Anoreksja. JAk mam jeść?! - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-11-22, 12:41   #1
puniasek
Przyczajenie

Anoreksja. JAk mam jeść?!

Chorowałam na anoreksje, tzn dalej jestem chora, ale nie tak jak przedtem. Byłam w szpitalu i tam przytyłam 1kg, pozniej wyszłam ze szpitala dalej kłamałam oszukiwałam ćwiczyłam, nie umiałam sobie ze sobą poradzić i najgorsze, nie widziałam tego że jestem chora.. ciagle kłotnie w domu, lekarze, awantury itd... miałam tego dosyć, postanowiłam sie przełamać i przytyć żeby mieć już spokój. Przez 2 ostatnie miesiące jadłam jakies 4-5tys kcal dziennie i przytyłam do ok.49kg, teraz chciałam stanąć na wadzę, żeby nie chudnąć i nie tyć. Tylko że ja zapomniałam jak powinna jeść nastolaka, i jak jadłam przed chorobą, że nie tyłam, a nie głodziłam się i nie musiałam liczyć kcal.. wiem że powinnam słuchać co mój żołądek mówi, ale nie mogę bo on mnie oszukuje i jakbym go słuchała, to bym nic nie jadła praktycznie, bo głod czuje żadko.. Jem ok. 5 posiłków dziennie-3 duże i 2 mniejsze, tylko najgorsze ze nie wieem jakie ilosci jesc : ( Mama mnie nadal pilnuje żebym jadła jakies 2500kcal dziennie, bo mowi ze to odpowiednie żeby mi okres wrócił, a poza tym od niedawna wróciłam do treningów, mama mi obiecała, że gdy bede ważyć już lepiej to będę mogła tak jak przed chroba. Więc mój jadłospis wyglada tak:

1sniadanie: 2 kromki pieczywa tostowego z masłem i serkie wiejskim ok.130g. + kako300ml mleka 3,2%

2.sniadanie: czasem w szkole zjem jabłko, albo kanapkę, a czesem nic zależy czy psychika pozwoli.

3.obad(największy posiłek)- ponad 2 chochelki zupy ok. 350 ml(mama zawsze prawie zabiela i robi gęstą np dużo ziemniaków) pozniej drugie danie 2 kulki ziemniaków + miesą gotowane albo schabowe troche mniej niż 90g. z łyzką surówki np kiszona kapusta + sok 300ml

4.podwieczorek-szklanka kisielu, budyniu, albo jogurt

5.kolacja- ALBO : a ) 300ml mleka 3,2% + ok 30gr musli
b ) 2 kromki chleba tostowego z dzemem+300ml. mleka albo herbata

6. i tak przed snem jem miseczke sałatki owocowej z -anas, grejfrut, jabłko, kiwi + jogurt i szklanke gestego soku marchwiowego żeby uzupełnić niedobór witamin.

Jak myślicie czy jem ja normalna nastolatka? Czy taki jadłospis pozwoli utrzymać moją wagę??
Dodam, że mój metabolizm jest bardzo rozregulowany po tym calym odchudzaniu i sam nie wie co sie z nim dziejeee... tak załuje że w to wpadłam : (
Dodam także że mam ok.165 wzrostu waże ok.49kg i moja aktywność sportowa jest dosyć duża.
Z góry dziękuje ja rady : )
puniasek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 15:09   #2
panistrusia
Raczkowanie

Dot.: Anoreksja. JAk mam jeść?!

Po pierwsze to zamieniłabym chleb tostowy na jakiś wartościowy z dodatkami - np. słonecznik, siemię lniane, pestki dyni.
panistrusia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-22, 19:53   #3
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez puniasek Pokaż wiadomość
Chorowałam na anoreksje, tzn dalej jestem chora, ale nie tak jak przedtem. Byłam w szpitalu i tam przytyłam 1kg, pozniej wyszłam ze szpitala dalej kłamałam oszukiwałam ćwiczyłam, nie umiałam sobie ze sobą poradzić i najgorsze, nie widziałam tego że jestem chora.. ciagle kłotnie w domu, lekarze, awantury itd... miałam tego dosyć, postanowiłam sie przełamać i przytyć żeby mieć już spokój. Przez 2 ostatnie miesiące jadłam jakies 4-5tys kcal dziennie i przytyłam do ok.49kg, teraz chciałam stanąć na wadzę, żeby nie chudnąć i nie tyć. Tylko że ja zapomniałam jak powinna jeść nastolaka, i jak jadłam przed chorobą, że nie tyłam, a nie głodziłam się i nie musiałam liczyć kcal.. wiem że powinnam słuchać co mój żołądek mówi, ale nie mogę bo on mnie oszukuje i jakbym go słuchała, to bym nic nie jadła praktycznie, bo głod czuje żadko.. Jem ok. 5 posiłków dziennie-3 duże i 2 mniejsze, tylko najgorsze ze nie wieem jakie ilosci jesc : ( Mama mnie nadal pilnuje żebym jadła jakies 2500kcal dziennie, bo mowi ze to odpowiednie żeby mi okres wrócił, a poza tym od niedawna wróciłam do treningów, mama mi obiecała, że gdy bede ważyć już lepiej to będę mogła tak jak przed chroba. Więc mój jadłospis wyglada tak:

1sniadanie: 2 kromki pieczywa tostowego z masłem i serkie wiejskim ok.130g. + kako300ml mleka 3,2%

2.sniadanie: czasem w szkole zjem jabłko, albo kanapkę, a czesem nic zależy czy psychika pozwoli.

3.obad(największy posiłek)- ponad 2 chochelki zupy ok. 350 ml(mama zawsze prawie zabiela i robi gęstą np dużo ziemniaków) pozniej drugie danie 2 kulki ziemniaków + miesą gotowane albo schabowe troche mniej niż 90g. z łyzką surówki np kiszona kapusta + sok 300ml

6. i tak przed snem jem miseczke sałatki owocowej z -anas, grejfrut, jabłko, kiwi + jogurt i szklanke gestego soku marchwiowego żeby uzupełnić niedobór witamin.

Jak myślicie czy jem ja normalna nastolatka? Czy taki jadłospis pozwoli utrzymać moją wagę??
Dodam, że mój metabolizm jest bardzo rozregulowany po tym calym odchudzaniu i sam nie wie co sie z nim dziejeee... tak załuje że w to wpadłam : (
Dodam także że mam ok.165 wzrostu waże ok.49kg i moja aktywność sportowa jest dosyć duża.
uważam, że jesz jak normalna nastolatka, ale skoro Twoja aktywność fizyczna jest duża, powinnaś jeść więcej przede wszystkim - koneicznie jedz zawsze IIŚ, zwiększ podwieczorek. jedz więcej nnkt - czyli zdrowych tłuszczy. no i za małe śniadanie a tyjesz na tym? chudniesz? trzymasz wagę??

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-23, 13:10   #4
women101
Zadomowienie

GG do women101

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
uważam, że jesz jak normalna nastolatka, ale skoro Twoja aktywność fizyczna jest duża, powinnaś jeść więcej przede wszystkim - koneicznie jedz zawsze IIŚ, zwiększ podwieczorek. jedz więcej nnkt - czyli zdrowych tłuszczy. no i za małe śniadanie a tyjesz na tym? chudniesz? trzymasz wagę??
Iza ma racje ,poobserwuj swój organizm Polecam lekturę wątku"nasze codzienne jadłospisy" wiele cennych wskazówek i inspiracji w komponowaniu zdrowych posiłków
women101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 10:03   #5
Sweetdari
Raczkowanie

GG do Sweetdari
Jesz normalnie...tak jak wszystkie nastolatki....
Czasami nawet zdarza się mniej....ale nie polecam oczywiście....
bo jeśli wtedy chudniesz a Tobie to nie wskazane.....
Twoje porcje są jak najbardziej ok...
no tylko tez bym zmieniła ten chlebek..bo tostowym to raczej się nie da najeść ani Ty,ani Twój żołądek...

A Ty ważysz 49kg a ile masz wzrostu????

A przepraszam nie zauważyłam 165...

Ale jeśli dużo ćwiczysz to radzę więcej jedzonka na śniadanko o II śniadanko Iza ma rację
Wymiary:
-biust 87-84,5
-talia 72-68-67-66-65-64-63-62-61-60
-boczki 85-84-83-82-81-80-79-78-77-76-75-74
-biodra 87-83

Waga-54-52.8-51.3-50-49-48-47-46-45
Wzrost-162cm

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2008-11-29 o 12:40
Sweetdari jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 22:57   #6
kkaa
Raczkowanie

podziwiam, ze tyle jesz. bym podkradła jadłospis ale i tak wiem, ze nie dam rady. Nie mam już siły walczyć o utrzymanie każdego kilo. no tylko że ja nie mam anoreksji. Raczej panicznie boję sie utraty każdego kilo. Czasem myśle żeby się tak poddać i już nigdy więcej nic nie zjeść. Najgorzej, że nikt mnie nie rozumie. Tutaj pewnie też nie zostane zrozumiana, ale przynajmniej sobie napiszę, gdzieś trzeba. Chce by ktoś o tym wiedział.
kkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-29, 23:23   #7
niania007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez puniasek Pokaż wiadomość

Hej. studiuję dietetykę więc coś niecoś o odżywianiu wiem i wbrew wcześniejszym postom pisze z całą pewnością - ta dieta nie jest odpowiednia. Przede wszystkim 2500 to za dużo kalorii. Dieta kobiety średnio aktywnej(jak nie uprawiasz codziennie intensywnych sportów to jest to średnia aktywność) powinna wynosić ok 2000 kcal, tym bardziej osoby leczącej się z anoreksji jest to mniejsza liczba - produkty a co za tym idzie kalorie wprowadza się stopniowo, by organizm łatwiej je przyswoił. Zdecydowanie za dużo w diecie masz produktów mlecznych z jakiego powodu ?? Twoje BMI jest dość niskie ale nie na tyle żeby stosować dietę na przytycie. Powinnaś zacząć odżywiać się przede wszystkim zdrowo i wszystko się unormuje waga hormony i elektrolity. Jedz więcej warzyw, pieczywo tostowe zastąp na tyle ile możesz pełnoziarnistym, a jak nie to zwykłym "białym" ale nie tostowym bo to są puste kalorie. A ilość prod mlecznych (mleko kakao serki jogurty zabielanie zupy ) podziel conajmniej przez 3 bo taka ilość w szybkim tempie moze spowodować alergię i jeszcze bardziej rozregulować hormonalnie organizm. Jak masz jakieś pytania to napisz do mnie na priv, postaram Ci się jakoś pomóc.
niania007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-11-30, 07:26   #8
agueda
Raczkowanie

Że co? Przecież to nie jest nawet 18 BMI. A poniżej 18 - 18,5 organizm może, ale nie musi funkcjonować normalnie. W tym przypadku mówienie, że 2500 kcal to za dużo, to chyba zły pomysł. Z doświadczenia wiem, że przy anoreksji wystarczy 1 dzień jedzenia mniej, a waga juz może spaść. A ta waga to balansowanie na granicy normy, a nie stabilizacja. Wprawdzie nie jestem dietetykiem, ale mówię, co wiem od lekarzy i opieram się na własnym doświadczeniu.
agueda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-11-30, 11:28   #9
niania007
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez agueda Pokaż wiadomość
Że co? Przecież to nie jest nawet 18 BMI. A poniżej 18 - 18,5 organizm może, ale nie musi funkcjonować normalnie. W tym przypadku mówienie, że 2500 kcal to za dużo, to chyba zły pomysł. Z doświadczenia wiem, że przy anoreksji wystarczy 1 dzień jedzenia mniej, a waga juz może spaść. A ta waga to balansowanie na granicy normy, a nie stabilizacja. Wprawdzie nie jestem dietetykiem, ale mówię, co wiem od lekarzy i opieram się na własnym doświadczeniu.
Jest to właśnie dokładnie 18. Oczywiście waga jest zbyt mała ale jest to jeszcze granica normy. Jak osoba ma BMI 14 - 15 a w zaawansowanej chorobie tak właśnie jest, to wtedy stosuje się dietę której głównym zadaniem jest podniesienie wagi. W przypadku gdy BMI przekroczy 17 jest to bezpieczny poziom, to dieta powinna mieć na celu wprowadzenie wartościowych produktów i składników odżywczych, osoba taka musi przede wszystkim nauczyć się przyjemności jedzenia na nowo. Dieta składjąca się z z prod mlecznych w takiej ilości na pewno nie spowoduje iz organizm odzyska równowage. W mleku jest dużo wapnia, ale to nie jest tak że jak najpierw się go dostarczało pare lat 600 mg na dobe gdzie norma jest 1200 a teraz się dostarczy 3200 to to się nie wyrówna bo zarówno nadmiar jak i niedobór skł odżyywczych i witamin może nam bardzo zaszkodzić. Co do liczby kalorii to w anoreksji liczbę ich podnosi się stopniowo aż się dojdzie do prawidłowej ok 2000. Jeśli znacznie się przekracza tą liczbę to bardzo często anoreksja przekształca się w bulimię. Nie mówie o tym przypadku bo kaloryczność nie jest za wysoka ale jest przy górnej granicy normy, ale dziewczyna pytała czy nie je za mało więc mówie ze w kwestii kalorii zdecydowanie nie.
niania007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-07, 11:11   #10
walkowna
Przyczajenie

ja cie rozumiem, moj wróg to jedzenie. mam dużą niedowage. chciałabym żyć normalnie nie moge.... nie potrafie... dodatkowo pogorszyło mi sie właśnie teraz gdy jestem w ciazy . codziennie błagam boga o pomoc tak barzdzo chciała bym eść szczególnie dla maleństwa. jestem w 5 miesiącu a od 2 m leże w łóżku bo nie jestem w stanie chodzić
walkowna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-12-07, 12:49   #11
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez niania007 Pokaż wiadomość
Hej. studiuję dietetykę więc coś niecoś o odżywianiu wiem i wbrew wcześniejszym postom pisze z całą pewnością - ta dieta nie jest odpowiednia. Przede wszystkim 2500 to za dużo kalorii. Dieta kobiety średnio aktywnej(jak nie uprawiasz codziennie intensywnych sportów to jest to średnia aktywność) powinna wynosić ok 2000 kcal, tym bardziej osoby leczącej się z anoreksji jest to mniejsza liczba - produkty a co za tym idzie kalorie wprowadza się stopniowo, by organizm łatwiej je przyswoił. Zdecydowanie za dużo w diecie masz produktów mlecznych z jakiego powodu ?? Twoje BMI jest dość niskie ale nie na tyle żeby stosować dietę na przytycie. Powinnaś zacząć odżywiać się przede wszystkim zdrowo i wszystko się unormuje waga hormony i elektrolity. Jedz więcej warzyw, pieczywo tostowe zastąp na tyle ile możesz pełnoziarnistym, a jak nie to zwykłym "białym" ale nie tostowym bo to są puste kalorie. A ilość prod mlecznych (mleko kakao serki jogurty zabielanie zupy ) podziel conajmniej przez 3 bo taka ilość w szybkim tempie moze spowodować alergię i jeszcze bardziej rozregulować hormonalnie organizm. Jak masz jakieś pytania to napisz do mnie na priv, postaram Ci się jakoś pomóc.
to chyba na studiach zapomnieli Ci powiedziec, ze kazdy organizm jest inny. Dlaczego jedząc 3300 kcal dziennie nie tyję? dlaczego jedna z wizażanek je grubo ponad 3000 kcal i TEŻ nie tyje?

nie pisz tu takich rzeczy, bo nie jesteś w stanie powiedzieć, czy pewna ilosc kcal jest dla kogoś za duża/za mała. To można stwierdzić tylko na podstawie obserwacji organizmu. Powiedzmy ze autorka watku bedzie jesc 2800 kcal i nie bedzie tyla. To co, ma ograniczyc jedzenie?

no proszę Cię! studiujesz dietetykę, ale nie jesteś wyrocznią, która może decydować o tym, czy dana osoba ma jeść mniej...

uwierz mi, też korzystałam z rad dietetyczki, nienaturalna niedowaga nie jest zdrowa, a bmi 18 kwlifikuje osobę chorą na anoreksję do przytycia.

rady dot. tego, co autorka powinna jeść? proszę bardzo. Ale teksty typu "jedz mniej" będę tępić. nie tylko dlatego, że dziewczyna miała/ma ed. Po prostu takich rzeczy się nie mówi, gdy nie ma się do tego żadnych podstaw a Ty niewątpliwie takowych nie posiadasz.

p.s. i jeszcze jedno - pozwól, ze o tym, czy dziewczyna z bmi 18 ma przytyć, czy nie, zdecyduje lekarz. Ty nie masz do tego uprawnień... nie znasz jej stanu zdrowia.

Edytowane przez iza_wiosenna
Czas edycji: 2008-12-07 o 14:51

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-07, 11:00   #12
party
Raczkowanie

GG do party

Ważę 43 kg, przy wzroście 165cm. Moje BMI 15,9 . Ile powinnam przytyć w przybliżeniu? Zamierzam przejść najpierw na U, później na P. Więc jaką ilość kalorii powinnam jeść na tych dietach?

party jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 12:41   #13
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez party Pokaż wiadomość
Ważę 43 kg, przy wzroście 165cm. Moje BMI 15,9 . Ile powinnam przytyć w przybliżeniu? Zamierzam przejść najpierw na U, później na P. Więc jaką ilość kalorii powinnam jeść na tych dietach?
nie wiem ile, tyle żebyś dostała okres i normalnie funkcjonowała. Nie wiem, ile masz jeśc, żeby tyć i nie wiem, dlaczego chcesz najpierw przechodzić na u. to teraz na czym jesteś, na R?

Stary 2009-06-07, 12:48   #14
party
Raczkowanie

GG do party

Nie, nie jestem na R, tylko wydaje mi się, że chyba trochę za mało jem, bo cały czas chudnę. Chudnę powoli, ale jednak, więc chyba za mało jem. Przez to mówię, że muszę przejść na U.

party jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-06-07, 12:50   #15
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez party Pokaż wiadomość
Nie, nie jestem na R, tylko wydaje mi się, że chyba trochę za mało jem, bo cały czas chudnę. Chudnę powoli, ale jednak, więc chyba za mało jem. Przez to mówię, że muszę przejść na U.

gratuluję konsekwencji w "wychodzeniu". a rodzicom się nie dziwię. mój wspaniały tatuś się mnie czepia mimo, że jem normalnie, nie chudnę, mam okres, jestem całkowicie zdrowa fizycznie. I gdzie tu sprawiedliwosc...

Stary 2009-06-07, 14:29   #16
Atram
xxyy

party, skoro jesz i chudniesz to znaczy ze jestes na R. bo jak nie na R to na czym?
doskonale wiesz jak jesc, a jesli nie wiesz to wystarczy poczytac jadlospisy P na wizazu.
powinnas przytyc tyle aby Twoje BMI wynosilo min. 18- 18.5
Stary 2009-06-08, 04:42   #17
niedowiarek0
Raczkowanie

a dla mnie największym problemem nie sa kalorie, troche juz mi odpuściło, ciągle strach przed tuszą ( tuszą... jak to brzmi przy wadze 38 kg ..., ), nadal nie widzę siebie, uważam ,ze jestem normlna w sensie figury, okresu brak od roku, jakos mi to , cholera wisi( ale u mnie to uzasadnione jest) , Natomiast problemem jest, ze ja "pozapominałam ", co lubię , jak co smakuje...naprawdę. Mam np postanowienie( głupie, wiem, ale trzeba jakoś zacząć ,ze w weeekend jem więcej , chleb , masło etc.Robię jakieś kluchy, pierogi, i po kilku mam dość - ni,ezebym się bała, nie to. Nie smakują mi wcale tak, jak bym się spodziewała,ze po niejedzeniu takich rzeczy padnę z zachwytu nad mącznymi cudami, ,które oglądałam w sklepie i wokół których chodziłam jak pies. I wracam do tych cholernych wieśniaków...nie wiem, co jeść, zeby jednak nie było aż takich wyzutów, żeby było zdrowo i na P .No i gotwanie dla siebie tylko ( moja syt osob jest popieprzona strasznie - nie chce się. Dla Niego gotuje czasem spaghetti, zupy etc , ryby- ale ja nie lubię... i nie jadam mięsa .
niedowiarek0 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-01-11, 18:33   #18
jagoda1616
Raczkowanie

właśnie przechodzę anoreksję 13 lutego jadę do Krakowa... jednego dnia czuję że mogę sobie poradzić jednak następnego nie mam już siły... nie chce mieć tej ciągłej obsesji chę w końcu normalnie żyć;/////
jagoda1616 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-12-06, 21:51   #19
Evelicione
Przyczajenie

Do autorki wątku: Wydaje mi się, że powinnaś z lekarzem skonsultować i ustalić jakąś właściwą dietę, on najlepiej zna Twój stan zdrowia i tak będzie chyba najrozsądniej.

Mam pytanie, otóż też byłam/jestem anorektyczką, teraz już nie mam wyrzutów sumienia jak coś zjem i jem słodycze, ale problem polega na tym, że kiedy na śniadanie i obiad zjem normalne porcje to zawsze potem zjadam jeszcze np. całą tabliczkę czekolady, potem jem też jakiś jogurt i jeszcze kolację, ale jestem głodna czasem i chciałabym zjeść coś jeszcze, no ale jak już zjem tą tabliczkę czekolady, no to już nie chcę tak ładować tych kalorii. Wiem, mogę przecież jeść np. 2 kanapki więcej i odpuścić sobie czekoladę, albo zjeść jakąś jedną lub dwie kostki, ale ja zdecydowanie bardziej wolę zjeść czekoladę i potem się przemęczyć że jestem troszkę głodna. Po prostu po tej anoreksji ciągle chcę jeść czekoladę a nie normalne jedzenie, a wiem, że to bezsensu, bo czekolada nie ma tyle witamin tylko puste kalorie... Co zrobić?
Evelicione jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości