![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wzrost po pierwszej miesiączce - ankieta
Dziewczyny, ile urosłyście po pierwszej miesiączce??
Sukam potwierdzenia tezy, że rośnie się do 3 lat po pierwszej miesiączce. Od razu się wytłumaczę, że użyłam wyszukiwarki, był temat pt.: "W jakim wieku przestaje się rosnąć?", i było tam o tym wspomniane, ale nie zawsze i nie we wszytskim wypowiedziach. Proszę, jesli jest taka mozliwość o niekasowanie tego tematu, bo potrzebuję zrobić ankietę, a nowy temat szybciej zostanie zauważony. I proszę o potraktowanie go poważnie, pytanie jest poważne i naprawdę ta ankieta jest mi potrzebna. Aha, żeby nie było, że nie odpowiadam - urosłam jakieś 2,5 cm. od pierwszej miesiączki, która pojawiła się w wieku ok. 16 lat. I wolałabym, aby wypowiadały się osoby, u których proces wzrostu już się zakończył. I koniecznie napiszcie, ile to było cm. Liczę na Was i z góry dziękuje. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wzrost po pierwszej miesiączce - ankieta
nie, no musze odpowiedzieć, nie ma siły...
Nie mam pojecia. A teraz ja mam pytanie: Skad masz takie wiadomości, jakies źródła? Pytam bardzo powaznie.
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Kurdebele, mi proces wzrostu się już zakończył, ale nie wiem ile urosłam od tego czasu. Nie pamiętam po prostu. Ciekawa jestem opinii innych n.t. temat.
A gdzie słyszałaś o czymś takim? Wydaje mi się, że pierwszy okres kobieta ma powiedzmy mniej więcej między 12 a 15 rokiem życia a szkielet rośnie do załóżmy 18-20 roku życia. I nie jest to od siebie jakoś zależne? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Takie wiadomości czytałam na wielu stronach poświęconych dojrzewaniu, m.in. na tej: http://www.szkola.net/dladziewczyn/?id=3398
Dziewczyny proszę, postarajcie się, bo obiecałam komuś, że mu pomogę i zapytam się wizażanek. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
hehe rodzice mnie mierzyli jak bylam mala, wiec mam taka miarke z zaznaczonym wzrostem i datami totez moge ci odpowiedziec, ze pierwsza miesiaczke mialam w wieku 11 lat i mialam wtedy 149cm, a teraz mam 21 lat i mam jakies 160-162cm
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze tylko że między 20 a 30 rokiem życia rośnie się jeszcze o około 1 cm.
![]() |
#7 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
|
gdzies ok 14-15 roku zycia... ale to pewno zalezy tez od tego kiedy kto dojrzewal... u mnie bunty nastoletnie, szybki wzrost itp. to wlasnie gdzies ok 13-14 roku zycia... potem wydaje mi sie, ze moj okres dojrzewania sie zakonczyl. przynajmniej ja nic takiego nie odczuwalam, a i emocjonalnie bylam ustatkowana
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Kurde ale pytanie... nie potrafię odpowiedzieć...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Po co Ci ta ankieta? Dla kogo? W jakim celu?
I nie wmawiaj, że potrzebujesz też ankiety na temat liczby majtek, staników i tego, czy przymierzamy majtki przez zakupem.
![]() |
#12 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() ps.trudne pytanie,właśnie zdałam sobie sprawę,że nawet nie pamiętam w jakim wieku miałam pierwszy okres ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyno, zlituj się. Nie masz 100 postów, za to masz 35 wątków. Z czego 1 powstały z połączeń innych. Pytasz o wszystko, jak małe dziecko, czy można ćwiczyć na siłowni ma macie (po co, po co wychodzić w takim celu z domu, już płacenie pomijam...), co zamiast kanapki na studiach (możesz sobie przynieść pomidorówkę w termosie, albo sałatkę w plastikowym kubku, to naprawdę nie jest zakazane), czy jak schudniesz opadnie Ci biust, i jeśli ktoś Ci odpisze, że masował i mu nie opadł, to zaczynasz ekstra pytać, czy masowanie pomaga (przejrzyj fitness, na pewno nie Ty pierwsza, nie ostatnia masz tego rodzaju dylemat), czy ściągać do spania do mycia dość długie kolczyki (tak, tak, tak), czy rozpoczynając seks brałyśmy pod uwagę możliwość zajścia w ciąży (po to chyba natura wynalazła seks). A teraz lecisz już serią, jak z karabinu maszynowego. Część z nas stara się pomóc, ale zrozum, że zaczynasz nas wkurzać (ja np. robię, o tak:
![]() ![]() Pozdrawiam.
![]() |
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
Zaczyna się to robić dziwne
![]() ![]()
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
no, brutalne ale prawdziwe ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Prosze o skasowanie tego dictum powyżej.
Posty nie na temat powinny być kasowane. A to jest nie na temat. I nie pouczaj mnie, co i jak mam robić, bo to smieszne, żeby obca osoba mi rozkazywała. Jak się nie podoba, to nie odpowiadaj. Właśnie tego typu posty zaśmiecają mój wątek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie np. śmieszne jest robienie z siebie durnia.
A (prawie) wolna wola.
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
No to teraz się zacznie
![]()
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
A dla mnie załosne jest próba udawania "inteligęta" na anonimowym forum. Ja po wstaniu od kompa nie będę pamiętać waszych nicków, więc jesli chcecie mi zaimponować i pokazać, że jesteście w czymś lepsze, to sobie darujcie
Założyłam normalny temat, to się w nim normalnie wypowiadajcie. Co to ma do rzeczy, jakie były inne tematy załozone przeze mnie. Jeszcze raz prosze moderatora o kasowanie postów nie na temat |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Twój nick pamiętać z pewnością będę, aczkolwiek nie będę sobie zaprzątać Twoją osobą głowy.
Moderatorzy nie kasują off topów, mają wystarczająco dużo innej pracy.
![]() |
![]() |
#22 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Mrs Mrau
|
ehh
tak,zjedzcie sie nawzajem. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
coby nie zasmiecac Twojego watku odpowiem na to kolejene dziwne pytanie- Nie mam bladego pojęcia bo zupełnie mnie to nie interesuje i nie interesowało.
Chciałbym pogratulowac fantazji, braku powaznych problemów zyciowych i nadmiaru czasu. Wątki które zakładasz i zakładałaś sa naprawde fascynujaco bezsensowne. Szczególnie zafascynowały mnie wątki: "Czy na starość naprawdę się kurczymy? ,"Podajecie wzrost mierzony rano czy wieczorem?"
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
To jakieś badania na studia??
Jak byłam w LO, to przyszła do nas pewna studentka z odpisanymi naszymi wymiarami w każdym etapie dotychczasowego życia (info zaczerpnęła z kart od higienistki) i zadawała różne pytania, m.in. kiedy dokładnie miałyśmy pierwszą miesiączkę.
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Tak, to jest potrzebne koleżance, która studiuje fizjoterapię.
Nie wnikałam po co. Dostałam takiego smsa, żebym zapytała na jakimś popularnym forum. Aha - i od tej pory będę odpowiadać tylko na posty związane z tematem. Posty oceniające mnie, bądź tematy, które założyłam będę traktować jak powietrze. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
Ale skoro tak dużo pytań jest to nie można było sklecić jednej zawierającej to wszystko ankiety? Są chyba w necie jakieś miejsca gdzie można sobie za darmo stworzyć ankietę, często tu się takie pojawiają i chętnie wypełniamy...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
www - w trans wpadłaś??
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.