|
Notka |
|
Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
jak pielęgnować twarz przy leczeniu derm.
Byłem dzisiaj u dermatologa wypisał mi unidox antyb. dosutny
clindacne antyb. na skórę i differin. Na ulotce differinu pisze , że podczas kuracji nim nie można stosować kosmetyków pielęgnacyjnych zalecanych do cery trądzikowej. Więc czy mam myć twarz przed nałożeniem leków? Czy mogę użyc do tego żel La Roche Effaclar albo iwostin purritin? Jak tak to który lepiej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: jak pielęgnować twarz przy leczeniu derm.
ja na Twoim miejscu w ogóle nie stosowałabym sklepowych kosmetyków "do cery trądzikowej" bo one nasilają problem.
Idź do apteki i skonsultuj się z farmaceutą albo na kolejnej wizycie u dermatologa poproś o "ukręcony" krem i żel do pielęgnacji/mycia skóry który zrobią Ci w aptece. Przez ten czas przemywaj twarz wodą mineralną i nie używaj żadnych kosmetyków (chyba ze dermatolog zalecił nawilżanie twarzy jakims delikatnym kremem) używam 2 z Twoich leków i mam zakaz używania kosmetyków na czas kuracji z makijażem włącznie ;<
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.