamachy, itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.youtube.com/watch?v=xQQDQHYv4_8 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Marszałkini II RP
|
Jako jego fanka już od bardzo dawna to znam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Konto usunięte
|
Rosja to chyba najbardziej łapówkarski kraj na świecie, więc sumy nie dziwią. Dziwią mnie za to że jeszcze nie wszystko jest dopracowane. Przecież wiadomo że Soczi to oczko w głowie Putina.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i też nie liczono się z kasą i stąd te zdjęcia toalet które obiegają świat. ja jestem ciekaw co będzie na MŚ w piłce nożnej w Katarze, tam to dopiero pójdzie kasy. a co do szans medalowych, to mnie wnerwia już balonik pompowany przez TVP, już pompują a jak komuś nie wyjdzie, nie wytrzyma presji to od razu człowieka z błotem zmieszają. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Taaaa, już Putin dopracowuje wszystko. Łapali i zabijali bezdomne psy
![]() ![]()
![]() |
#8 |
Biała Dama
|
A mnie nie interesuje ani polityka, ani to co mówią media o szansach medalowych, cieszę się na mnóstwo dyscyplin które będą pokazane w ogólnodostępnej telewizji. Lubię oglądać sport, właściwie tylko dlatego włączam telewizor, ale tak na co dzień mało co jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I jeszcze co do TVP i transmisji. Jestem bardzo rozczarowana, że w tym roku tylko TVP będzie IO transmitowało. Irytują mnie komentatorzy, te studia z dziwnymi osobami, znowu pewnie zaproszą jakiś celebrytów itd. O wiele lepiej ogląda się sport na Eurosporcie, no i oferta byłaby tez bogatsza, ESP2 zawsze pokazywali jakieś dziwne sporty, które można zobaczyć tylko z tej okazji, ale mam nadzieję, że pokażą trochę np. narciarstwa dowolnego. ---------- Dopisano o 16:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Cytat:
Co do psów takie rzeczy były też na Ukrainie. I oburzył mnie brak reakcji Polski, która była przecież partnerem w organizowaniu. ![]() A teraz dwie imprezy w Brazylii będą, tez dziwi mnie to, że organizuje je państwo gdzie ludzie umierają z głodu na ulicach. A oni wydają iliardy na MS i olimpiadę. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Marszałkini II RP
|
Rzadko się o tym wspomina, ale budowa obiektów olimpijskich potwornie zniszczyła przyroda.
Świat ma tak naprawdę gdzieś prawa człowieka, zwierząt, ekologię jeśli ma do czynienia z państwem silnym. Dlatego Chiny i Rosja dostały olimpiady. Liczy się tylko interes ekonomiczny. Ale nie mogę się doczekać transmisji z otwarcia igrzysk i oczywiście mnóstwa polskich medali ![]() Edytowane przez Niebieskooka arystokratka Czas edycji: 2014-02-05 o 15:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Konto usunięte
|
Mnie to nie dziwi. Jak nagadają że mamy tyle szans, to wiadomo że ludzie będą oglądać i kaska z reklam wpłynie. Aczkolwiek dla mnie tez jest to wkurzające.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Marszałkini II RP
|
To tak z Małyszem kiedyś było, że w końcu nie zdobył złota, ale pół roku przed już się emocjonowali, że na pewno wygra.
Oby tylko jak najmniej komentował pan Wkurzajewski, pardon, Kurzajewski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Konto usunięte
|
Kurzajewski nic nie komentuje. On studio prowadzi. Na pewno w studiu będzie Rafał Kot, a zawody to będzie komentował pewnie Szaranowicz. Byle tylko nie prowadził wywiadów Szczęsny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Marszałkini II RP
|
Nawet w studio to i tak za dużo Wkurzajewskiego dla mnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jak pomyślę że teraz co chwilę słuchać będzie trzeba Szaranowicza bo przecież on każą dużą imprezę komentować musi a w studio siedzieć będzie Kurzajewski to naprawdę aż odechciewa się tego oglądać. szkoda bo Eurosport to jakiś poziom reprezentował a TVP to sportem zajmuje się tylko wtedy gdy są sukcesy bo jak ich brak to i TVP brak przy transmisjach, choć kanał sportowy mają gdzie prawie nic nie ma... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Marszałkini II RP
|
Ja jeśli już oglądam jakąś sportową transmisję na TVP to staram się omijać studio, bo komentatorzy, goście i sam poziom dyskusji jest tak żenujący, że się za nich wstydzę jak można brać pieniądze za takie dno.
Lusia, z Tajnerem nie widziałam, ale z Lewandowską tak ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Byl zawieszony. Wrócił dopiero 1 stycznia. Wcześniej studio prowadził Jabłoński. Ja osobiście lubię oglądac jak jest Kot w studio, bo jednak facet się zna i zawsze coś ciekawego powie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Marszałkini II RP
|
Szkoda, że wrócił
![]() Muszę zajrzeć do programu o której jutro transmisja rozpoczęcia igrzysk w Soczi. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czekam z niecierpliwością aż zaczną się skoki i hokej ![]()
![]() Edytowane przez Lady in Blue Czas edycji: 2014-02-05 o 16:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Na yt podpisali żona R. Lewandowskiego, a jak była żona Stocha albo Kruczka to napisali 2 miejsce Kamil Stoch i Trener Roku ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | ||
Wtajemniczenie
|
Melduję się oczywiście i ja!
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Skład życia. Biedny Szaranowicz.
![]() |
![]() |
#23 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Rosja przynajmniej ma już jakieś stadiony więc sobie poradzą z MŚ, no chyba że będą budowali nowe, jeszcze większe i nowocześniejsze te stadiony ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
BAN stały
|
Soczi już zasłynęło podwójnymi toaletami.
Nie ma to jak kupa w towarzystwie rywala. Zawody też można zrobić, kto szybciej, kto więcej. Edytowane przez grubella Czas edycji: 2014-02-05 o 16:40 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Marszałkini II RP
|
Mam nadzieję, że nie, bo nas zwyczajnie nie stać na taką imprezę. Ostatnio chyba Sztokholm się wycofał z pomysłu zorganizowania IO argumentując tym, że ich na nie nie stać. Ogólnie jestem za igrzyskami, żeby były w Polsce, ale dopiero jak poziom życia się podniesie, a nie jak w przypadku Euro, że dróg nie pobudowano do końca, Stadion Narodowy to badziew, itp., itd. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:38.