|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
jak zrobic taki makijaz?
witam
chcialabym zrobic sobie taki makijaz jak ma doda na zdjeciu dodam ze nie mam innych fotek gdyz przypadkowo natknelam sie na nie w internecie czy jest to makijaz dymny? przyznam ze nie jestem w tej dziedzinie ekspartem ![]() a moze ktoras z Pan juz go probowala na sobie? prosze o linka i porady jak go wykonac czekm na odpowiedzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: jak zrobic taki makijaz?
malujesz w zew.kąciku oka kreskę do połowy powieki, którą następnie delikatnie rozcierasz,wyciagając ku górze, starajac sie stworzyc coś na kształt trójkąta. następnie, wciaż w zew.kąciku oka, na kredce aplikujesz czarny cień i rozcierasz go "wyciągając" trochę ku górze, dzięki temu oko wygląda lepiej. Następnie na resztę powieki nakładasz jasny cień i lekko rozcierasz granice miedzy nimi. W kąciku oka nałóz odrobinę białego cienia, powiększysz oko. na dolna powiekę- czarna krecha, lekko roztarta, górną wykończ eyelinerem, dobrze wytuszuj rzęsy i jest!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Kilka razy robiłam sobie taki makijaż oczu i zamiast czarnego cienia używałam ciemnego grafitu- nie robił aż tak dramatycznego efektu, jak głęboka czerń
![]() magdaSEM- dokładnie w taki sam sposób robię ten makijaż ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
BAN stały
|
Mi nigdy tak nie wychodzi
![]() Malujecie pedzelkiem, czy aplikatorem? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Rozeznanie
|
mi tez nie wychodziło idealnie dopóki....nie kupiłam pędzelka Sephory nr 18 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=11023
nie wiem czy to jest właśnie tajemnicą idealnego wykończenia ale...działa ![]() poza tym maluje w załamaniu oka kreskę i przeciągam ja troche dalej (jak na obrazku) i wtedy dopiero rozcieram. Bez☠tytułu.jpg Edytowane przez magdaSEM Czas edycji: 2007-09-25 o 15:07 Powód: dodaje tekst |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Taki makijaż rzeczywiście do najłatwiejszych nie należy, ale tak, jak napisała magdaSEM tajemnica tkwi w dobrych pędzlach. A do rozcierania kresek najlepszy jest pędzel z twardszego włosia lub po prostu bagietka do czyszczenia uszu
![]() Zuziunia, ja używam pojedynczych, lekko błyszczących cieni Lancome i Loreala, nigdy matowych, bo nimi trudniej jest zrobić taki makijaż oka. Mam jeszcze jedną dobrą radę- przed rozpoczęciem makijażu warto położyć grubą warstwę sypkiego pudru na miejsce pod okiem, bo ciemne cienie lubią się obsypywać. W ten sposób można łatwo usunąć resztki ciemnego cienia razem z pudrem, żeby nie wyglądać jak miś panda ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
dziekuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.