UPS - czy kiedykolwiek was tez tak potraktowano? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-11-07, 13:21   #1
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

UPS - czy kiedykolwiek was tez tak potraktowano?

Krew mnie zalewa po raz drugi...
Ale zaczne od poczatku.
W wakacje zamowilam bielizne, z racji ilosci oraz wartosci, stwierdzilam ze wezme przesylke kurierska.
Bielizna szla z dolnoslaskiego.
Sklep wyslal to UPSem.
Wszystko bylo fantastycznie, po 24h zobaczylam w tracingu ze paczuszka znajduje sie juz w Warszawie. No myslalam ze posikam sie ze szczescia, tak szybko i w ogole.
Mija dzien... Kuriera ni ma.
Dzwonie do UPS pytam sie o paczke, Pani mowi ze na pewno dojdzie dzisiaj. Okej.
Nie dziala mi domofon, wiec stoje w oknie, czekam, czekam, czekam.
Po 18tej dzwonie do UPS, ponoc paczka nie wyszla z sortowni. No o co chodzi? Przeciez w tracingu bylo ze wydana kurierowi.
Ma przyjsc jutro. No dobra. Dla pewnosci postoje w oknie...
Na drugi dzien w tracingu pojawia sie informacja ze kurier byl ale nikogo niezastal (ten kurier to niewidzialny chyba byl).
Ten sam cyrk trwal jeszcze kilka dni.
Czekanie na kuriera, odpowiedz ze paczka nie wyszla z sortowni, nagle okazuje sie ze adres jest niewyrazny, kurier byl ale nikogo nie zastal.
I cala masa innych cyrkow (np. nagle pojawilo sie ze paczka ma u mnie sie znalezc przed 18, a mowilam ze obojetne w jakich godzinach).
W efekcie, w koncu odebralam paczke z magazynu ups.
Paczka szla dluzej niz poczta polska, w momencie gdy zamiast listonosza mieliby zatrudnic stado slimakow.

Od tamtej pory gdy widze brazowego trucka robi mi sie niedobrze.
Ale czemu dopiero teraz o tym mowie?
Zamowilismy laptopa, monitor, i pare innych dupereli.
Sklep wyslal to Stolica.
A tu zooonk.
Okazuje sie Stolice przejal UPS. I co?
Wczoraj informacja ze paczka trafila do sortowni wieczorem. Wszystko super.
A dzisiaj? W tracingu informacja ze paczka do sortowni to trafila dzis rano.
Czyli znowu gina wpisy.
I znowu paczka bedzie szla Bog wie ile (no bo skoro wg. nowego wpisu w trackingu do sortowni to paczka doszla dzis to dzis jej nie zobacze), ale tym razem z Warszawy do Warszawy.

Mam pytanie: czy ktorakolwiek z was, tez miala podobne przejscia z kurierami UPS badz jakiejkolwiek innej firmy?
Czy te ginace i nagle pojawiajace sie wpisy z trackingu to normalka?
Nie wiem moze ja mam pecha, ale drugi raz i znowu ta sama szopka. Jakis wpis ginie, kurierowi raz ze wydano paczke, pozniej ze nie wydano paczki, ze przyjdzie na bank dzis, pozniej ze w poniedzialek...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?
-A widzisz jak ty mało wiesz o dobrych wróżkach?

SzpiegZKrainyDeszczowców jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 13:34   #2
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad
Dot.: UPS - czy kiedykolwiek was tez tak potraktowano?

Ja pracuje w firmie,ktora korzysta z uslug UPS-a i jestemy zadowoleni,jak jest napisane ze przesylka zostala wydana kurierowi to zostala,zawsze mozna zadzwonic i poprosic zeby kurier ktory ma paczke skontaktowal sie z nami i okreslil kiedy mniej wiecej bedzie.
No ale moze odbiorcow prywatnych traktuja gorzej niz firmy
rybkad jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 13:41   #3
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

rybkad do firmy mojego TZ wszystko przychodzi o czasie, wszystko od nich dochodzi w ciagu 24h do innych firm...
Odbiorcow prywatnych traktuja naprawde ponizej wszelkiej krytyki.
Do brata jak zamawial do firmy sprzet dochodzil ekspresowo, a do domu juz potrafili sie w ogole sprzetem nieprzejmowac mimo ze naprawde sporo kosztowal.
Kontakt z kurierem? Niestety prywatny odbiorca nie ma na to szans :/

Ech, a prosilam, wrecz blagalam TZ "Kochanie, zamow do firmy. Prosze."

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-11-07, 13:54   #4
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

No to powiem szczerze ze nieladnie z ich strony i zawsze mialam jak najlepsze zdanie o tej firmie.
Ale dobrze wiedziec.
Stary 2007-11-07, 13:56   #5
Westalka
Zakorzenienie

Już kilka razy zamawiałam rzeczy przez internet i akurat tak się składało, że paczkę dostarczała firma UPS (ewentualnie dawna Stolica). I przyznam szczerze, że był to pełen profesjonalizm. Przesyłka doręczona zawsze o czasie i w dodatku bardzo szybko (w ciągu 24 godzin); jeśli nie było mnie w domu, to kurier kontaktował się ze mną telefonicznie; raz zdarzyło się, że kurier nikogo w domu nie zastał i wtedy zadzwonił do mnie i poprosił o osobisty odbiór paczki.
Naprawdę, nigdy nie miałam problemów z tą firmą. Co więcej, w pracy jednego z moich rodziców bardzo często korzystają z usług tej firmy i też nigdy się nie zawiedli.

Może to nie wina firmy, tylko jednego, konkretnego kuriera, który jest "przydzielony" do Twojego rejonu?

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 14:00   #6
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Westalka, kurier raczej by nie wpisal do trackingu ze "kurier byl ale nikogo nie zastal".
Dziwne, bo ciagle w oknie siedzialam, albo stalam caly czas pod klatka czekajac na kuriera,a raczej ciezko by bylo przegapic kuriera pod moim blokiem :/
A teraz znowu cyrk ze zmieniajaca sie godzina dojscia na sortownie :/

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-11-07, 14:01   #7
izuu
Wtajemniczenie

GG do izuu

w moim przypadku kurier z ups dostarczyl paczkę w ciągu 24 godzin.
izuu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 14:14   #8
JagaK
Raczkowanie

Ja też pracuję w firmie w której korzystamy z UPS-u. Co do odziału, który nas obsługuje jakoś do tej pory nie mam zastrzeżeń (oddział warszawski).
Niestety miłam "jazdy" z innymi oddziałami: katowickim i sandomierskim.
Firma współpracująca z moja miała wysłać kilka paczek z towarem. W oddziale Katowice przyjeli zlecenie wszystko pieknie, przyjechał tam kurier ale nie miał przy sobie faktury (płatność miała być gotówką) więc nie odebrał towaru. Nastepnego dnia miał przyjechac do 17, zjawił sie po 18, a gdy facet z magazynu poprosił żeby poczekał chwilę bo musi otworzyć magazyn kurier powiedział że czekać nie będzie i sie zawinął.
Odnosnie oddziału w Sandomierzu to zadzwoniłam do nich ze zleceniem na odbiór palety o godzinie 8.30 to powiedzieli mi ze nie przyjmą zlecenia bo juz mają na dziś gotowe trasy i zaplanowane ładunki. To kiedy miałam dzwonić o 6.00?? czy może dzien wczesniej? jak mają za mało samochodów to niech zatrudnia ludzi a nie mnie wkurzają.

Znam sie dobrze z kurierem który odbiera przesyłki od naszej firmy i wiem od niego, że po przejeciu Stolicy przez UPS zrobił sie wielki burdel w firmie.
JagaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 14:17   #9
K.o.l.a.
Raczkowanie

GG do K.o.l.a. Send a message via Skype™ to K.o.l.a.

SzpiegZkrainyDeszczowcównie tylko Ty masz takie problemy z UPS. Oni kompletnie nie dbają o klienta. DO firm faktycznie jakos jeszcze dowiozą przesylki ale osoby prywatne sa bez szans- nie ma takiej opcji zeby dostac numer do kuriera zeby sie z nim umowic dokladnie na odbior paczki (podczas gdy w innych firmach np DPD-dawny Masterlink, kurier ma telefon i mozna sie z nim skontaktowac, a nawet jesli nie ma nikgo w domu to zostawia numer na drzwiach zeby do niego zadzwonic i umowic sie na jakis inny termin-przewaznie tego samego dnia jescze).
Myslę ze to poniekąd wina systemu w UPS- rozdziela on paczki na firmy i osoby prywatne. Jak to pani keidys w UPS powiedziala-firmy dostaja paczki najpierw a potem osoby prywatne-tylko nikt nie wie kiedy bo z kurierem nie da sie skontaktować a pani w UPS nie jest w stanie udzielić odpowiedzi.
Ale i tak Ci gratuluje tego że moglas odebrac to w magazynie UPS bo mam znajomego ktory tak jak Ty czekal i czekal na paczke (adres byl prywatny choc bylo zamawiane na firme), zdenerwowany chcial sam pojechac po nią do magazynu, ale kategorycznie mu zabroniono tego. W koncu po wielu kłotniach i interwencji u kierownika mogl ja sam odebrac
tak wiec, wszystko tylko nie UPS
"...i temu jednemu mężczyźnie byłabym oczywiście absolutnie wierna. W ten sposób, w ten chyba jedyny sposób byłabym też sobie wierna. Byłabym taka, jaka chcę być i jaka naprawdę jestem. Ja to wiem. Ja to czuję..."
K.o.l.a. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 14:20   #10
natii4
Zakorzenienie

Ja ostatnio dostałam białej gorączki jak zobaczyłam co UPS wywinął z moją przesyłką U Ciebie Szpiegu nikogo nie zastali i tyle,a u mnie nikogo nie zastali i postanowili paczkę zostawić sąsiadom Nie wiem po co oni mają nr telefonów przy adresach skoro z tego nie korzystają Jeżeli Pan kurier myśli,że wszyscy ludzie w tym kraju żyją dobrze z sąsiadami to się myli. Mi sąsiedzi przynieśli paczkę,ale wcale nie musieli i ja nawet mogłabym się nie dowiedzieć,że przesyłka została pozostawiona im,bo przecież pan kurier dostarczył paczkę,podpisać kazał się im moim imieniem i nazwiskiem,więc wszystko byłoby ok. Odebrałam paczkę ...

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 14:27   #11
atka83
BAN stały

Nie wiem czy powinnam się przyznawać,ale pracowałam jakiś czas temu właśnie w UPS-ie w moim sąsiednim mieście.I też taki rzeczy spotykały klientów.To,nic że mi się obrywało,że kurier niedojechał a jest to ich obowiązek.Wiele było niezadowolonych klientów tak jka Ty.Szpiegu,zawsze możesz poprosić o numer do kierownika,bo jak pracowałam to niektórzy prosili i składali skargi telefonicznie,albo prosili o maila do firmy i wysyłali skargi itp
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 14:30   #12
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

natii4 do mnie ten kurier z ups nie dzwonil, i kurier "nikogo nie zastal" jak ja przeciez stalam jak ten debil w oknie badz pod klatka i nie widzialam zeby jakikolwiek kurier byl.
Zaden kurier ups z paczka do mnie nie pojawil sie pod moja klatka.
Tego kuriera nigdy nie bylo...

Ale nie wyobrazam sobie zeby kurier zostawil ten sprzet u moich sasiadow
Narobilas mi stracha :/

Aktus, nie zarzucam Ci ze bylas zlym pracownikiem, ale powiedz mi czy nie mam racji chcac zrobic im wszystkim pokolei krzywde,
gdy ja mowie pani w bok, ze obojetne o ktorej przyjedzie na przyjechac dzisiaj, pani wpisuje ze ma sie znalezc przed 18, pozniej ktos mi mowi ze ja chcialam zeby tak wpisac i ze przed 18 nie robia przesylek do osob prywatnych, jacys cudowni pracownicy usuwaja wpisy z trackingu, zmieniaja godziny, badz wpisuja ze byl kurier a go nie bylo w ogole?

Ja mam pretensje konkretnie do Pani ktora z sufitu stwierdzila ze chce przesylke do 18, do tych pan lub panow co to wpisy z trackingu usuwaja, zmieniaja, wymyslaja z sufitu i do tych ktorzy sa odpowiedzialni za burdel tam oraz brak szacunku do klientow prywatnych.

K.o.l.a
Z DPD mialam stycznosc... to totalne przeciwienstwo UPS. Kurier dzwoni mowi ze stoi w korku, ze przyjedzie pozniej, zeby sie nie niepokoic... Wszystko super i ekstra.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-11-07, 14:38   #13
primavera
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natii4 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio dostałam białej gorączki jak zobaczyłam co UPS wywinął z moją przesyłką U Ciebie Szpiegu nikogo nie zastali i tyle,a u mnie nikogo nie zastali i postanowili paczkę zostawić sąsiadom Nie wiem po co oni mają nr telefonów przy adresach skoro z tego nie korzystają Jeżeli Pan kurier myśli,że wszyscy ludzie w tym kraju żyją dobrze z sąsiadami to się myli. Mi sąsiedzi przynieśli paczkę,ale wcale nie musieli i ja nawet mogłabym się nie dowiedzieć,że przesyłka została pozostawiona im,bo przecież pan kurier dostarczył paczkę,podpisać kazał się im moim imieniem i nazwiskiem,więc wszystko byłoby ok. Odebrałam paczkę ...

Aż się wierzyć nie chce
To podobnie ma mój brat z poleconymi (tyle że tu akurat PP) - zostawione w skrzynce. Taa, a podpisał się pewnie listonosz
primavera jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 14:50   #14
atka83
BAN stały

Szpieguś,no co Ty nawet tak niodebrałam,że mi coś zarzucasz.Masz racje,do 18 kurier powinien przyjechać na miejsce.Czasami bywało pewnie tak,że kurier mógł stwierdzić że się niewyrobi i na drugi dzień dopiero przyjeżdza. Wiem jak to jest,bo moim zadaniem było przyjmować zlecenia,a jak bylo tacy klienci jak Ty Szpieguś,poprostu sprawdzałam w komputerze,gdzie jest paczka(czy wyjechała czy też nadal w magazynie) jeśli miał ją kurier,to podawałam numer służbowy do niego i dzwonili do kuriera.Niech się on tłumaczy,czemu niedotarł z paczką.
Stary 2007-11-07, 14:52   #15
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Szpieguś,no co Ty nawet tak niodebrałam,że mi coś zarzucasz.Masz racje,do 18 kurier powinien przyjechać na miejsce.Czasami bywało pewnie tak,że kurier mógł stwierdzić że się niewyrobi i na drugi dzień dopiero przyjeżdza. Wiem jak to jest,bo moim zadaniem było przyjmować zlecenia,a jak bylo tacy klienci jak Ty Szpieguś,poprostu sprawdzałam w komputerze,gdzie jest paczka(czy wyjechała czy też nadal w magazynie) jeśli miał ją kurier,to podawałam numer służbowy do niego i dzwonili do kuriera.Niech się on tłumaczy,czemu niedotarł z paczką.
Ha! Widzisz! A ja nawet nie moglam dostac imienia i nazwiska kuriera, zeby zlozyc na niego skarge w biurze, co dopiero o nr sluzbowy prosic.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-11-07, 15:35   #16
Pawełeczek
Rozeznanie

Ja dosc czesto zamawiam rzeczy z netu i sa dostarczane wlasnie przez UPS. I zawsze przychodzi do mnie ten sam kurier zawsze o tej samej godzinie i zawsze w ciągu 2 dni od zamowienia mam przesylke u siebie. Natomiast z DPD mialem spore problemy. Musialem 2 razy jechac po przesylke do ich siedziby bo nie byli w stanie jej dostarczyc. Mimo ze dzwonilem do kuriera i pytalem czy dzis dostarczy zawsze odpowiadal ze jest mu nie po drodze bo ma inna trase i jak zdązy przed 20 to dostarczy. :-/

Mysle ze duza role odgrywa to jaki kurier jest na danym rejonie. Jesli ktos traktuje prace profesjonalnie to nawet na najgorszą pipidówe dostarczy przesylke na czas. Niektórym po prostu sie nie chce pracowac i "niewygodne adresy" omijają wpisując w papierach ze "nikogo nie zastali". Jak w kazdym zawodzie zdarzają sie ludzie niepowazni.
Stary 2007-11-07, 16:09   #17
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SzpiegZKrainyDeszczowców Pokaż wiadomość

Ale nie wyobrazam sobie zeby kurier zostawil ten sprzet u moich sasiadow
Narobilas mi stracha :/
Cytat:
Napisane przez primavera Pokaż wiadomość
Aż się wierzyć nie chce
To podobnie ma mój brat z poleconymi (tyle że tu akurat PP) - zostawione w skrzynce. Taa, a podpisał się pewnie listonosz
Dla mnie to też było wielkim szokiem,że paczka została pozostawiona u moich sąsiadów W głowie mi się takie zachowanie nie mieści. Jedyny plus jest taki,że jeden z produktów został uszkodzony w trakcie transportu i UPS pewnie coś będzie zwracał sklepowi za uszkodzenie w trakcie transportu

Atka-ja chyba miałam do czynienia z UPS, o którym piszesz

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 16:22   #18
piotrek-1983
Zadomowienie

Szpiegu, masz pecha. Wysyłałem/odbierałem wiele paczek i nie miałem z UPS najmniejszego problemu - niezależnie skąd/dokąd szła paczka, dostarczana była w ciągu doby.

Chociaż pod względem całokształtu najlepszy jest dla mnie DHL (możliwość zamówienia kuriera przez www, 2h interwał [a kurier był po 15-30min], szybkość wypisania listu przewozowego [w TNT pan nie wiedział jak wypisać list])...

piotrek-1983 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 17:24   #19
atka83
BAN stały

Cytat:
Ha! Widzisz! A ja nawet nie moglam dostac imienia i nazwiska kuriera, zeby zlozyc na niego skarge w biurze, co dopiero o nr sluzbowy prosic.
A czemu to nie mogłaś???Kurde,ja albo sama proponowałam że moge podać nazwisko,numer służbowy albo klient sam prosił,to dawałam bez żadnego ale.

Cytat:
Napisane przez natii4 Pokaż wiadomość
Atka-ja chyba miałam do czynienia z UPS, o którym piszesz
O prosze. To ta przygoda,którą opisałaś jest związana z tym UPS-em gdzie pracowałam??Nieźle co??

W UPS-ie gdzie pracowałam,zlecenia przyjmowałam do 14:00 i które tego samego dnia powinny być zrealizowane.Czasami bywało tak,że jeśli akurat kurier był już w drodze/na miejscu terenu gdzie jeżdzi to dzwoniłam do niego i mówiłam,mam zlecenie musisz jechać tam i tu.Nieraz usłyszałam,dobra jak się wyrobie to podjade. A potem nie dziwota,że klienci się wkurzają.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 18:14   #20
aaneczka
Zadomowienie

No teraz to się zdenerwowałam . Od wczoraj czekam na przesyłkę, którą ma dostarczyć nie kto inny, tylko... UPS. Wczoraj pani powiedziała, że będzie tak jak ja chcę, czyli ok. godz. 17tej- nie było. Rano dzwonimy- będzie NA PEWNO dziś... nie było . No juto to ja chyba kogoś , a poza tym mi też nie chcieli podać nr tel. do kuriera, tylko infolinia

aaneczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 18:35   #21
Juda
Zakorzenienie

GG do Juda

Szpiegu a jak myślałam że UPS w tytule to normalne upst - czy kiedykolwiek was też tak potraktowano i jakieś historie, jak to z życia wizażu wzięte bywa

Co do odpowiedzi- nie, mnie to JESZCZE nie spotkało
a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana.
A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje...

Juda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-07, 19:16   #22
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaneczka Pokaż wiadomość
No teraz to się zdenerwowałam . Od wczoraj czekam na przesyłkę, którą ma dostarczyć nie kto inny, tylko... UPS. Wczoraj pani powiedziała, że będzie tak jak ja chcę, czyli ok. godz. 17tej- nie było. Rano dzwonimy- będzie NA PEWNO dziś... nie było . No juto to ja chyba kogoś , a poza tym mi też nie chcieli podać nr tel. do kuriera, tylko infolinia
Powiedzieli ze ok 17? No prosze... ;> Zapomnij ze zobaczysz ok 17 paczke. Bo prywatne rozwoza miedzy 18 a 20...
Wiesz ich nie obchodzi co to, to moze byc ludzki organ, albo jak w moim wypadku sprzet za ponad 3k. ICH TO NIE OBCHODZI.
Co ich obchodzi ze wybralas kuriera a nie PP po to zeby miec dana przesylke po 24h? Nie obchodzi nic :/

atka, widocznie w warszawskim UPS wyglada to inaczej...
Na moje "Chce zlozyc reklamacje" pan w okienku w magazynie wybuchl smiechem.

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-11-07, 19:41   #23
Westalka
Zakorzenienie

Prywatne paczki rozwożą między 18 - 20?
Ostatnio, dokładniej w zeszłym tygodniu, paczka miała być o 7 rano. I była. Tylko, że ja oczywiście jeszcze spałam i... nie odebrałam telefonu. Kurier przyjechał jeszcze raz parę minut po 9. Ba! Nawet mnie przeprosił, że nie przywiózł jej wcześniej, ale po prostu nie mógł się ze mną skontaktować.

Aż się dziwię, że mówimy o tej samej firmie. To wszystko chyba naprawdę jest uzależnione od widzimisię kuriera.

Westalka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-11-07, 19:49   #24
atka83
BAN stały

Cytat:
No to nieżle. Na Twoim miejscu,poszłabym już do guru,czyli do szefostwa tej firmy.
Stary 2007-11-07, 20:14   #25
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

TZ dzwonil do UPS. Nasza paczka ZNOWU trafila na sortownie...
Moze przyjedzie jutro, a moze w piatek... niewiedza...
Fajna ta PRZESYLKA EKSPRESOWA, co nie?

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-11-07, 20:24   #26
Darin
Rozeznanie

Chyba masz po prostu pecha.
Ja zamawiałam wielokrotnie z UPS i zawsze przesyłka dochidziła w 24 h, także nie mogę powiedzieć o nich złego słowa
Stary 2007-11-07, 20:44   #27
...:::oblabobla:::...
Zakorzenienie

W UPS pracują bezczelni kolesie (wiem że uogólniłam, ale zraziłam się do tej firmy)
Zamówiłam paczkę, wysłali ją UPSem. Godz 8.00 rano dzwoni telefon (budzę się o 10)
UPS: "Pani, bo ja mam paczkę, gdzie ją przywieźć?"
Ja: O której pan chce tą paczkę przywieźć?
UPS: Jak się wyrobię, może na 14
Ja: To po co pan o 8 rano dzwoni?
UPS: A nie wiem, tak jakoś.
Ja: Do domu, a gdzie ma pan ją przywieźć
UPS: Niechże pani podejdzie na ulicę xxxxx, bo ja nie mam czasu jeździć i szukać.
Ja: To ja panu wytłumacze co i jak mieszkam 1 ulicę dalej! (dodam, że dojazd jest banalny)
UPS: Nie przywioze bo nie będę szukał, niech se pani przyjdzie, albo odsyłam paczkę do dostawcy.

zagotowało we mnie Przyszłam tam gdzie chciał, zjechałam go z góry na dół, przy nim zadzwoniłam do jego zwierzchnika i opowiedziałam całą sprawę, facet grzecznie przeprosił. Więcej nie skorzystałam z tej firmy
Stary 2007-11-07, 20:48   #28
K.o.l.a.
Raczkowanie

GG do K.o.l.a. Send a message via Skype™ to K.o.l.a.

Cytat:
Powiedzieli ze ok 17? No prosze... ;> Zapomnij ze zobaczysz ok 17 paczke. Bo prywatne rozwoza miedzy 18 a 20...
Wiesz ich nie obchodzi co to, to moze byc ludzki organ, albo jak w moim wypadku sprzet za ponad 3k. ICH TO NIE OBCHODZI.
Co ich obchodzi ze wybralas kuriera a nie PP po to zeby miec dana przesylke po 24h? Nie obchodzi nic :/

w warszawskim wlasnie nie jest fajnie :/ tam znajomy chcial numer do kuriera(gdy ten dlugo nie przyjezdzal) i pani oczywiscie nie chciala dac bo ponoć kurierzy maja tylko prywatne telefony :/ nawet nie chciala polaczyc z kierownikiem więc o reklamacji mowy nie bylo... trzeba bylo ją mocno nastrszyć przez telefon zeby w koncu COŚ w tej sprawie zrobila, ale to wiazalo sie z 2 godzinna klotnia przez telefon....
Szpiegutrzymam kciuki za Twoja paczke
"...i temu jednemu mężczyźnie byłabym oczywiście absolutnie wierna. W ten sposób, w ten chyba jedyny sposób byłabym też sobie wierna. Byłabym taka, jaka chcę być i jaka naprawdę jestem. Ja to wiem. Ja to czuję..."
K.o.l.a. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-11-08, 14:40   #29
SzpiegZKrainyDeszczowców
Zakorzenienie

TZ dzisiaj znowu zadzwonil do UPS i znowu mamy niewidzialnego kuriera! Kurier wczoraj byl o 20.37 i nikogo nie zastal...

-A ty kto?
-Dobra wróżka.
-Z siekierą?

Stary 2007-11-08, 14:51   #30
rybkad
Zadomowienie

GG do rybkad

Cytat:
TZ dzisiaj znowu zadzwonil do UPS i znowu mamy niewidzialnego kuriera! Kurier wczoraj byl o 20.37 i nikogo nie zastal...
A może jest jakas pomylka w adresie?
Ja kiedys mialam taka sytuacje ze wyslalam cos powiedzmy na ulice Pilsudzkiego w Warszawie a pomylilam sie i zamiast Warszawa wpisalam Wolomin i kurier tak jezdzil 2 tygodnie i nikt nie wiedzial co jest grane.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości