![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Wasze stare ulubione piosenki
Dzisiaj po obejrzeniu "Magdy M"
i ściągnięciu piosenki Martyny Jakubowicz pt. "W domach z betonu", chcę nagrać płytę do samochodu, na której nie będzie żadnego Techno, Hip Hopu, Popu czy czegoś w tym rodzaju (nie mówie że to jest zła muzyka). Po prostu zapragnęłam słuchać takich starszych utworów. Typu Mieczysława Fogga- ![]() ("Ostatnia niedziela", "Piosenka o mojej Warszawie", "całuję Twoją dłoń madame" i inne) czy też Dwa Plus Jeden- np. "windą do nieba" czy też Soundtrack Miasteczka Twean Peaks Szukam jeszcze innych, ciekawych starszych piosenek o życiu czy też miłości... Jestem ciekawa jakie starsze piosenki poleciłybyście mi Wy Drogie Wizażanki...
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wasze stare ulubione piosenki
ja uwielbiam piosenki Bonny Taylor A need a hero, Its a hearthe jakos ak to sie pisze, podoba mi sie tez Wind of change Scorpionsow. z polskich lubie posluchac piosenek Anny Jantar. jak mi cos sie jeszcze przypomni to napisze
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Simply Red - If You Don't Know Me By Now, Dionne Warwick - That`s what friends are for, Cindy Lauper - Girls just want to have Fun, Black_-_Wonderful_life, Annie Lennox - Walkin on Broken Glass, Alphaville - Forever young, Queen - The Show Must Go On, Sting, Rod Stewart, Bryan Adams - All For Love [Robin Hood] - napisalam czesc piosenek, ktore mi sie podobaja.
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak kocha, to jest naiwna, a jak nie kocha, to jest zimna. Jeśli jest sama, to znaczy, że nikt jej nie chciał, a jeśli jest z kimś, to znaczy, że cwana. A gdy dostaje furii to jej się tylko tak zdaje... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja uwielbiam muzyke lat 80 i wczesniejszyc
![]() ![]() A co do polskich wykonawcow to jak moglam zapomniec o SDM aaaah ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
robert rozmus-mowili na nia slonce
![]() martika-toy soldiers ![]() annie lenox-why |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
tina turner-private dancer(jak rowniez inne jej utwory)
belinda carlise bananarama ![]() bee gees soundtrack z saturday night fever stare amerykanske disco: chic-everybody dance the commodres-lady emotions-best of my love earth wind and fire-let's groove tonight,september i wiele innych starych kawalkow,ktore lubie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
Z polskich to ja Jarocka lubilam
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
tego bedzie duzo i bardzo różne
![]() Vanessa Williams - Saved The Best For Last Bobby Mcferrin - Don't worry be happy Bone Thugs-n-Harmony - tha crossroad Buena Vista Social Club & Celia Cruz - La Vida Es Un Carnaval Black - Wonderful Life Bill Haley - Rock around the clock Zappacosta - Overload Billy Joel - In The Middle Of The Night Hanna Banaszak (płyta W moim magicznym domu) Soyka (płyta Cud Niepamieci) Firebirds (płyta Kolory) Boney M-Rasputin Bonnie Tyler - total eclipse of the heart bso - desperado Cat Stevens - Wild world Chris the Burgh - Lady in red Bruce Springsteen - street of philadelphia Prince - Get Off The Bangels - Eternal Flame Los Lobos - La Bamba Tanita Tikaram - Twist In My Sobriety Soul Asylum - Runaway Train. Roy Orbison - Only you Toto - africa Vanessa Paradise - Joe le taxi Big Mountain - baby I love you way Meredith Brooks - Bitch RHCP - Scar tissue O.N.A. - Kiedy powiem sobie dosc Louis Amstrong-what a wonderful world Beach Boys - Surfin' USA Martinka - Toy Soldiers Dire Straids - Walk of life Alphaville - Forever Young Everly Brothers - All I have to do is dream Crash Test Dummies - MMM Animals - House Of The Rising Sun Gypsy Kings - Volare F.R.David - World Don't Come Easy Electric Light Orchestra - Rock and roll is king Chicane - Saltwater Cranberries - Ody to my family Kosheen - Hide U Led Zeppelin - Stairway To Heaven Perfect, Dzem, Kasia Kowalska, Eric Clapton, Lady Pank, Scissor Sisters, Roxette, Sting, 4 Non Blondes, Anouk, Bob Marley, Genesis i Phil Collins, The Police, George Michael, R.E.M., Grzegorz Turnau, Varius Manx z Anitą Lipnicką i wiele wiele innych ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się. TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję ![]() Edytowane przez YenneferD Czas edycji: 2005-12-05 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasieńko dziekuję za pioseneczkę ; ) Ps. wysmaruj lepiej do mnie jakąś PW co tam się dzieje z zaśnieżonym samochodem, jak tam twój leń? Bo mój z dnia na dzień się powiększa ;- P Buziak Kochana ; *
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Yenka dziękuje Skarbie Parówkowy ; *
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Stare Dobre Małżeństwo to podstawa
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
Piosenki Scorpionsów, jak i Eurythmic
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
o kurczę Yenn, przypomniałaś mi o Firebirds"Harry" to obłędny utworek
![]() Ja jeszcze z tych starszych lubię:- Don Henley "Boys of summer"
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Anna Jantar, Marek Grechuta, SDM- slucham zawsze kiedy mi źle i smutno...poprawiaja mi nastroj, koją moją obolałą duszę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Juda, ja też kocham strae przeboje. Ostatnio takie piosenki królują na mojej playliście, włącznie z Martyną Jakubowicz i 2+1
![]() A oto inne moje ukochane stare hity: - AC/DC "Born to be wild" - Aretha Franklin "Respect", "Natural woman", "Baybe i will love you", "Say a little prayer to you" - Aerosmith "Crazy", "Angel", "I don't want to miss a thing" - Bob Marley "No woman no cry" - Bonnie Tyler "I need a hero" - Czesław Niemen przede wszystkim "Płonie stodoła", "Pod papugami", "Wspomnienie", "Dziwny jest ten świat" - Edith Piaf (za dużo by wymieniać) - Eric Clapton "Layla" - Fool's Garden "Lemon tree" - Frank Sinatra "New York, New York" ![]() - James Brown "Sex machine" "I feel good" - Krystyna Prońko "Małe tęsknoty" - Lady Pank "Zawsze tam gdzie ty" - Majka Jeżowska "Najpiękniejsza w klasie" ![]() - Maryla Rodowicz "Niech żyje bal", "Ale to już było", "Małgośka" - Nena "99 luft ballons" - No Doubt "Don't speak" - Perfect "Nie płacze Ewka", "Autobiografia", "Niepokoniani" - Queen "We are the champions" - Ray Charls "Georgia" - Sabrina "Boys, boys, boys" - Scot McKenzie "San Francisco" - Sting "Englishman in New York" - The Beatles "Come together" - The Rolling Stones "Angie" - Bobby McFerin "Dont worry be happy" i wiele, wiele innych... ![]()
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
bogusław mec ,,jej portret"
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
wcięło mój dzisiejszy ranszy post
wiec ja dopisuje że ja lubię Seweryna Krajewskiego: "czekasz na te jedną chwilę" i "nie jestes sama"
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Rozeznanie
|
Ostatnio na imprezie ułsyszałam piosenkę Pointer Sisters - "I'm so excited" super
![]() ![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam stare piosenki i bardzo często słucham, no ale jak lubię Doorsów, to chyba nie będę wymieniać po kolei ich piosenek
![]() Ale oprócz tego, tak na gorąco, przychodzą mi na myśl: The Cure "Pictures of You" (i dużo, dużo więcej) Blur "Coffee and TV" Oasis "Don't look back in anger" Faith No More "I'm easy" (uwielbiam!) U2 "One" Lenny Kravitz "Stand by my woman" Madonna "Rain" Tears for fears "Woman in chains" (taka troszkę ckliwa, ale bardzo ją lubię) No i jeszcze Depeche Mode (ale też zbyt wiele, by wymieniać) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze dopisze Lady Pank, Perfect, Kobranocka,Czerwone gitary, Lombard jak ja moglam o nich zapomniec. aha podoba mi sie jesszcze konik na biegunach Urszuli, Kolorowe jarmarki Maryli rodowicz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Buzu Squat - Przebudzenie, Kocie sprawy
Halina Kunicka- To były piękne dni ![]() Twórczośc Grechuty ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Tak mnie ten wątek wciągnął, że zaczęłam ściągać wszystkie piosenki które polecałyście a nie miałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Rozeznanie
|
Anna Jantar.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
uwielbiam stare kawąłki
![]() 2+1 "chodź pomaluj mój swiat" 2+1 "windą do nieba" 2+1 "iść w stronę słońca" Roxette "It must have been love" Madonna "La isla bonita" Barry White "My everything" Enigma "sadness" Roy Orbison "Pretty Woman" Zuccherro "senza una donna" Malcolm McLaren "Paris Paris" Jane Birkin & SergeGainsbourg "J`taime" Dalida "Paroles Paroles" Annie Lenox "A whiter shade of pale" Chris Isaak "wicked game" Drupi "Sereno e" Enigma "Return to inocence" Patrick Swayze "she`s like wind" Prince "The most beautiful girl in the world" ![]() Wet Wet Wet "love is all around" na razie tyle, pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak tak dziewczęta ja też go uwielbiam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
![]()
Lubię kompozycje Seweryna Krajewskiego.Przy czym ostatnio mam 2 ulubieńce w wykonaniu E. Geppert: Szukaj mnie i Bądź zawsze blisko mnie. Jednak tej drugiej nigdzie nie mogę znaleźć
![]()
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
Wczorajszego posta gdzieś wcięło, więc dziś skrobię jeszcze raz - ostatnio naszło mnie na słuchanie Boney M
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:12.