|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
groźne i zaplatane
Witam.
Przedstawiam moje skromne prace . Pokazuję je wyłącznie w celu zaspokojenia mojej próżności ![]() bransoletka dla mojej mamy: http://daufille.w.interia.pl/foto/bran.jpg http://daufille.w.interia.pl/foto/bran2.jpg http://daufille.w.interia.pl/foto/bran3.jpg groźny naszyjnik z kłami robionymi ręcznie: http://daufille.w.interia.pl/foto/kly1.jpg http://daufille.w.interia.pl/foto/kly2.jpg http://daufille.w.interia.pl/foto/kly3.jpg mój ukochany komplecik, z którym się nie rozstaję: http://daufille.w.interia.pl/foto/Obraz%20169.jpg http://daufille.w.interia.pl/foto/Obraz%20171.jpg medalion z żuchwami jakiegoś gryzonia (pozyskane z sowich wypluwek - spoko, czyszczone ):http://daufille.w.interia.pl/foto/Obraz%20170.jpg
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: groźne i zaplatane
muszę powiedzieć, że świetna ta bransoletka dla mamy, naszyjnik z kuleczkami i naszyjnik z żuchwą, natomiast naszyjnik z kłami to dla mnie za groźna wersja
|
|
#3 |
|
Zakorzenienie
|
bransoletka bardzo ladna
a te kly i zuchwa... intrygujace
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ogółem jestem ostro przeciwna biżuterii ze zwierzęcych kości, ale nie ukrywam, że ten medalion wizualnie mi się podoba (ja bym go dała bez tych kulek, bo sam w sobie wygląda niekiepsko).
No i mi nie chciałoby się łazić po lesie za sowami.
|
|
|
|
|
#5 |
|
Zadomowienie
|
to chyba coś nowego na naszym podforum. biżuteria ta kojarzy mi się z taką bardzo pierwotną (nie zrozum tego źle, chodzi o te kły i żuchwę
). lubię oglądać tego typu rzeczy. nosić już raczej nie, bo te wszystkie kości trochę mnie jednak przerażają
|
|
|
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Tońka, nie łaziłam za sowami
. Wypluwki dostałam od pewnego prowadzącego zajęcia, na uczelni.Również jestem przeciwna noszeniu prawdziwych futer ze zwierząt w tym celu hodowanych, czy aby pozyskać ich kości itp. ale tu zadziałała sama natura: sowa zjadła gryzonia, a niestrawione kości wypluła. Pozostałe w ten sposób wypluwki zbiera się m.in. do badań, ja je wykorzystałam do innych celów
|
|
#7 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w temacie zwierzęcym jestem jak najbardziej, więc domyślam się o co chodzi. Zazdroszczę tylko znajomości, bo wisior naprawdę mi się spodobał.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
rina.k o to chodziło
![]() Naoglądałam się w atlasie zdjęć biżuterii naszych przodków i tak mnie natchnęło. Tońka, Twoja biżuteria z z epoki kamienia łupanego również robi wrażenie
|
|
#9 |
|
Zakorzenienie
|
Z tych wszystkich grożnych i zaplątanych podoba mi się zaplątana bransoletka
|
|
|
|
|
#10 |
|
Zadomowienie
|
Splot ciekawy, ale tylko tyle. Sama biżuteria jest dla mnie odstraszająca. Jestem za indywidualizmem i fajnie, że tu został przejawiony ale bardzo niefajnie że w taki sposób.
|
|
|
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
wytłumacz mi to zdanie...
![]() Nie zamieściłam tu za przeproszeniem gnijących wnętrzności rodem ze strony rotten. Nie wiem czy dotarło: kły są zrobione ręcznie (na polski: uformowane z masy plastycznej), reszta - tłumaczona powyżej. Nie podoba się, OK. Gusta są różne, ale na wyjaśnianie zasad ekologii nie mam siły.
Dlaczego Superman nie ma dzieci ? Bo może wcale nie jest taki super...Edytowane przez wadera alpha Czas edycji: 2007-08-29 o 19:58 Powód: Przyczepił mi się jeden wyraz do palców...:P |
|
|
|
|
#12 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo, wilczyca na forum, już druga
![]() co do tego co napisała Achnes - ona trochu wrażliwaaa jest :P oj, ale ze mnie wredna baba =]
|
|
#13 |
|
Wtajemniczenie
|
rzeczywiście bardzo oryginalny ten wisior.
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
OO makramki widze
co do wypluwek...kiedys miałam zajęcia z biologii w chorzoskim zoo i nas wzieli do budynku gdzie były malutkie puchacze, przy okazji koleś nam przyniósł własnie wypluwki sowie, mam taką jedną w domu ale w zyciu nie przeszło mi przez myśl żeby biżuterie z tych kości zrobić co do innych takich dziwnych...przez pare lat miałam w domu wysuszonego nietoperza - ktoremu zmarło sie chyba w piwnicy u babci na wsi, mogłabym jeszcze kilka dziwnych rzeczy wymienic ale nie wiem czy to kogoś nie zgorszy Wracając do tematu, biżuteria świetna i całkiem w moim stylu
|
|
#15 |
|
Przyczajenie
|
OK, postraszyłam trochę
, następne kły się suszą, więc minie trochę czasu zanim coś z nimi zrobię, (nad)wrażliwi mogą spać spokojnie :P. Tymczasem pracuję nad kolejnymi kompletami sznurkowo-koralikowymi.Dziękuję za wskazówki i miłe słowa. Życzę wszystkim chcicy artystycznej w tworzeniu ozdóbek
|
|
#16 | |
|
Zakorzenienie
|
Mamusi mogę pozazdrościć, kłów osobiście nie lubię, Z kompletem sama pewnie nie rozstawałabym się, a te z żuchwami... kojarzą mi się z kanibalizmem, ale jak bum nie wiedziała co to jest to chyba bym wskazała jako najładniejszą i najciekawszą pracę
|
|
|
|
#17 |
|
Zakorzenienie
|
Masz bardzo ciekawe pomysły na biżuterię
zwłaszcza na te z kłami i kośćmi
|
|
|
|
|
#18 |
|
Zakorzenienie
|
Nielubie bizu z czesci zwierzat i owadow. Glownie dlatego bo zwierzeta sa zabijane tylko dla tych kilku kostek czy skrzydelek (w przypadku owadow). Tu kly z masy plastycznej juz nie raza, fajne, choc ja bym nie zalozyla- troche za grozne.
Wisior z zuchw ma w sobie cos, wlasnie to cos kojazacego sie z malowidlami na scianach jaskin Tyle ze ja bym w zyciu nie zalozyla kosci na siebie ![]() A komplecik, a zwlaszcza naszyjnik urocze
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
świetna bransoletka!
"Wierzę, że im bardziej się kocha, tym więcej się czyni,gdyż miłosci, ktora nie jest niczym więcej niż uczuciem, nie mógłbym nawet nazwać miłością" Vincent Van Gogh moje pstrykanie---- www.bielsko.biala.pl/index.php?module=galeria& menuId=8&nick=5617 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#20 |
|
Wtajemniczenie
|
ten komplecik http://daufille.w.interia.pl/foto/Obraz%20169.jpg
ogólnie nie przepadam za taką pierwotną biżu, ale kto co lubi ![]() i na przyszłość, mogłabyś wstawiać zdjęcia od razu na wizaż a nie linki do zewbnętrznych stron, żeby wygodniej się oglądało?
|
|
|
#21 |
|
Przyczajenie
|
OK, nie ma sprawy
![]() coś grzecznego: 1. bransoletka z koralem 2. bransoletka z bursztynami mix 3. kolczyki z zielonymi koralikami (ładnie się mienią prążkami w słońcu )4. bransoletka z dużymi bursztynami koniak Miałam więcej prac, ale nie zdążyłam im zrobić fotek. Mama zabrała i opchnęła w pracy :P c.d.n.
|
|
#22 | |
|
Zakorzenienie
|
Ooo widzę bursztynek
A Madzie lubię bursztynek
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#24 |
|
Wtajemniczenie
|
tak, tak te z dużymi bursztynami są świetne
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
bardzo fajne, ale "groźne" z 1 postu zdecydowanie lepsze
|
|
#26 |
|
Zakorzenienie
|
W drugim poście to się chyba makrama kłania :P ładne bransoletki... bardzo... ale ja i tak wolę te żuchwy i kły ;P
|
|
|
|
|
#29 |
|
Przyczajenie
|
triszka, jak już nie są
![]() M0N1K4, cały czas kombinuję z makramą ![]() załaduję jeszcze to, co dziś udało mi się wypleść: 1. bransoletka z plecionką WZ, bardziej ozdobna niż ta przy bursztynach, ale z dodatkowymi kuleczkami z jaspisu dalmatyńczyka 2. bransoletka z sieczką kryształu górskiego. Trochę fota nie wyszła :/
|
|
#30 |
|
Wtajemniczenie
|
CUDA!
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:25.

. Pokazuję je wyłącznie w celu zaspokojenia mojej próżności 
):
? Bo może wcale nie jest taki super...