|
Notka |
|
Pielęgnacja - pytania do kosmetyczki Miejsce, w którym rozmawiamy o pielęgnacji twarzy i ciała oraz sprawdzonych kosmetykach. Masz pytanie? Zadaj je kosmetyczce. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
DLACZEGO OPALENIZNA PO SOLARIUM ZNIKA BŁYSKAWICZNIE????
WITAM
chodzilam przed slubem 5 mc na solarium .efekty były bardzo dobre-zero przebarwien ,ładna opalenizna./Jednak przestałam chodzic na solarium i oplalenizna znikła po 2 tyg!!! nie wiem co sie dzieje czy u was jest tak samo??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Re: DLACZEGO OPALENIZNA PO SOLARIUM ZNIKA BŁYSKAWICZNIE????
Właściwie masz rację. Ja nie korzystam regularnie i chodzę tylko na max 5 minut, bo mam jasną karnację, ale opalenizna po solarium jest bardzo nietrwała. Może dlatego, że na słońcu używamy kremów i one przedłuzaą trwałość???? Nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
być może dlatego, że w solarium promieniowanie UVA wywołuje przede wszystkim "natychmiastową opaleniznę" IPD- która pojawia się szybko i szybko znika (i nie chroni przed UVB).
Trwałą opaleniznę PPD wywołuje przede wszystkim UVB, chociaż możnna też ją uzyskać za pomocą UVA. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Niestety,to prawda.Na solarium regularnie chodzilam 8 miesiecy i niestety opalenizna bardzo szybko znikla.Zrobilam sobie przerwe 3 tygodniowa z powodow zdrowotnych i sie zawiodlam.Teraz juz z solarium nie korzystam,jak tylko pojawia sie sloneczko wyleguje sie na naszych naturalnych promyczkach...I teraz przynajmniej opalenizna dluzej sie trzyma i wglada bardzo naturalnie.Ponizej zamieszczam foto,kiedy uczeszczalam na solarium.Pierwsza od prawej na gorze,to ja ;]
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
TAAAAAAAAAK
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Ja już pisałam w jednym wątku, że jak chodziłam na solarium przed moją studniówką to byłam bardzo opalona, wyglądałam pięknie i opalenizna bardzo długo mi się utrzymała, aż byłam zaskoczona. Teraz też byłam 3 razy jakieś 2 tygodnie temu i nie widzę żeby mi schodziło to co się opaliłam. Aha, dodam, że później po studniówce nie podtrzymywałam tej opalenizny, a na solarium poszłam dopiero po 2-3 miesiącach.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:26.