likwiduje 2 letnie zniszczenia.. - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-09-26, 18:46   #1
princess_of_trash
BAN stały

likwiduje 2 letnie zniszczenia..

hejka... widzialyscie ta reklame bodajze serii pantene pro v... chcesz zeby wasza 2 rocznica wygladala jak 1 randka :P czy cos takiego ... o tej serii co odbudowuje zniszczenia wlosow powstale w ciagu 2 lat?? probowala ktoras z was tego ? dziala czy to zwykla sciema... bo mam wloski baardzo zniszczone ciaglym farbowaniem... wlasenie tak ok 2, 3 lata..odzywki jakos niespecjalnie dzialaja... jedwab tez... klaczki sa suche lamliwe i wypadaja...
princess_of_trash jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 18:52   #2
natalka2
Zakorzenienie

Dot.: likwiduje 2 letnie zniszczenia..

poczytaj KWC
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...y-szampon.html

o ile o ten szampon Ci chodzi

studia

natalka2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 18:56   #3
Tusio
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez princess_of_trash Pokaż wiadomość
hejka... widzialyscie ta reklame bodajze serii pantene pro v... chcesz zeby wasza 2 rocznica wygladala jak 1 randka :P czy cos takiego ... o tej serii co odbudowuje zniszczenia wlosow powstale w ciagu 2 lat?? probowala ktoras z was tego ? dziala czy to zwykla sciema... bo mam wloski baardzo zniszczone ciaglym farbowaniem... wlasenie tak ok 2, 3 lata..odzywki jakos niespecjalnie dzialaja... jedwab tez... klaczki sa suche lamliwe i wypadaja...
a nie myslalas nad skroceniem wlosow? ja nie wierze, ze ten 'program odnowy' moze jakos specjalnie pomoc, moze pomaga zachowac wlosy w dobrej kondycji, ale mysle, ze z napraiwaniem uszkodzen moze sobie nie poradzic
Stary 2007-09-26, 19:20   #4
Agatin-K
Zadomowienie

Noo, przy oglądaniu tej reklamy to nawet mój 8-letni brat zaśmiał się i powiedział "już głupszych reklam nie mogą wymyślić, nikt się nie da nabrać na to, że jakiś szampon naprawi włosy!" swoją drogą też w to nie wierzę... może zachować je w dobrej kondycji, ale odbudować zniszczone... nie, to chyba niemożliwe
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 20:22   #5
lilii87
Wtajemniczenie

Ja używam tego szamponu (narazie bez odżywki bo mam 4 inne i nie będę kupowac kolejnej) i muszę powiedziec, że to pierwsza rzecz której reklama nie przekłamała. Już gdzieś na wizażu pisałam, że miałam przesuszone końcówki, a odkąd używam pantene to widzę sporą różnicę. Poza tym mniej wypadają z czego się baaaaaardzo cieszę
Nie wiem jak to będzie na dłuższą metę z tą odbudową, ale jeśli ma być tak jak teraz to jestem zadowolona. I to o wiele bardziej niż z innych wzmacniających i regenerujących szamponów np z serii Dove.
Małym minusem jest to, że po paru godzinach włoski wyglądają na trochę przyklapnięte, ale to może wina odżywki a nie samego szamponu.
lilii87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 21:07   #6
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Ja używam samej odżywki, ale muszę przyznać, że włosy są po niej ładniejsze. Na razie jestem dopiero po jakimś tygodniu uzywania, ale wydaje mi się, że tym razem reklama może nie kłamać.

Zobaczymy za miesiąc, po stanie koncówek. :P
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 21:10   #7
karolka21
Raczkowanie

hej dziewczyny amozecie podac dokladna nazwe tego szamponu albo odyzwki bo nie ma mnie w polsce i tv polskiej ostatnio tez nie mam i nie bardzo wiem o ktora serie chodzi
dzieki bardzo
karolka21 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-09-26, 21:45   #8
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Agatin-K Pokaż wiadomość
Noo, przy oglądaniu tej reklamy to nawet mój 8-letni brat zaśmiał się i powiedział "już głupszych reklam nie mogą wymyślić, nikt się nie da nabrać na to, że jakiś szampon naprawi włosy!" swoją drogą też w to nie wierzę... może zachować je w dobrej kondycji, ale odbudować zniszczone... nie, to chyba niemożliwe
Czyli 8-latek jest mądrzejszy, niż wiele dorosłych osób, które znam. Wyrazy uznania .
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 21:49   #9
samaraelf
Zakorzenienie

ja używam szamponu. Zauważyłam że włosy mam trochę bardziej puszyste a nie przyklepnięte.. no i bardzo ładnie pachnie.. Po tygodniu używania jeszcze nie zauważyłam żadnej regeneracji.. pożyjemy zobaczymy

Szkoła
samaraelf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-26, 22:45   #10
princess_of_trash
BAN stały

niestety nie moge skrocic;/ bo skracalam. i co jakies 2 miesiace obcinam koncowki.. a wlosy tak do polowy glowy sa zniszczone... a mam tak do lopatek... musialabym obciac sobie na krotko a tego nie 'zniese' ...

eh dziewczyny skoro to niby cos dziala to moze sie skusze hmm
Stary 2007-09-26, 23:06   #11
akisia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolka21 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny amozecie podac dokladna nazwe tego szamponu albo odyzwki bo nie ma mnie w polsce i tv polskiej ostatnio tez nie mam i nie bardzo wiem o ktora serie chodzi
dzieki bardzo
Pantene Restoratives

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 00:09   #12
Iwonalodz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princess_of_trash Pokaż wiadomość
niestety nie moge skrocic;/ bo skracalam. i co jakies 2 miesiace obcinam koncowki.. a wlosy tak do polowy glowy sa zniszczone... a mam tak do lopatek... musialabym obciac sobie na krotko a tego nie 'zniese' ...

eh dziewczyny skoro to niby cos dziala to moze sie skusze hmm
A może te preparaty: szampon, odżywka działają, jak się je używa, a jak przestanie to włosy będą, jak przedtem?? niektóre kosmetyki sa takie troszke kłamliwe

A nie lepiej jakbys poszła do frzyjera na jakąś odżywkę? ja chodze raz na 3,4 m-ce na saune dla włosów. Mój fryzjer kładzie mi maseczkę na włosy, ja potem siedzę z tym pod ciepłym, parującym wypełnionym wodą parowaczem, czy jak to się tam nazywa włosy są super az po same końce. płacę ok.30zł, może przejdź się po salonach fryzjerskich i popytaj??

Iwonalodz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 07:18   #13
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

Ja używam zarówno szamponu, jak i odżywki maski i muszę powiedzieć, że włosy są bardziej miękkie, błyszczące, ale są również mocniej obciążone, szybciej się przetłuszczają. Ta miękkość nie znika, kiedy odstawi się szampon, bo używam również szamponu przeciwłupieżowego (a wiadomo, jak apteczne szampony przeciwłupieżowe działają na włosy).
Podsumowując warto wydać pieniądze na ten zestawik, chociaż trzeba się liczyć z tym, że ....cóż, nie naprawi włosów, bo włosy to nie rura, a szampon nie hydraulik. Każdy kto miał do czynienia z mocno zniszczonymi włosami Ci powie, że takie włosy się obcina, bo nie ma takich cudów, żeby z gumek zrobić mocne, śliskie i błyszczące włosy.
Stary 2007-09-27, 09:10   #14
princess_of_trash
BAN stały

madziunia80: nie sa one takie gumki jak np po uzyciu rozjasniacza tylko poprostu przesuszone... i trudno ich rozczesac.. i wypadaja...

wybiore sie na rundke do fryzjera i zobaczymy heh

thx
Stary 2007-09-27, 09:26   #15
Morganah
Raczkowanie

likwiduje czy nie likwiduje to jak narazie najlepszy szampon jaki do tej pory miałam, nie ma SLS w składzie i może dlatego pierwszy raz w życiu nie swędzi mnie głowa a że do tego włosy bardzo ładnie wyglądają (nie są nic a nic obciążone - może dlatego że nie stosuję odżywki z tej serii ) no i kurczę nie zbieram po myciu włosów z wanny ... także póki co jestem bardzo zadowolona i mile zaskoczona tym bardziej że zawiodłam się już na jednym specyfiku obiecującym niemalże to samo - na Gliss Kurze
Morganah jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-09-27, 09:30   #16
madziunia80
Zakorzenienie

GG do madziunia80 Send a message via Skype™ to madziunia80

princess_of_trash, jeśli masz włosy po prostu przesuszone to jak nabardziej polecam tą serię. Ja jestem bardzo zodowolona, wygląd włosów poprawił mi się, po ostatniej wizycie u fryzjera (rozjaśniałam pasemka) był mi bardzo potrzebny taki szampon jak Pantene Restoratives i mogę szczerze polecić
Stary 2007-09-27, 11:07   #17
paputek00
Raczkowanie

GG do paputek00

Ja mam odzywke z tej serii i wlosy sa faktycznie odzywione, lepiej sie ukladaja i koncowki wygladaja na mniej przesuszone. Jednak tak jak ktos wczesniej wspominal, mam wrazenie obciazenia wlosow. Nawet jesli nakladam odzywke jedynie na dolna polowe wlosow, tak aby odzywka nie miala kontaktu ze skora glowy to i tak na drugi dzien wlosy sa lekko przetluszczone.
Moze jednak odstawic odzywke a skusic sie na szampon?

W ogole z ta regeneracja i nawilzaniem zniszczonych wlosow jest klopot. Z jednej strony trzeba nakladac odzywki, maski, balsamy co ma wlosy odżywic a z drugiej wszystkie te mazidla powoduja ze wlosy szybciej sie przetluszczaja wiec myjemy wlosy czesciej a co za tym idzie, suszymy, ukladamy, szczotkujemy. Zamkniete kolo
paputek00 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-27, 11:45   #18
Agatin-K
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Doris1981 Pokaż wiadomość
Czyli 8-latek jest mądrzejszy, niż wiele dorosłych osób, które znam. Wyrazy uznania .
Oczywiście, mój 8-letni brat jest mądrzejszy niż wiele dorosłych osób

Ale do rzeczy. Według mnie całkowita regeneracja zniszczeń jest niemożliwa, rozdwojone końcówki trzeba po prostu obciąć, i dbać o nowe, rosnące włosy, by nie zdążyły się zniszczyć. Zaś te, które już są zniszczone mogą też lepiej wyglądać, błyszczeć, ale prawda jest taka, że po odstawieniu danego kosmetyku wracają do dawnego stanu, więc nie jest to żadna regeneracja tylko chwilowe poprawienie kondycji... czyli brat miał rację.
Agatin-K jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-28, 10:55   #19
kokuryu
Rozeznanie

Raczej nie używam odżywek poza olejkiem rycynowym, ale ostatnio skusiłam się w "Nocną Kurację" z tej serii. Co do odbudowywania uszkodzeń, to oczywiście jest chwyt reklamowy. Nie ma takich cudów. Natomiast, spray ten świetnie wygładza i dyscyplinuje włosy, dzięki temu rano nie mam dredów i kołtunów powstających w trakcie snu.
kokuryu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-09-29, 13:17   #20
Ankafanka
Raczkowanie

Ja chce sie skusic na maske i spray. Bo jesli chodzi o odzywki to jestem wierna Ziaji,sa swietne
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 16:49   #21
Angel@
Zakorzenienie

Dużo dobrego słyszałam o tej serii od koleżanki a tu też całkiem niezłe opinie. Chyba jutro się przelecę do drogerii i sprawdzę to na własnych włosach?
Angel@ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-09-30, 17:06   #22
Ankafanka
Raczkowanie

Kupilam maske,szampon i spray.
Uzylam spray dzis w nocy i jestem zadowolona,wlosy mi cudnie pachna i sa odzywione i jakby grubsze
Wieczorem sprawdze szampon i maske.
Ankafanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-02, 12:05   #23
isa666
Zakorzenienie

Miałam z tej serii Program Odnowy odżywkę do spłukiwania i naprawdę byłam zadowolona Nie przykładam jakiejś wielkiej wagi do pielęgnacji włosów, ale odkąd pierwszy raz zafarbowałam je stały się cieńsze, słabsze i wypadały
Ta odżywka naprawdę pomogła, bo wlosy były miękkie i gładkie po niej, idealnie się rozczesywały i były proste
Stary 2007-10-04, 07:59   #24
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Hm.
Mam mieszane uczucia, co do odżywki z tej serii...
No, bo niby coś tam robi z włosami, że są mięciutkie, pachnące i lepiej wyglądają. Ale z drugiej strony, jakoś wypadające włosy, jak były, tak nadal są. I jakoś nie widzę gwałtownej poprawy kondycji.
Ale odżywka jest całkiem porządna sama w sobie.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 10:23   #25
°Alchemia
Zadomowienie

Mam z tej serii odżywkę bez spłukiwania na noc(nie wiem czemu akurat na noc). Narazie szczególnych efektów nie zauważyłam (używam ponad tydzień).
°Alchemia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-10-04, 16:13   #26
Mariola13
Zakorzenienie

A ja mam maseczkę z tej serii i od razu zauważyłam różnicę. Włosy były bardzo śliskie, takie fajne lejące i błyszczące. Nie były obciążone. Teraz chcę się skusić na tę odżywkę do spryskiwania na noc

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości