|
Notka |
|
Makijaż - pytania do wizażystki Miejsce, w którym rozmawiamy o wizażu, stylizacji, kosmetykach kolorowych oraz trendach w makijażu. Masz pytanie? Zadaj je wizażystce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
24 listopada wybieram sie na wesele z moim mezczyzna, bedzie tam cala moja rodzina i chcemy oboje dobrze wypasc
![]() Moje zdjątka Bardzo proszę o rady jeszcze sukienka nie została zakupiona, może widziałybyście mnie w innym kolorze???????? fasonie????????? (nie jestem drobniutka mam figurę w kształcie litery A; nieduży biust 75B,srednie ramiona, w tali nie jestem gruba, mam 170cm wzrostu, moją zmorą jest pupa i uda ![]() Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2007-10-29 o 08:30 Powód: post pod postem, przypominam o edycji |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: WESELNA RADA ;) prosze o pomoc
Sukienka fajna
![]() Ale ja bym na czyjeś wesele założyła coś skromniejszego... To tylko moje zdanie... Ja używam bazy Inglota - u mnie sprawdza się całkiem nieźle ![]() a co do makijażu do złotej sukienki - w kolorach brązowo-złotych oczywiście ![]() To takie luźne uwagi ![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Makijaż powinnaś mieć kolorystycznie w brązach, beżach, troche może złotego brokatu. Bardzo fajne są cienie i brokaty Sephory. Używam ich razem z bazą do powiek Sephory. Są naprwde bardzo dobre, a dzieki tej bazie cienie trzymaja sie na powiece cały dzień. Także plecam. Pozdrawiam
...bo nie żyję ani w przeszłości, ani w przyszłości. Dla mnie istnieje tylko dzisiaj i nie obchodzi mnie nic więcej. Jeśli kiedyś uda ci się trwać w teraźniejszości, staniesz się szczęśliwym człowiekiem...
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Sukienka, nawet jeśli będzie w innym kolorze, nie nadaje się. Nie możesz robić konkurencji pannie młodej. Z makijażem możesz zaszaleć, ale sukenki powinnaś poszukać innej moim zdaniem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny maja racje. Sukienka nieadekwatna do uroczystosci (no chyba, ze chcesz konkurowac z Panna Mloda). Zaloz lepiej cos skromniejszego. W tej sukience mozesz sie narazic na niemile komentarze. Makijaz mi sie podoba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Ojej, ale to chyba slubna suknia??
W żadnym wypadku nie wypada iść w takiej krecji jako gość. To tak moim zdaniem ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Musze się zastanowić nad ta suknia, mam jeszcze jedna krótką też złotą ![]() ![]() wklejam Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2007-10-29 o 08:32 Powód: post pod postem, przypominam o edycji |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Właśnie, przemyśl włożenie tej sukni. Również uważam, że taka sukienka nie nadaje się na ślub (no chyba że jest się panną młodą).
A co do makijażu, to do Twoich włosów i karnacji będą pasowały brązy, jeśli złota sukienka to czywiście złote, opalizujące na złoto cienie, usta beżowe. Ja Cię tak widzę. EDIT: Sukienka o wiele lepsza od tej pierwszej. Co do makijażu to za bardzo wyciągnęłaś cienie na bok (takie kocie oko) i za dużo brązu, rozświetliłabym całość złotym cieniem- kąciki. Usta -bardziej widziałabym tu beż. Edytowane przez azzis Czas edycji: 2007-10-28 o 21:43 Powód: dodanie inf. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Rozeznanie
|
Ale nie zamierzam isc koku na tamtym weselu to był niewypał, zamierzam dorze wyprostować włoski i założyć opaskę złotą z cyrkoniami jak na zdjęciu, co o tym myślicie??????? Boje się że ta sukienka będzie zbyt letnia, sprawdziła się we wrześniu ale czy w grudniu ??????????? Do kościoła i tak musze iść w czymś innym, mój pomysł szary płaszczyk przed kolano z kołnierzem obszytym białym futerkiem, szara spódnica z czarnym koronkowym dołem czarne kozaczki na wysokim obcasie i srebrna torebka (szara)??????????? Potem pojade do domku się przebrać
Co o tym myslcie???????? bo w tej krotkiej w kosciele bym zamarzła. Proszę o propozycje makijażu (buźka owalna oczka zielone nieduże) Zapomniałam napisać, że na tym zdjęciu suknia jest przesadzona trochę, ta rzeczywista nie wygląda na ślubną tylko na taką imprezowo-studniówkową Jestem bardzo wdzięczna za każdą radę, bo wiem że jesteście odemnie madrzejsze ![]() więc wole żeby mowili o moim wygladzie niz o tym czy bedzie wkrotce moj slub (mam 18 lat ) a moja liczna i gadulska rodzina jest w sianiu plotek bardzo uzdolniona na moje nieszczęście ;( Edytowane przez agabil1 Czas edycji: 2007-10-29 o 08:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Po pierwsze: nie cytuj własnych wypowoedzi tylko używaj opcji edytuj.
Po drugie: zdecydowanie ta druga sukienka, makijaż w ocieniach złota i czerni, czy brązu. Pooglądaj propozycje dziewczyn ma Moich Makijażach, zwłaszcza Agabil i black.coffee, maja55, faraula i eweska ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Wtajemniczenie
|
Magda, ta druga sukienka jest o wiele, wiele lepsza na taką uroczystość
![]() Dziewczyny dobrze radzą, przejrzyj makijaże innych Wizażanek na forum, na pewno coś dla siebie znajdziesz, bo tam, na MM jest dosłownie wszystko ![]() PS. strasznie się czyta 5 Twoich wypowiedzi pod sobą.... Po prawej stronie swojej wypowiedzi, na dole masz opcję "edytuj" ![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Zaraz Cie moderatorki zlinczuja za to pisanie postu jeden pod drugim. Korzystaj z opcji edycji.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Magdo, bardzo proszę nie pisz postu pod postem. Mamy opcję edytowania i wielocytowania, korzystaj z nich.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
![]() ![]()
![]() |
#16 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślisz poważnie o takiej sukni?? Przecież ona wygląda jak ślubna! Jeśli chcesz dobrze wypaść radziłabym coś skromniejszego i na miejscu.
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
![]()
Pierwsza sukienka odpada całkowice. A druga też mnie nie powala na kolana. Podoba mi się styl, który poleca Anuska77. Skoro masz budowę w kształcie litery A, to takie sukienki wydłużą sylwetkę i wysmuklą biodra. A makijaż bardzo ładny na pierwszym zdjęciu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
Mi też się ta suknia a'la ślubna nie podoba
![]() ![]() Ale ta druga sukienka mi się też nie podoba, a to z prostego powodu: w sylwestra 2005 byłam w takiej samej ale czarnej, do tego od tych dwóch lat na każdym bazarku widuję te sukienki w przeróżnych kolorach. Jeśli chcesz pięknie wyglądać w tym dniu, to naprawdę poszukaj czegoś innego. Na wizażu były już wątki typu: wklejajmy zdjęcia sukien wieczorowych, itp., pospaceruj po sklepach, wesele w grudniu wiec do tego czasu na pewno pojawią się suknie z nowych kolekcji sylwestrowych. A tak nawiasem mówiąc: propozycje Anuski wydają się być odpowiednie kolorystycznie dla Ciebie ![]() ooops... teraz doczytałam, że jednak w listopadzie... No nic, masz jeszcze dużo czasu na znalezienie czegoś odpowiedniejszego ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:50.