![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Słaba "silna wola".... :/
Witam!
Jak sporo z nas mam problem z nadwagą... ;( Odchudzam się już od marca '05 i od tamtego czasu schudłam prawie 30kg... (było---> 85kg, jest---> 57kg), ale chciałabym zrzucić jeszcze jakieś 7-8kg... (Mam koło 160cm...) i już nie mogę... Ciągle jestem głodna, zjem obiad i dosłownie za chwilkę mogłabym znowu coś zjeść... Oczywiście staram się tak nie robić, ale to jest strasznie męczące i często mam przez to kiepski humor... Czy zna ktoś sposoby na pohamowanie nieustającego głodu? Lub jakąś dietę dla nastolatki (oczywiście niezbyt drastyczną, ale taką, żeby w miarę szybko widoczne były efekty...)? I nie piszcie proszę: "ogranicz słodycze", "nie jedz po 18", "pij dużo wody", bo to robię cały czas... Chodzi mi raczej o to ile powinnam dostarczać dziennie organizmowi kcal? Ile posiłków powinnam jeść? Jakie? Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!! Pozdrawiam ![]()
![]() |
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Słaba "silna wola".... :/
hmm poczekaj na opinie ekspertow
![]() ja tylko ze swojej strony moge Ci pogratulowac!! ogolnie to mysle, ze schudlas juz tyle, ze powinnas troche odpoczac psychicznie - osiagnelas sukces ale uwazaj zeby nie zaprzepascic tego przez chec schudniecia jeszcze wiecej ![]() z tym, ze zjesz obiad i zaraz znowu glodna jestes to moze za szybko zjadasz posilek - zanim do mozgu dojdzie informacja o tym, ze jestes najedzona albo jesz produkty z wysokim IG np ziemniaki po nich szybko podnosi sie poziom cukru w organizmie i roznie szybko spada dlatego to ciagle uczucie glodu :// no i przede wszytskim jedz porzadne sniadanie! ![]() to podstawa ![]() ![]()
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje spadku wagi :P
Schudłam podobnie....
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Przyczajenie
|
Nieźle! Całkiem niezła waga. Moim zdaniem nie musisz się więcej odchudzać ale raczej utrzymać tę wagę.
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]() I już nie wiem jak mam zrzucić te zbędne kilogramy... ![]()
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
sanya tak wlasciwie to na zcy polegala ta twoja dieta??co jadlas??bralas jakies wspomagacze?? a tak poza tym to gratuluje silnej woli
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I nie wiem czy dobrze zrozumiałam,ale wg Ciebie cola light jest kaloryczna? ![]()
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
![]()
no wlasnie.. cola zwykla jest kaloryczna.. a light nie ;p pisalas tez ze nie mozesz sie powstrzymac od zjedzenia jogurtu.. sluchaj jogurt tez nie jest hiper kaloryczny na podwieczorek w sam raz
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
No wiem, że cola light niby nie jest kaloryczna, ale samo to, że jest gazowana to już fatalnie... od tego brzuch się wzdyma
![]() ![]() Odpowiadając na inne pytania: Nie, jak się odchudzałam nie brałam żadnych tabletek, piłam tylko codziennie wieczorkiem herbatkę "Mandaryna" lub "Xenna Fix" ![]() Dzisiaj zjadłam: rano dwie kanapki (chlebek tostowy + twarożek 0% + dżem [bez masła!]) i szklanka soku; po szkole pierś z kurczaka smażoną ( ![]() ![]() Jak myślicie to dużo czy w sam raz? Bo już nie wiem jak mam się odżywiać.... ![]() Pozdrawiam wszystkich odchudzających się (lub starających się odchudzić tak jak ja) ![]()
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
![]()
ja polecam nie pic kawy 3w1.. ale jest sposob ;P ja kupuje 2w1 i dodaje 2 tabletki slodzika i smakuje identycznie
![]() ![]() ![]() jesli chodzi o mandarynki to ja tez podjadam, ale mandarynki maja tylko 13 kcal wiec 3 napewno Ci nie zaszkodzily ![]() a tak w ogole to nie zjadlas duzo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]()
moze.. w sumie nie mi to oceniac.. ja jem podobnie ale wiem ze kazdy mi mowi ze jem za malo.. wiec jak cos to niech nikt sie mnie nie slucha ;p co zlego to nie ja ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że żadnego z w/w nazwać pełnowartościowym posiłkiem nie można. Chyba, niech jakaś specjalistka się wypowie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
![]()
no ja napisalam ze mandarynki maja malo kcal- sama je jem jak jestem glodna wiec mnie nie potepiaj za to.. cole light tez pije.. mozna powiedziec ze nawet czesto ;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No, a to, że żadna cola - nawet light najlepsza przy odchudzaniu nie jest to swoją drogą ;-) Nie potępiam, to takie uwagi luźne tylko... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
![]()
aaa to sorry spoko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poza tym od wszystkiego co zjesz/wypijesz brzuszek się napełni. Nawet od wody przeciez. Fakt, gazowane bardziej wzdyma. Pijesz co lubisz, woda najlepsza ![]()
![]() |
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Jedna mandarynka ma tylko 13 kcal???
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
![]()
tak przeczytalam w "szkole odchudzania"- dodatek "superlinii" gdzie indziej czytalam ze 20 kcal wiec to naprawde malo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Sanya wyrzuty sumienia po jogurcie i mandarynkach??
![]() Ja cole light zawsze odgazowywuje zanim zaczne pić ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
![]()
a ja lubie gazowana a cola light to moj nalog
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Kurde, 30 kg to jest cos, nawet duze cos
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Raczkowanie
|
Dziękuję
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
O matko no to jeszcze bardziej gartuluje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Wtajemniczenie
|
Gratuluję Wam wszystkim tak dobrych wyników
![]() Moim problemem jest TYLKO chęć na słodycze... Zjem obiad mam brzuch jak balon, ale nadal mogłabm zjeść tabliczkę czekolady. Nie wiem, dlaczego tak się stało, ale keidyś przez 3 miesiące nie jadłam nic słodkiego i było ok ![]()
![]() |
#27 |
Raczkowanie
|
silna wola
haaa...ja mam ten problm ze chce schudnac (moze nieduzo, bo nieduza, ale chce - ok 3- 4 kg) ale nie mam silnej woli!!
jem duzo warzyw, przetworow mlecznych, malo miesa, jak juz czas to kurczaczka raz na tydzien, rybke- dosyc czesto, problem polega na tym ze zaczelam jesc slodycze- czekoladki, czekoladeczki, czekoladunie, kiedys ich nie znosilam a teraz prosze bardzo- jest czekolad i jej nie ma, bo juz jest w moim brzuszku. no i platki z mlekiem, kocham je najlepiej czekoladowe ;( na snieadanko obowiazkoe! inaczej tragedia, albo tosty z drzemem, albo nutelka oczywiscie...no i frytusie i pizza ( taka sama z serkiem) uuummmmm jak pozbyc sie tych wszyskich nawykow? moja silna wola nie wygra z czekoladka ;( kto z nia wygra?? chce znowu wazys 49- 50 kg jak to zrobic? uprawiam sporty ale to i tak nie wystarczy potrzebna mi silna wola Jak wyscie odnalazly ja w sobie?? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Raczkowanie
|
Dot.: silna wola
silna wola to niestety podstawa sukcesu. Ja przeżyłam szok, gdy w zeszłym roku weszłam na wage i wybiło 68 kg przy wzroście 175 cm. Z dnia na dzień podjęłam decyzję o diecie. Dziś waże 56-57 kg i czuję się cudownie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Konto usunięte
|
jak ja uwielbiam takie posty,
przeciez nie wyślemy ci silnej woli mejlem jeżeli naprawde chcesz schudnąc to zabierz sie za to porządnie i nie narzekaj.. przeciez nikt ci nie wpycha czekolady na siłe, po prostu nie kupuj słodyczy i nie trzymaj ich w domu, a jak ktoś cie czestuje to przeciez mozesz zjesc raz na jakiś czas np. dwa okienka czekolady..tyle wcale mnie to nie dziwi, ze masz wilczy apetyt na słodycze skoro dzień zaczynasz od płatków czekoladowych, albo tostami z nutellą czy dżemem..kazdy człowiek by tak na to reagował |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Raczkowanie
|
Zachcianka na czekoladkę, batonik, czy jakąś skłonność trwa od 7-13 minut. Przeczekaj ten czas, zrób sobie czerwoną/zieloną herbatę, zajmij się czymś, a samo przejdzie. Staraj się nie mieć w domu tych pokus.
Co do płatków... lepiej przerzuć się na owsiankę, ona naprawdę nie jest taka zła jak się powszechnie uważa! Dodaj do niej owocki, nasionka, kakao - co tylko chcesz. Utwórz jakąś swoją, pyszną mieszankę. Owsianka jest w sam raz na dobry początek dnia. Jest zdrowa, sycąca, poprawia się przez nią stan cery, a nie ma w ogóle cukru. Nie tak jak słodkie czekoladowe płateczki, które wcale nie są takie zdrowe jak wszyscy mówią. Frytusie i pizza powinny pójść w odstawkę. Tosty zamienić się w pełnoziarniste pieczywo, a o nutelli to już nic nie wspominam. Łatwo mówić, trudniej zrobić, prawda? Skąd silna wola? To zależy od twojego sposobu myślenia. Ja sobie wmówiłam, że tak naprawdę żadne słodkości nie są mi potrzebne i działa i nawet mnie do nich nie ciągnie. A wcześniej potrafiłam na przykład podczas złego dnia zjeść naraz całą, wielką czekoladę. Nie mówię już o batonikach Bounty od których byłam uzależniona. Musisz uświadomić, że są Ci one po prostu niepotrzebne. Teraz ktoś sobie może koło mnie jeść czekoladę, batonika, a mnie to nic nie rusza. Tylko ja miałam taką myśl jak wróciłam z moją kuzynką od dietetyka. "OD TERAZ" - pomyślałam. Nie od jutra, bez pożegnalnej tabliczki czekolady - nie. Od teraz. Życzę duużo samozaparcia, bo możesz to zrobić! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:15.