|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Wyprostowane włosy a basen? Co zrobić?
Otóż... idę do nowej szkoły, która posiada basen. Obowiązkiem jest pływanie co tydzień. Tylko, że.. ja prostuję włosy ii gdy mi się zamoczą (pomimo gumowego czepka) to później jest... tragicznie. Wysuszę i po prostu istna tragedia! sterczą, odstają i są okropne... i co zrobić? Bo w czapce po szkole chodzić nie mogę...
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wyprostowane włosy a basen? Co zrobić?
Po pierwsze - chlor basenowy, nawet pomimo czepka, żeżre ci włosy. Prostowanie jeszcze je dobije. Najpierw zastanów się, czy nie lepiej jeden dzień przecierpieć i nie prostować, czy potem chodzić w czapce non-stop z powodu sianka na głowie...
A tak poza tym, to doradzam związanie włosów. Kucyk, warkocz, śmieszne uczesanie na pewno zakryją nieco bałagan pobasenowy na głowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Chyba nie zrozumiałaś o co mi chodzi. Ja jak nie wyprostuję, to mam nawet spoko włosy, ale po basenie sa okropne dlatego pytam, co mogłabym ewentualnie wziąć do szkoły, aby okiełznać tą czuprynę (kosmetyk) czy ewentualnie sposoby suszenia?Nie mam pojęcia.. Poza tym Invissible co za różnica czy wyprostuje włosy przed basenem czy nie? Nie ma żadnej bo włosy później są tak samo okropne...
![]() |
#4 |
Zadomowienie
|
sprobuj suszyc suszarka od gory i jakby naciagac wlosy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Jak najbardziej jak to powiedziala moja poprzedniczka- suszyc wlosy od gory. dodam jeszcze ze zimnym powietrzem to sie rozprostuja i beda miekkie w dotyku. Mozesz tez podczas suszenia modelowac je na duzej szczotce- najlepiej plaskiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Wizualnie może nie ma żadnej. Ale bardziej je niszczysz. Bo nie dość, że działa na nie chlor - wysusza i osłabia, to jeszcze ty je męczysz suszarką i/lub prostownicą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Invissible to co, ma nie suszyc wlosow po basenie ?
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Papiszynka fajnie, że ktoś ma taki sam problem jak ja tyle, że : ja nie mam czasu na szampony, odżywki i prostowanie w szkole. Ja zaraz po wyjściu z basenu będę musiała ekspresowo się ubrać, wysuszyć włosy i biec na następną lekcję...
P.s. masz bardzo fajny avatarek ![]()
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
ja tez chodze do szkoly z basenem i zawsze nauczyciel nas wypuszcza tyle przed lekcja ze spokojnie zdazymy wszystko zrobic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Tyle, że nie każdy nauczyciel jest tak łaskawy x] Poza tym już mam dość ciężki plecak, nie chcę go sobie jeszcze bardziej załadowywać. Chodziło mi może raczej o kosmetyki. Też nie będę miała doszczętnie mokrych włosów-tak mi się zdaje.
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-jedwabiu.html A co sądzicie o tym wosku? Pomógłby mi?
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Ja mam włosy, które lubią sie puszyć i końcówki wywijaja sie we wszystkie strony.
Często prostuję prostownicą na fluid loreala https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-hot-liss.html, ale czasem traktuję tym fluidem włosy po umyciu i podsuszam bez późniejszego uzycia prostownicy. Nieżle ujażmia moje włosy, wiec może spróbuj poprostu taki fluid bez spłukiwania zakupić. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Aptekus - miałam i nie działał.
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
ja też na co dzień prostuję włosiska... a na basen chodzę 2x w tygodniu... rano, więc cały dzień przede mną...
![]() przed pływaniem używam odżywki, ale bardziej w celach ochronnych, niż prostujących... ![]() ![]() ![]() pokombinuj... dzięki temu włoski przynajmniej raz w tygodniu odpoczną od prostownicy, która na pewno nie jest rzeczą, którą one lubią najbardziej... ![]() pozdrawiam... ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Przyczajenie
|
Może są jakieś kosmetyki,które naprawdę działają prostująco, ale pewnie kosztują wielkie pieniądze. A tak to masz dwa wyjścia do wyboru: targanie ze sobą prostownicy lub jak dla mnie lepszy po prostu spięte włosy.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Myślę, że nie ma sensu na siłe prostować włosów i wydawać mase pieniedzy na rozne specyfiki. U mnie nikt nie prostował i tragedii nie było. Jakieś fajne uczesanie, kucyki, warkocze, opaska i nie powinno być źle. Włosy nie muszą byc idealnie proste by ładnie wyglądały ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.